Äta ute. Priser.

Av Ann85
11 maj 2011 00:52
Visningar: 13894
Hej.

Har en till fråga.
Har hört att det är väldigt dyrt att äta ute på Seychellerna pga att dom måste importera mycket.
Skulle vilja veta på ett ungefär hur mycket man ska vara beredd att lägga ut på mat om man ska vara borta i ca 9 dagar?

Tack för hjälpen.
11 maj 2011 13:39
Hej Ann85!

Du har två nästan likadana trådar, så jag vet inte riktigt var mina svar hör hemma.

Svar ja det är dyrt, men visst går det att komma billigt undan även här :)

Nu är det ett par år vi var där, men det finns en riktigt billig restaurant som vi åt på ett par gånger - den heter Pirates Arms. Vidare åt vi på en restaurant som ligger alldeles vid Lilla Big Ben. Minns ej vad den heter, men den var OK i prisklass och mat.
Vy från fönstret:
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/191360
.

Har du googlat efter restauranter på Seychellerna?

http://www.go-seychelles.com/restaurants.htm
http://www.tripwolf.com/en/guide/show/292700/Seychelles/Victoria/Pirates-Arms

Min erfarenhet är att vill man inte åka taxi hela tiden så är det svårt att äta annanstans än (i området) där man bor. Och där vi bodde (på nordvästra sidan) så fanns bara hotellets egna. Vi passade på att äta när vi var vid ett matställe - och bli inte förvånad över att det inte svämmar över av dem i huvudstaden t ex.

För oss två gick det väl en dryg tusing per dag i snitt (oftast bara middag). Men det finns säkert budgetalternativ.

Försök handla dryck och mellanmål på livsmedelsbutiker så att det räcker med frukost och middag.
11 maj 2011 15:52
Hej igen,

restauranten jag menade vid Lilla Big Ben heter Le Rendez-Vous.

På TripAdvisor kan du oxå söka på matställen.
http://www.tripadvisor.com/RestaurantSearch?geo=298572&pid=&q=Victoria%2C+Seychelles&cat=&src=

Tänk på att det ibland (ofta?) är olika priser för dig som turist och för lokalbefolkningen. Dessutom måste du som turist alltid betala extraskatt på all mat & dryck. Då vi var där låg den på 10%. D v s lägg till 10% på alla priser - alltid.
Av Ann85
11 maj 2011 20:48
Hej,

Ja,jag skrev ett inlägg tidigare men den har väl mer att göra med vad man kan hitta på för att göra extra mysigt för som jag skrev så ska jag och min sambo förlova oss när vi är där och vill göra det lite extra speciellt =)

Tack för tipsen ska kolla in länkarna du har skickat. Vi kommer att bo på Le Meridien Fisherman's Cove http://www.lemeridienfishermanscove.com/ verkar supermysigt och frukost ingår i priset.

Har du något annat du kan tipsa om du som har varit där, hade varit jättesnällt. Vill veta så mycket som möjligt om saker att göra, tänka på etc. Har själv börjat att skriva upp saker om Seychellerna.

Tack igen Nisse2ears. Sött namn förresten =)
15 maj 2011 07:46
Jag har skrivit en hel del om min Seychellerna-resa på http://www.worldofmarie.com/reseguide under Mina Resor och Seychellerna.

Kommer ni bo på Mahe hela resan? Annars hade jag rekommenderat en tur till Praslin eller La Digue.

Gillar ni vackra stränder tycker jag ni ska ta bussen (eller hyr bil) och åk till Anse Intendance. Anse Soleil, Petit Anse och Anse Forbans rekommenderar jag också.
Beau Vallon var inget speciellt, tyckte jag. Om man jämför med andra stränder i detta land alltså.

