Tips om Seychellerna

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Frågor & svar om Seychellerna
Färja
Seychellerna Felix1998, 5 okt. 2017
Updaterad av Asok för 10 veckor sedan
8
Hej, ska snart resa med min familj 3 veckor till seyshellerna där vi ska bo på praslin, mahe och la digue och undrar lite om transport mellan öarna. Ska man boka i förväg eller på plats, samt vilket är det billigaste allternativet?
Tipps på boende/se/göra
Seychellerna Lovisa1970, 12 sep. 2017
Updaterad av M4sta86 för 11 veckor sedan
18
Hej på er Vore så tacksam om tipps om Seychellerna. Jag och min make funderar och kollar på boende på Mahé,praslin och La digue. I vilken ordning är bäst att ta öarna? Tänkt landa på Mahé och sedan dom två andra öarna. Är allt dyrt typ mat, hyra bil/cykel. Tacksam för alla tipps och info. // ...
Mauritius och Seychellerna i juli -räcker 7 dagar vardera? Vad får man inte missa?
Seychellerna Thenilsson, 19 apr. 2017
Updaterad av M4sta86 för 11 veckor sedan
3
Hej! I början av juli åker vi till Mauritius och är borta i 2,5 veckor. Först var tanken att bara vara på Mauritius, men vem kan motstå Seychellerna? Det är ju så nära! =D Så, nu har vi tänkt att vara första veckan på Mauritius, andra veckan på Seychellerna och de sista dagarna åter på ...
Vandring/Hiking
Seychellerna Latpotatis, 7 dec. 2018
Updaterad av Worldofmarie för 36 veckor sedan
1
Hade tänkt att vandra runt i nationalparkerna på Praslin och Mahe. Nu undrar jag om det räcker att göra det med schyssta (Teva) sandaler eller behöver jag ta med mig hikingskor som ger bra stöd för fötterna?
Säkerhet
Seychellerna Latpotatis, 1 dec. 2018
Updaterad av My53 för 37 veckor sedan
1
Hej. Vi skall till La Digue, Praslin och Mahe och snorkla. Nu undrar jag om det är säkert att lämna väska och dyligt på stränderna när man badar/snorklar,hur har ni gjort?
Väder i mars
Seychellerna Lofale, 3 jan. 2018
Updaterad av Miasteffie för 1 år sedan
2
Hej! Vi planerar att åka till Praslin och La Digue i mars. Även en kort tur på Mahe. Har läst att den större regnperioden sträcker sig fram till mars, men börjar att avta då. Någon som har egna erfarenheter vad gäller dessa öar? Och hur är det med tång m.m vid stränderna på nämnda öar? Vilken ...
Erfarenheter av La Digue & Praslin i mars
Seychellerna Lansmans, 28 nov. 2017
Updaterad av Friss för 1 år sedan
1
Hej på er! Jag funderar på att boka flyg till Seychellerna under mars månad, i sisådär två veckor. Har lite funderingar ang. väder och vind under denna tid. Vad jag förstår verkar en hel del tång kunna flyta in mot land. Under vilken/vilka månader är detta och på vilka sidor av öarna? Har ...
Drinkar och vin
Seychellerna Jedi, 18 dec. 2017
Updaterad av Jedi för 1 år sedan
0
Jag har en lite fråga gällande Seychellerna i kombination med alkohol. Nu pratar vi inte om klubbar och sena nätter. Det var längesedan både jag och min mamma hade sådana intressen. Men vi unnar oss gärna ett glas vin till maten eller en läskande drink mitt på dagen. Hur ser det ut med t. ...
Cykla på Praislin
Seychellerna My53, 3 dec. 2017
Updaterad av Gunillad för 1 år sedan
1
Hej! Någon som cyklat en längre sträcka på Praislin? Funderar på om man kan cykla runt ön eller om bergen i mitten hindrar det? Kan man åka buss runt hela ön eller går linjerna så att man måste åka samma väg tillbaka?
Stränder, vindar och boende
Seychellerna Annelie76, 24 mars 2017
Updaterad av Gunillad för 2 år sedan
6
Hej , vi är en familj som ska tillbringa 2 v på Seychellerna i smb m barnens höstlov, 25 okt-9 nov. Har bokat boende i Praslin på Grand Anse stranden då jag trodde det var "rätt" sida för perioden för att slippa tång som blåser in m vattnet och på stranden men läste nu precis en reseskildring från ...
mygg och priser
Seychellerna My53, 12 juni 2017
Updaterad av Gunillad för 2 år sedan
12
Hej! Ni som varit på Seychellerna: är det så dyrt att äta där som många skrivit eller går det att komma billigare undan? Brukar frukost ingå på guesthousen? och hur är det med mygg? Läste att det finns denguefeber där. Någon som vet? Tack för svar.
Någon som rest till Seychellerna via Etiopien?
Seychellerna Camillaallimac, 21 mars 2017
Updaterad av Camillaallimac för 2 år sedan
2
Tänkte kolla om det är någon som rest till Seychellerna med mellanlandning i Addis Ababa, Etiopien och vill dela med sig utav sina erfarenheter? Tänker på visum och vaccinationer. Behöver man visum fast man inte lämnar flygplatsen? Krävs vaccination mot gula febern då man kommer till Seychellerna ...

Seychellerna Afrika


Seychellerna avlöser paradisstränderna varandra, den ena vackrare än den andra.
Det här är ett av världens bästa resmål för dig som gillar sol och bad.

De flesta är mycket små korallöar som ligger mycket otillgängligt här ute i Indiska oceanen, 150 mil öster om Kenyas kust.
Det bästa sättet att leta upp en egen pärla är att hyra en yacht, katamaran eller segelbåt. Det finns ett stort utbud av båtar som du kan leja både med och utan besättning.

De flesta hotellen ligger på de största öarna Mahe och Praslin. Men om du vill bo riktigt exklusivt så kan du leta upp något av de lyxigare hotellen som äger sin egen ö, till exempel North Island Seychelles Hotel på Silhouette Island där kändisar som Paul McCartney, Brad Pitt och prins William brukar semestra.

Det går att besöka Seychellerna året runt och temperaturen håller sig nästan alltid kring 25-30 grader med badvatten som aldrig blir kallare än 27 grader.

Många fågelskådare kommer hit till Seychellerna för att se den stora samlingen av 300 000 fåglar på den lilla Cousin Island eller pricka av sällsynta arter på Mahe.

Flera spännande lokala maträtter serveras i dag nästan bara på ögruppens äldsta restaurang, Marie Antoinette’s i Victoria. Här kan du prova sötsur tonfisk eller flyghund i currysås.

Long Island fängelseö
4 / 10
Ögrupp utanför La Digue
6 / 10
Världens bästa strand ???
7 / 10
Vänta på mig...
8 / 10
La Digue Anse Source DÁrgent
9 / 10
Med min nya kompis
10 / 10
Tips & inspiration om resmål i närheten av Seychellerna