Det här är heta Hurghada

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 35 länder

360 soldagar om året, gyllene stränder och massor av hotell och restauranger. Hurghada är hett och en perfekt semesterdestination på vintern.
Publicerad 27 september 2011

Solsäkra destinationen Egypten har i snitt fem dagar med regn om året. Hurghada är fiskebyn som förvandlats till en av Egyptens populäraste semesterorter. Här finns hundratals hotell och massor av restauranger. Jämfört med Sharm-el-Sheik så är Hurghada mer en stad, med större andel lokalbefolkning. Norra delen av Hurghada heter El Dahar och är den ursprungliga byn som semesterorten uppstod ifrån. Området kallas ofta för Downtown. Här bor lokalbefolkningen och här finns marknadskvarter där du kan shoppa allt från smycken till vattenpipor, en matmarknad och många budgethotell och hostels. I Sakkala, söder om El Dahar, finns butiker och restauranger utmed en trafikerad gata, och längre söderut sträcker sig moderna hotellkomplex med privata stränder så långt ögat kan nå.

Bad och dyk

De flesta av Hurghadas stränder är långgrunda och barnvänliga med ett utmärkt läge för snorkling och dykning i Röda Havets vatten. Bland annat hittar du de mycket vackert belägna stränderna Magawish och Arabia med gyllengul, grovkornig sand. Här kan du utöva vattensporter som segling, vindsurfing och vattenskidor.

Utflykter, ökensafaris och pyramider

Hurghada ligger vid Röda havets västra strand och är en perfekt utgångspunkt för utflykter till Karnaktemplet i Luxor och Konungarnas dal. Om du står ut med en lite längre bussresa finns även Kairo med pyramiderna några timmar bort. I Hurghada kan du även roa dig med ökensafari i jeep, att rida kamel eller se beduinläger. Ungefär 20 kilometer norr om Hurghada ligger den nybyggda och barnvänliga resorten El Gouna, som kallas Egyptens Venedig på grund av dess många laguner och kanaler. Här finns också bra golfbanor. Söderut ligger Makadi Bay, som är en exklusiv ort med flotta hotellkomplex och en fin strand.

Så tar du dig hit

Det går charter till Hurghada med alla stora charterbolag, från Stockholm, Göteborg och Malmö. Du kan åka till Egypten året om, men utbudet är större under vinterhalvåret. Om du väljer att flyga reguljärt, så flyger flera bolag till Kairo med mellanlandning. För att ta dig från flygplatsen, som ligger en bit utanför centrum, är det enklaste sättet att ta en taxi.

Charter med All Inclusive till Hurghada

Om Hurghada Hurghada-området, Afrika

Barnvänligt
Dykning & snorkling
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
Vattensport

När du sitter på balkongen och känner för att ta ett dopp, så kan du vara bland korallrev och tropiska fiskar inom några minuter.
Här i egyptiska Hurghada finns några av världens bästa, och härligaste, dykvatten.

Här i Hurghada sträcker sig mil efter mil med vita sandstränder, med hotell där du bor direkt vid stranden. Det är framför allt dykningen som Hurghada har gjort sig känd för. Korallreven börjar bara tio meter ut från stranden och bildar vackra formationer som drar till sig hundratals arter med färgglada tropiska fiskar. Nästan alla vattensporter är populära här; vindsurfing, jetski… ja, allt som går att använda på en vattenyta finns nog här. Hurghada har både en traditionell, pittoresk souq, men även butiksgator och flera stora köpcentrum. Det finns också en bred och palmkantad strandpromenad där du kan välja och vraka mellan maträtter från hela världen. En av de populäraste utflykterna här i Hurghada är de många templen och kungagravarna i Luxor. Det är ungefär 29 mil från ditt hotell till faraonernas värld. Två mil norr om Hurghada finns en av världen märkligaste badorter. Lilla El Gouna kallas ofta för ”Röda havets Venedig” eftersom man byggt ett nätverk med kanaler och små öar. Det här gör att nästan alla hotellen har en egen strand. Några gånger i veckan arrangeras rundturer där du får åka genom El Gounas spännande kanaler med båt.

5,5tim
Flygtid från Stockholm