Tips om Mauritius

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Mauritius utanför Afrikas är ett drömresmål med en lite orättvis lyxstämpel. Visst är ön full med sköna lyxhotell, men du kan också bo på små personliga pensionat och småhotell och njuta av lokal mat. Lämplig period att resa är november - april.
Frågor & svar om Mauritius
Kostnad /fickpengar
Mauritius Sonyajacobsson, 29 juli 2017
Updaterad av M4sta86 för 7 veckor sedan
76
Hej Bokat resa till Mauritius i feb 18 . Har försökt få ett grepp om kostnadsläget för att äta och dricka på restauranger som INTE tillhör hotellet. Vi vet att mat och dryck på stora flådiga hotell är dyrt men vi kommer bo i grand bai med frukost och äta ute om kvällarna på andra ställen än ...
Mauritius om 3v
Mauritius M4sta86, 2 jan. 2019
Updaterad av Misslundberg för 8 veckor sedan
7
Drar till Mauritius om 3v lite drygt. Vad bör man se när man är där? Kommer stanna 2v.. Planerna är att simma med delfiner, besöka Chamarel waterfalls, 7 colored earth, Ile auf Cerfs osv
Korall och sten långt upp på stranden???
Mauritius Louise_j, 3 jan. 2019
Updaterad av Lisanilsson för 13 veckor sedan
2
Hej! Vi är en familj på 4 med två tonåringar som ska till Mauritius till sommaren. Men problemet är att vi vet inte till 100% vart v8 ska bo, det sm är bestämt är 6 nätter på Reunion (inte mauritius men vi flyger dit också) sedan 5 nätter på ett hotell i Le Morne sedan är det blankt. Vi har ...
Laktosfria alternativ
Mauritius M4sta86, 13 jan. 2019
Updaterad av M4sta86 för 18 veckor sedan
2
Är det någon som vet om restauranger osv erbjuder laktosfria alternativ? Och om det finns laktosfri mjölk att köpa i affärer?
Väder i januari
Mauritius Jannicap, 4 jan. 2019
Updaterad av Jannicap för 19 veckor sedan
0
Hej! På måndag 7/1 åker vi till Grand Baie, Merville beach hotel. Vi funderar på om det regnar varje dag i januari? Enligt väder-appar gör det tyvärr det, men stämmer det? Du som varit där, hur var ert väder? Snart härlig semester!
Finns det bara lyxresorter????
Mauritius Louise_j, 25 dec. 2018
Updaterad av Louise_j för 20 veckor sedan
9
Ska på semester till sommaren, flyga till Mauritius sedan över till Reunion tillbaka till mauritius och sedan hem. Men problemet är vart ska vi (min familj) bo? Och hur? Har kollat lite på hotell men har inte lust att betala 20 tusen kr/natten men har någo; tidigare erfarenhet?
Bäst tid att åka till Mauritius?
Mauritius M4sta86, 16 nov. 2018
Updaterad av M4sta86 för 26 veckor sedan
0
Sitter och planerar resa ner till Mauritius och Grand Baie. Vi har riktat in oss på flygstol 30/1 och stanna 2v. Det jag dock läst är att det är cyklonsäsong i jan-mars med extrem värme och mycket regn. Hur ligger det till egentligen? Verkar som det är som att spela på lotto när det gäller vädret ...
Boende Mauritius
Mauritius M4sta86, 10 okt. 2018
Updaterad av M4sta86 för 32 veckor sedan
0
Hej! Sitter och sneglar på Mauritius i vinter och har hittat väldigt bra priser på några olika hotell 3-3+ i standard. Vi är inga All-Inclusive människor så vi tänkte bara ta frukost, max halvpension. Någon som har erfarenhet av följande hotell: Be Cosy Le Recif Attitude Coin de Mire Attitude ...
Finns det någon resebyrå som hjälper till med bokning som inte är "standard"?
Mauritius Sagosessa, 28 mars 2018
Updaterad av Englo för 46 veckor sedan
6
Hej, jag sitter och drömmer om/planerar en resa till Mauritius tillsammans med mina tonårsbarn år 2020 då jag samtidigt fyller 50. Jag funderar på att vara borta 14 dgr eller tre veckor. Vet inte vad som är bäst? Tröttnar man efter 14 dgr ni som vet? Jag funderar också på att variera både ...
Bröllopsresa Mauritius 2019
Mauritius M4sta86, 23 mars 2018
Updaterad av Valpolicella för 46 veckor sedan
18
Vi sitter och kikar lite på bröllopsresa för februari nästa år. Punta Cana var ett hett alternativ från början men var nere i Mexico iår och Karibien har sådana problem med sjögräs vissa år. Därför vänder vi blickarna mot Mauritius. Alla tips och förslag mottages. Vart ska man bo? Vilken sida? ...
Mauritius mars 2016
Mauritius Susanneh, 24 jan. 2016
Updaterad av M4sta86 för 46 veckor sedan
19
Är på väg till Mauritius nu i mars (2016). Undrar om det finns någon som har erfarenhet av ön.. Flyget är bokat, men boendet är öppet. Vi kommer att vara där 2 veckor, och tänkte att vi skulle dela på vistelsen med ev 2 olika boenden. Boendet bör inte vara all inclusive..gillar nämligen att gå ut ...
Lokala förmågor Mon Choisy / Trou Aux Beaches
Mauritius Tommyadamsen, 7 juni 2018
Updaterad av Tommyadamsen för 49 veckor sedan
0
Hej! Vi åker till Mauritius i början av 2019 och är intresserade av lite tips/råd. Vi kommer bo i området kring Mon Chosiy / Trou Aux Beaches ( övre delen ) på Liberty Road. Hur ser det ut med närliggande supermarkets etc. Restauranger? Vi är 6 personer som åker och det kommer bli en del ...
Blogginlägg om Mauritius
Mauritius - vad gör man där?
https://runwaytoadventures.com/2018/07/19/what-to-do-at-mauritius/
av Pilla85 19 juli 2018
Springa 1/2 marathon på Mauritius
https://runwaytoadventures.com/2018/07/16/mauritius-marathon/
av Pilla85 16 juli 2018
Mot Sverige
Ja så har även denna resa nått sitt slut. Vi summera våra 2 veckor och inser att det varit väldigt bra. Men 2 veckor är alldeles lagom för att känna att det skall bli skönt att komma hem. Det skulle vart kul att delat upp resan på två ställen såsom öst och västkust för att få lite omväxling och se mer av den vackra ön. Men summa summarum så gav denna ö mersmak, vi kommer gärna tillbaka!
av Travelmania 23 apr. 2014 Resealbum: Mauritius 2013
Utflykt till I´ll Aux Cerfs
Vi bokade en utfärd genom Summertimes agent. Vi blev hämtade på hotellet 09.00 på morgonen. Av hotellet fick vi handdukar och vatten med oss. Vi åkte minibuss till andra sidan ön där vår båt skulle avgå från. Det tog ca 1 timme på slingriga vägar, men vi fick se flera byar, skola och mängder av plantage. En mycket fin katamaran med ca 20 passagerare blev vår för dagen. Här ingick all mat och dryck. Vi åkte längs den vackra östkusten och såg ljuvliga stränder. Vi gjorde ett stopp där vi fick hoppa i en mindre motorbåt som tog oss in i en kanal till ett vattenfall. Inte det största men värt att se. Aporna klängde i träden efter kanten och skrek på oss turister. Väl framme på ön I´ll aux cerfs. Det var visst en enorm turistattraktion, stranden vi kom till var fullproppad det fanns ingen stans att slå sig ned. Visst var det vackert men skitigt i vattnet och allt för mycket folk. En riktig turistfälla för vår del. Det skall visst gå att promenera en bit för att få mindre folk på stranden och även övernatta här. Övernattningen kan nog vara en riktig hit. Vi hade inte tid att utforska ön så den kanske får oförtjänt dålig kritik. Väl tillbaka på båten så var det bara att njuta av en härlig dag till havs. Denna utfärd får 3 stjärnor av 5. Men mycket fin båt och trevlig personal och välorganiserat.
av Travelmania 23 apr. 2014 Resealbum: Mauritius 2013

