Kostnad 4 månader Sydfrika

16 feb. 2016 16:10
Visningar: 149
Hej alla backpackers där ute! Jag tänkte nästa vinter göra en resa till Sydafrika och önskar nu lite tips på vad en budget kan ligga på per månad när det gäller enbart mat och boende? Är inte kräsen så hostel och doorms fungerar bra. Hur stort avstånd är det egentligen mellan låt oss säga Kapstaden och Tanzania? Går det att ta buss/tåg (med stopp i andra länder som t.ex. Mozambique eller Zimbabwe) eller måste man flyga?
Kom gärna med tips på härliga saker man kan utforska i de olika länderna Sydafrika, Mozambique, Zimbabwe, Madagascar, Tanzania,Kenya eller Zanzibar =)
Mvh/ Teresia
16 feb. 2016 23:11
Jag har kört bil ifrån Kapstaden till Harare via Leshoto, Swaziland och Mozambique så det går alldeles utmärkt att åka den vägen.
Jag har hört att tåg inte är att rekommendera. Det ska tydligen ta väldigt lång tid. Buss verkar gå till alla möjliga hörn och ska fungera bra.

Sydafrika är nog det dyraste landet i den biten av världen så där lär du nog göra av med mer pengar i än i övriga länder i regionen. Det är dock billigt i jämförelse med Sverige.
Minns jag inte helt fel så spenderade jag kanske runt 1500 SEK per vecka i Mozambique, Zimbabwe och Tanzania på mat/dryck. Boende finns ju ifrån en näve grus upp till en årslön för en bankdirektör, men är man inte så bynkesam så kan man komma undan billigt.

Du kan läsa här om saker att göra i Afrika...
http://www.ixploretheworld.com/archives/category/2012-africa

Men Victoriafallen får du ju inte missa. Äsch, jag har så många favoriter i Afrika... :)
Du får inte missa något!!