Tips om Rhodos stad

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Charterklassiker Rhodos är en ö i den grekiska ögruppen Dodekaneserna. Hit reser man för strandliv på de många stränderna, både sand- och stenstränder, shoppa eller festa i Rhodos stad, eller bara för att uppleva en genuin grekisk ö.
Blogginlägg om Rhodos stad
Sunprime Miramare beach – Rhodos 2017 – a Travel diary
Det är på dagen ett år sedan jag med ett leende på läpparna skrev ned vartenda ord och summerade vår första vistelse på Sunprime Miramare beach på Rhodos. Och nu har jag haft förmånen att få vara tillbaka på mitt absoluta favorithotell i världen. Favorithotell hittills ska jag väl tillägga, jag hoppas få uppleva så många fler och kanske hitta ett nytt favorithotell. https://litemerarosa.com/2017/06/10/sunprime-miramare-beach-rhodos-2017/
av Litemerarosa 4 maj 2019
Sunprime Miramare beach – Rhodos 2016 – a Travel diary
Som jag har längtat efter att få sammanfatta och berätta om en helt underbar vistelse på Vings Sunprime Miramare beach på Rhodos. Sällan, nä aldrig, har jag varit med om en bättre semester. Bilden här ovanför visar det som mötte oss när vi lämnade receptionen efter incheckning. Laguner och i bakgrunden, under taket, restaurangområdet där man om man så önskar, avnjuter frukost och middag, med utsikt över Medelhavet och konturerna av de turkiska bergen i horisonten. Men vi kan väl börja lite tidigare än så. https://litemerarosa.com/2016/06/10/sunprime-miramare-beach-rhodos-2016/
av Litemerarosa 2 maj 2019
Rhodos Stad
När: 20-28 maj 2012 Vart: Rhodos stad, Rhodos Från: Malmö Hur: Restresa Hotell: Marie Resebolag: Ving [Plus:] * Att alla djur verkade behandlas väl! * Hur glada alla blev när man sa något på Grekiska. * Mythos. ;) * Den sjukt goda Saganaki Spanako. * Inga jobbiga gatuförsäljare. * Lagom värme. * Personalen på Marie. SÅ trevliga och hjälpsamma! Hotellet i sig är inte lyxigt på något vis, men hålls fräscht och är trivsamt. * Den vegetariska pastan på Restaurang Alexandra (hotellrestaurang). [Minus:] * Akvariet. Urk. * De (relativt få) sjuka/skabbiga katterna. * Att alla pratade Skandinaviska i stan... * Vimsigheten från reseledarnas sida när vi skulle hem. * Storfamiljen med romer som tiggde i Gamla Stan. [Tips:] * Restaurang Le Bistro! * "Systembolaget" och deras fantastiska personal! * Missa inte Lindos, vad ni än gör. * Rhodos Akropolis. Vackert, nära, och inte speciellt välbesökt, så man kan få vackra foton! * Ta bussen! Det är billigt och enkelt och roligt. * Besök Piges Kallitheas - det är kanonfint och hur bra vatten som helst. * Båtturer till Symi är billiga och enkla att boka i hamnen. * Stormästarpalatset är stängt på måndagar. Missa det dock inte! * Det är smidigt att ta en dagstur med båt till Marmaris, Turkiet. * Gå gärna in på bakgatorna i Gamla Stan! Supermysigt, och man kan köpa munkar och sådant av söta små tanter. * Rodini Park. Jättefint - fast lite avsides! * Gå absolut upp i tornet i Gamla Stan! Utsikten är jättefin! [Tips vi inte testat:] * Åka till Epta Piges. * Anthony Quinn-bukten. * Se om vi kan ta en övernattning på Symi. * Finns en stor marknad utanför stan några dagar i veckan. Enligt rykten klart värt att besökas! * Ouzeriorna i "icketuristdelarna". Vi lyckades bara hitta en som inte hade öppnat, när vi börjat leta... Men nästa gång! ;) [Slutsats:] Ååååh... Underbara Rhodos! Hit vill vi åka igen. Snart! Maj eller september ska tydligen vara perfekta månader för oss att resa hit, och det var enkelt och smidigt att hitta i stan, maten är god och billig (om man är okej med gyros/grekisk sallad) och historia finns överallt... Folk var mycket vänliga här, och man klarade sig lätt på engelska eller till och med svenska, om man velat.
av Zarischka 7 aug. 2013
Musik och dans på Scalini.
http://www.youtube.com/watch?v=j24idMKdFCg
av Gullsing 25 sep. 2011 Resealbum: Rhodos 2011 i september.

Om Rhodos stad Rhodos, Europa

Arkitektur
Genuint
Historia
Nattliv
Romantiskt
Stenstrand

När du promenerar till stranden så går du genom gator som är flera tusen år gamla. Här i Rhodos stad bor du i en miljö som är skapad av medeltidens riddare.

Staden består av två tydliga delar, den gamla stan och den moderna bebyggelsen. I båda finns det massor av butiker, restauranger, tavernor och barer. Men det är den äldre delen som är mest sevärd och den är också skyddad som ett världsarv. Här kan du gå på gator som är flera tusen år gamla, bland hus som är nästan lika gamla. Många av de sevärda byggnaderna, bland annat Stormästarens palats, skapades under medeltiden av riddarna från malteserorden. Längst ut på näset finns en kort och mycket populär strand, Eli, där du kan sola och bada efter promenaderna i gamla stan.

Den mest berömda platsen på Rhodos är den gamla hamnen Mandraki. Här stod en gång i tiden ett av världens sju underverk, kolossen. Tyvärr finns inget kvar av den stora statyn av brons.

Här i Rhodos kan du bo på några av världens äldsta hotell. Det mest spännande boendet på Rhodos finns längs ”Riddargatan”, ”Street of Knights”. Här har värdshusen legat vägg i vägg sedan början av medeltiden. De flesta hotellen här har moderniserats men du kan bo i ett rum där gäster har sovit i kanske 600-700 år.

3 / 6
Thinkstock
5 / 6
Thinkstock