Barnfamilj med reslust

Av Sais
6 jan. 2016 21:19
Visningar: 2358
Hej! Vi är en familj på två vuxna och två barn (3 och 5 år) som är resesugna och planerar att åka iväg 3-4 veckor under november/december/januari (-17). Har disukterat Thailand men kan inte komma ifrån att Seychellerna lockar otroligt mkt, framför allt la Digue som verkar helt fantastiskt.

Vad tror ni som varit där om att åka med barn? Vilka öar rekommenderas i så fall? Vad bör man se? Vi vill ha en stressfri semester med sol,bad, snorkling samt kunna ta oss runt på lite utflykter i vackra omgivningar. Gärna lättare vandringar.
Jag tänker också på prisnivån. Som jag förstått är det relativt höga priser på mat och boende. Har kollat runt på lite enklare lägenhetshotell där man ibland verkar kunna bo för under tusen kr/natt.
Finns det någon som har tips på bra prisvärda boenden? Gör inget om det är enkelt.
Vad får man räkna med när det kommer till resturangbesök (alkoholfritt) för en familj?

Tack på förhand!
7 jan. 2016 09:17
Tiden på året: som jag har för mig att jag läst i Lonely Planet så är det egentligen bara Januari som man kan få det väl regnigt om man har otur...

Barnfamiljer är mycket ovanliga på Seychellerna skulle jag vilja säga. Egentligen bara par. Vet inte varför, men det behöver ju inte vara till någon nackdel för er.

Den tiden på året bör det vara La Digues östkust som har bäst stränder. Beroende på tid på året blåser vindarna olika och medför att olika sidor av öarna har bättre eller sämre läge.
Östkusten är helt obebyggd och man tar sig till ständerna med en liten buss, eller cykel, samt om man vill längre bort än Grand Anse, även lite vandring.

Så länge man är medveten om detta är La Digue underbart!

Kolla gärna min reseberättelse från en resa i januari:
http://4000mil.se/index.php/seychellerna/
7 jan. 2016 17:47
Regnperioden når sin topp i december och januari. November får, enligt statistiken, typ 60% av regnmängden i december.
Av Kerstin
8 jan. 2016 17:47
Vi var på Seychellerna med barnen när de var små, bortemot 15 år sedan. Tror att vi var där i Mars. Vi bodde på huvud ön vid en fin strand. Vi hyrde bil och "upptäckte" ön med alla fina stränder och natur. Vi var även i "huvudstaden" på marknad och ute på fisketur. Utanför vårt hotell var det ett jätte fint rev att snorkla vid. Där vi bodde var det en bit till affären och restauranger så vi lagade mycket mat själv. Vi flög dit med Air france. Jag tycker att det var en bra resa och skulle gärna åka dit igen med barn, men så här i efterhand skulle jag nog passat på att bo på någon mer ö i stället för att bara stanna på en. Vi fick hjälp av Indcen resor med att planera vår resa. Prisläget var "dyrt" när vi var där, vi betalade lite under 1000kr/ natt där vi bodde. Vi fick rådet att växla "privat" när vi kom dit och bara växla lite på banken....... Men det var då det :-)
Hoppas du får en kul resa.
// Kerstin
17 jan. 2016 15:37
Hej

Vi var i Seychellerna under 14 dagar i November 2015. Visst regnar det på eftermiddagen ibland, men det är inget som stör. Man får tillräckligt med sol ändå. Vi bokade via Home Away och Villa Milou. (Natasha Larue Villa Milou Anse Possession Praslin, Seychelles Tel: +248 2513163). Huset var mycket bra med en underbar stor altan. Har plats för 8 personer men de låser de rum man inte hyr, så man betalar för hur många man är. Vi var två st och betalade 120 euro/natt. Vi hyrde bil för 35 euro/dygn. Natasha ordnade allt och var mycket hjälpsam om man behövde något.

Läget var bra med ca 2 km till en av "byarna" på Praslin och ca 4 km från den i särklass finaste stranden (Anse Lazio) på hela Seychellerna (vi bilade och cyklade runt på alla öar så det är vår uppfattning). Fantastisk snorkling och inte för stora vågor. De flesta dagar mycket lugnt och lätt att simma ut till snorklingen som är i princip utanför stranden.

Det finns en stor strand direkt utanför huset, men inte lika fin som Lazio så vi bilade dit de dagar vi badade (dvs varje dag). Det är faktiskt bra snorkling utanför huset också men inte i samma klass som Lazio. Ganska nära huset finns vandringsleder, men knappast för 3-åringen. Ser ut som det varit bilväg en gång, men bortspolade av regn och rejält gropiga.

I princip finns det inte mycket att göra på Seychellerna annat än bad och sol. Inga strandpromenader att prata om på kvällarna. De flesta bor i hyrda hus, hotellen var kanske bokade till 10%. Dyrt. Vi handlade mat i de affärer som fanns. Prisnivån är som om du handlar i Norge eller Statoil eller Seven eleven. 17 kr för en 28cl öl i affären, ca 70 kr på krogen. En lunch på krogen för två= 600kr och en middag ca 1000kr. Det billigaste vinet 100kr vitt och 150 kr rött. Maten är fryst. Vi tog också take away för ca 400kr för två pers.

Vi var även på La Digue där vi cyklade runt ön på en dag. Mer turister och ännu dyrare. Vi hyrde bil på Mahe och bilade runt hela ön. Där var det bästa stället Baie beau vallon där det också är mest turister.

Vi valde att bo på Praslin som vi hade som utgångsläge och gjorde utflykter därifrån. Praktiskt med tanke på att vi lagade mat själva. Vi besökte Vallee de mai national park på Praslin med den berömda kokosnöten. Är man väl där "måste" man väl besöka denna park, men det är inte så mycket att se så tillvida man inte är biolog. Curieuse island är också värt ett besök med god grillning och jättesköldpaddor.

Är man nöjd med en mycket läcker strand (Anse Lazio), varmt i vattnet (29 grader), fantastisk snorkling, inget att göra, bo mycket bra, dyrt att äta ute (ok om man lagar mat hemma), så rekommenderar jag varmt det ställe vi bodde på. Tre veckor är modigt, de flesta var förvånade när vi sa vi skulle stanna i fjorton dagar.

Vi hade sydvästliga vindar vilket innebar att stränderna på norra sidan av Praslin inte hade vågor eller att tång blåste in på stranden. Södra sidorna på Mahe eller Praslin såg inte trevliga ut med tång och vågor med grumligt vatten. Detta kan ändra sig i dec-jan när vindarna blir nordvästliga. Ligg inte och solbada i torkad tång, strandlopporna är inte roliga.

Fantastiskt roligt att ha varit där, men knappast ett ställe man återvänder till eftersom det inte fanns något alls att göra förutom bad, sol och snorkling.

Man bör boka tidigt, husen tar fort slut om man ska boka en längre tid. Vi flög med Etihad (dvs Air Berlin). Göteborg-Berlin- Abu Dabi- Mahe fungerade utmärkt och snabbt. Färjan Mahe - Praslin (ca 50 euro/pers och enkel) går att boka på nätet, då kan ni även boka transfer (10 euro) från flygplatsen, ganska praktiskt. Taxi jättedyrt.

Sebastian och Katarina