Om Mauritius Afrika

Det finns mer än 15 mil med perfekta vita sandstränder inom några minuter med bil och vattnet är varmt och kristallklart året runt.

Ön Mauritius ligger mitt ute i Indiska oceanen, ungefär 70 mil öster om Madagaskar. Det är den största av öarna i önationen med samma namn.
Här råder perfekt och varmt klimat med 27-29 grader under januari-februari och ca 20 grader under kallaste månaderna i juni-juli. Havet är också härligt varmt, det är stabila 22-27 grader under året.
Stränderna på Mauritius är galet paradisiska med kritvit sand och laguner som är skyddade bakom ett av världens största korallrev.
De här sandstränderna täcker 150 kilometer av kusten så det är inte svårt att hitta några meter paradis du kan ha för dig själv.
De största resmålen på Mauritius är huvudstaden Port Louis, Blue-Bay i sydväst och Grand Baie på nordkusten.
För dig som vill variera dagarna i solen med aktiviteter så finns det massor att göra på ön. Det finns en sevärd botanisk trädgård, ett akvarium, havsfiske och romdestillerier för studiebesök.
Naturen på Mauritius är fantastiskt vacker med både berg och regnskogar. Det finns stora naturområden som är skyddade och som du kan upptäcka till fots eller med safari.
En av världens mest färgglada naturformationer finns på sydvästra Mauritius. Sanddynerna här heter Terres des sept Couleurs, ”sjufärgsjorden” på svenska, och består av ett antal olikfärgade geologiska sandlager. Här är sanden färgad både röd, brun, lila, grön, blå, lila och gul. Besökarna får inte gå omkring i sanden men det går att köpa små färgglada sandfyllda provrör i souvenirbutiken.