Vi gick en vandringsled till Anse Major också. Det var jättevackert. Leden börjar strax söder om Beau Vallon.
Men ni bor ju på ett jättefint hotell i alla fall. Gick förbi på stranden. Den biten av Beau Vallon är dock starkt påverkad av tidvattnet.
Av Friss
15 maj 2011 14:35
Hej!!
Var på Seychellerna månadsskiftet mars/april och det var underbart. Vi var dock endast 3 dagar på Mahe vilket jag inte ångrar, tyckte mer om Praslin och La Digue. Anse Soleil på Mahe är en jättefin strand..
Nu till din fråga om priserna. Först så gäller det att växla till sig deras egen valuta, det känar du mycket på, det visste inte vi så vi hade en del euro med oss, men tog sedan ut rupie. Alla priser på restauranger och affärer stod i rupie, har du euro så förlorade man på vissa ställe en hel del. Ett exempel, vi hade beställt taxi i euro, de ville ha 50, men när vi betalade i rupie blev det 600 vilket är ca 315 kr, tjänade 150 kr där. Vi upplevde Seychellerna som billigt, för ett par år sedan var det annorlunda. Lite prisexempel: cola 50 cl på restaurang 13 kr, en öl 20-25 kr (10 kr i affär), pasträtt 50-80 kr, pizza (väldigt goda) 50-90 kr, salladsrätt runt 40 kr. Det dyraste vi åt var pepparbiff m grönpepparsås,sallad och pommes, det gick på 150 kr. Sen är det ju ännu billigare med take away, ca 20-25 kr rätten. I affärerna var det mycket billigare än hemma((vissa grejer 1/2 priset mot hemma) och i medelhavet (speciellt på La Digue). Vatten, läsk, öl pålägg, juice, chips, kex osv var billigt, fick hur mycket som helst för 200 kr, vi blev väldigt överraskade av priserna, vi hade väntat oss helt andra priser. Det enda vi betalade i euro var boendet och utflyken och båtpriserna mellan öarna var det enda vi uppfattade som dyrt. Som sagt ta ut rupies på plats och skippa ta med en massa euro, kan ju även betala boendet med kort, så sparar du redan där en del pengar. Ha en underbar resa!!
Av Friss
15 maj 2011 14:51
Hej igen!!
En middag ute på restaurang för oss 3, 2 vuxna och ett barn på 4 år blev ca 300-400 kr och då kunde middagen bestå av: pastarätt till barnet+ en cola och glass till efterrätt, pasta med räkor och hamburgartallrik till oss+ 2 öl var, så räknar man bort barnet blev det ca 240 -300 kr för 2, sen blev det ju lite dyrare när man tog en riktig kötträtt. Om det sen är likadana priser på Mahe vet jag inte, vi bodde lite off så vi åt på samma restaurang alla 3 kvällarna, men de hade väldigt god mat där.Bodde på La Residence vid Anse La Mouche, från boendet tog det ca 5-8 min att gå, var en amerikansk restaurang..
15 maj 2011 15:46
Citerat från ann85:

Har du något annat du kan tipsa om du som har varit där, hade varit jättesnällt. Vill veta så mycket som möjligt om saker att göra, tänka på etc. Har själv börjat att skriva upp saker om Seychellerna.

Tack igen Nisse2ears. Sött namn förresten =)
Hej igen!
Tack :) (Det kommer av min katt som hette nisse och hade två öron till skillnad från en annan nisse som bara hade ett!)

Att tänka på kan vara:
Sevärdheter, transporter mellan öarna o dyl måste man betala i Euro. (Finns möjligen undantag med så är principen)
Fråga alltid innan om pris i respektive valuta - plugga in hur mkt det blir så att ni kan göra snabb överslagsräkning i huvudet. Det kan som ovan sägs skilja rejält beroende på valuta.
Vi stötte på taxi som vägrade ta Euro.
Buss runt Mahe är snorbilligt - motsvarande ca 3 kr men i gengäld kan det vara svårt att lita på hålltiderna.

Det finns en stadspark i Victoria med jättesköldpaddor - inte mycket att se (kostar drygt 5€) men är en skön oas.

Som skrivs ovan, se till att ha både € och lokal valuta. Valutan måste ni växla på plats. Bor ni på tillräckligt stort hotell växlar de - har ingen aning om vad växelkursen är, men vi betalade 10€ för 100 rup. (vi blev säkert lurade...men det blev billigt ändå)

Bussarna slutar gå runt kl 21.

Hur länge har ni tänkt vara där och tänker ni bara vara på Mahe?

Som skrivs ovan är de andra öarna säkert bättre, men jag var bara på Mahe en vecka och jag tycker det är fint nog. Som Marie skrive Beau Vallon strand är inte mycket att ha jmf med andra stränder. Men jag tror att östra sidan av ön har högre vågor om det inte finns ett rev som hindrar. Sånt kan de svara på när ni väl är på plats.
Av Ann85
15 maj 2011 22:12
Hej på er alla.

tack för alla svar jag har fått =) Hjälper väldigt mycket.
Vi kommer att vara äe i 9 dagar (har inte råd med mer) och vi kommer förmodligen att spendera den mesta tiden på Mahé men hoppas att kunna resa till bla Parslin över dagen om detta är möjligt.
Det är ju som sagt ett bra tag tills vi åker (runt den 23 Juni 2012) så att vi ska kunna spara ihop så mycket pengar vi kan för att slippa tänka för mycket på vad vi lägger dom på när vi är där. Vi firar 4 år när vi är där 8dden 26 juni) och har då tänkt att förlova oss.

Tack igen för att ni vill hjälpa till att göra vår semester till den bästa.