Bo på vingård runt Kapstaden

25 juli 2015 22:07
Visningar: 1972
Ska åka till Sydafrika i december/januari och planerar att bo 1 natt på vingård på vår resa från Kapstaden till Wilderness. Önskar rekommendationer på trevliga/fina vingårdar som man kan bo på. Vi är en familj på 2 vuxna och 2 barn. Tänker mig att vi åker runt lite bland vingårdarna, övernattar och sedan åker vidare mot Wilderness.

Har funderingar på att röra oss runt Stellenbosch eller Franschhoek och tar gärna emot rekommendationer på vilka vingårdar vi bör besöka under vägen också, bra att ha något att gå på och inte bara åka på chans :)
Av Desires
26 juli 2015 19:40
HÄrligt att ni ska till Sydafrika, har varit där 2 ggr och fler lär det bli - vårt favoritland!

På denna sida kan du läsa om vilka olika turer man kan göra för att uppleva en vingård!
Där kan du nog själv titta och hitta något som passar http://www.mittsydafrika.se/populara-resmal/vindistrikten/vingardar

Vi bodde en natt i Stellenbosch och tyckte det var mysigt, tog då en tur med en buss där man åkte runt på 4-5 vingårdar och provsmakade, hade även en utsökt lunch på en av gårdarna. Denna tur fixade vi på plats där i Stellenbosch. Vi bodde på ett enkelt men trevligt B&B i Stellenbosch, det finns mängder att välja på, tror inte du blir besviken, vilket av dem du än väljer! (Kolla på jämförelsesajter vad andra tyckt...)

Franschhoek ska vara mysigare än Stellenbosch säger en del, även där kryllar det av mysiga Bed & Breakfast och Guesthouses. Franschhoek har, förutom vin, även fått ett fantastiskt bra rykte om sig som gourmetstad. I denna lilla ort hittar man flera av landets tio-i-topp restauranger där man ofta lagt ner mycket energi på att komplettera sin meny med bra vinförslag.

Ja, som du nog vet är både maten och vinerna suveräna i Sydafrika!
Här kan du läsa mer om Kapstaden och se lite foton http://www.desires.se/#post45, http://www.desires.se/#post175

Du kan också följa denna länk här på Reseguiden http://www.reseguiden.se/resor/kapstaden/3369157