Betala taxi på Seychellerna mm

4 juni 2022 20:28
Visningar: 77
Hej! Vi kommer åka till Seychellerna i juli. Har förbokat taxi från flygplatsen till första hotellet på Mahe. Priset är angett i Euro och jag tänkte att det betalar man väl med kort men sambon säger att det är ju inte säkert man gör i alla länder. Hur är det på Seychellerna?
På Praslin har jag sett att ett par taxibolag skriver ut priser i SCR och då det är vår andra ö tänker jag att det inte blir något problem då man hunnit hämta ut pengar då.
En fråga om La Digue; har läst att någon skrivit om taxi där. Kanske det är små elbilar som hotellen har? Är de möjligt att hitta i hamnen eller är det så som jag läst oftast att det inte finns? Verkar inte som om vårt hotell har den servicen.
Har också en fråga om munskydd. Hotell och färdmedel verkar oftast vara stränga med att man skall ha det. Eller?
Av Lindama
12 juni 2022 10:31
Hej, vi reser till Seychellerna i augusti och har också beställt taxi genom hotellet. Vi skulle betala på plats med kort i euro. Det kunde vi se i bekräftelsen taxibolaget skickade till oss. När det gäller La Digue bokade vi en golfbil som taxi, hittade många alternativ på denna sidan: https://www.tourbookers.com/en/

//Linda
3 aug. 2022 13:44
Hej! Nu har vi varit i Seychellerna så jag tänkte göra en uppdatering i ämnet.

På Mahe hade vi bokat taxi genom hotellet som skulle betalas i Euro. Taxichaffören ville ha cash och tog våran 50 Euro (som det skulle kosta). Just denna chafför var väldigt trevlig till en början men väldigt gåpåig om att vi skulle åka på turer nästa dag med honom. Efter ett tag kom han in på politik och det visade sig att han var för Putin och kriget så vår tanke att boka honom från hotellet ett par dagar senare avskrev vi. När det var dax för den resan bokade vi med hotellet igen och sa uttryckligt att vi ville betala med kort men vem dyker upp om inte vår obehaglige chafför. Inte heller denna gång ville han ta kort men då vi inte hade mer Euro gick det bra med Seychelliska. I efterhand undrar vi om han inte var knuten på något sätt till hotellet men det vet vi egentligen inte. Obehaglig var han i alla fall för det var fler saker vi inte tyckte lika om som han predikade! Måste nog tillägga att det här var den enda personen vi träffade som var såhär.

Vår nästa destination var Praslin var vi bara åkte med supertrevliga chafförer som tog emot Seychelliska rupier. 300 rupier från hamn till Cote D´Or. 400 rupier från hamn till flygplatsen.

På La Digue hade vi inte bokat någon taxi men om man bara frågade lite bland minibussarna som stod där fixade vi lätt en taxi. Han tog 150 rupier från hamn till vårt hotell Cabana des Anges. Kostnaden var samma på tillbakaväg.