Behöver råd och tips angående vår Floridaresa

Av Jica
17 juli 2011 10:09
Visningar: 6198
Alla ni rara som skriver och tipsar här, hoppas att ni även kan hjälpa oss:)
Första resan till Florida och behöver råd.
- Är det tokigt att både landa och flyga hem från Miami om man tänker tillbringa tid även i Orlando?
- 1 vecka i Miami och 1 vecka i Orlando eller 5 dagar i Miami, en 5 dagars kryssning i Karibien och 4 dagar i Orlando?
- Condo el hotelltips i South beach och även Orlando. Prisvärda
- Nån som bott på Shelbourne suites i South beach?
- Om man bor i South beach är det svårt att hitta parkering då? Tänker om man ska göra dagsutflykter.
- Vad kostar parkkort till tex seaworld? Gäller de flera dagar, kan man boka gruppbiljett?
Alla ni Floridaexperter, hoppas ni tålmodigt kan hjälpa mig, har ägnat senaste 2 dagarna framför datorn i allt letande och planerande:)
Tack på förhand
17 juli 2011 11:26
Hej!
Vi brukar flyga till och från Miami och lägger upp resan så den startar och slutar i Miami Beach. Har man en sen flygning från Miami kan man utan problem köra direkt från Orlando, lite jobbigare om man flyger tidigt.

Shelbourne renoverades för några år sen och lär vara fint, läget är perfekt, hotellen har oftast parkering men de kan vara dyra, det finns allmänna parkeringar nära hotellet och även P-hus där det kostar $15/dygn och det finns alltid plats. Kolla på Tripadvisor om ingen annan här vet mer om Shelbourne.

Parkeringen på parkerna kostade runt $10 sist vi var där om jag minns rätt, minns inte specifikt vad SeaWorld tog.
Av Jica
17 juli 2011 13:10
Oki, tack. Har dock inte kollat på hotellet utan suiterna, el condos el vad det heter fast de ligger på Shelbourne. Vad brukar ni bo i Miami då? Nåt tips där? Vårt flyg går hem 17.00 men om man kör tidigt typ 6 så hinner man kanske stanna på Sawgrass o handla lite innan?
Av Jica
17 juli 2011 21:53
Inte någon mer som vill dela med sig av sina erfarenheter? :(
18 juli 2011 08:07
Citerat från jica:
Oki, tack. Har dock inte kollat på hotellet utan suiterna, el condos el vad det heter fast de ligger på Shelbourne. Vad brukar ni bo i Miami då? Nåt tips där? Vårt flyg går hem 17.00 men om man kör tidigt typ 6 så hinner man kanske stanna på Sawgrass o handla lite innan?
Vad jag vet är det samma anläggning, hotellrumen och lägenheterna ligger tillsammans. Har för mig att lägenheterna tillkom vid renoveringen/ombyggnaden.

Vi bor alltid i South Beach, på olika hotell. Shellbourne ligger an bit från Ocean Drive mm. men helt acceptabelt gångavstånd, mycket längre norrut skulle jag inte välja.

Ni kan ju se till att vara på Sawgrass Mills när de öppnar så hinner Ni ju lätt några timmars shopping där innan Ni lämnar bilen och reser vidare från MIA.
Av Jica
18 juli 2011 08:21
Tack igen. Ok, har även kollat på suites of South beach, ligger bättre till eller? Är det dumt att ha hyrbil här? Hur långt tid bör man stanna här? Är 3 nätter för lite? Har du något bra uppslag i Key West, har kontaktat några ställen men svårt till rimligt pris. Då kan jag nog boka Miami både dit och hem, verkar bli bäst restider så. HUr lång tid tar det från Orlando ner till Miami?
Har även hittat ett par hus i Haines i Orlando, är det ok avstånd till tex Sea World? Och inga problem att boka genom vacationrentals?
Av Maddeck
18 juli 2011 08:56
Hej,

För att kunna ge lite bättre svar så undrar jag om ni har barn och isåfall hur gamla de är?? Är det orlando och Miami ni vill se i första hand?

Vi har bott på Suites on south beach, är helnöjd med det. Mycket prisvärt, rent o fräscht, bra läge. Fanns bra med parkeringar nära, både på gatan o p-hus. Rekommenderas!!

jag skulle rekommendera er att ha hyrbil hela resan, det är krångligt att ta sig runt utan och det är ganska billigt att hyra bil i usa.

det går såklart att åka ner till flyget från Orlando samma dag, men det skulle nog bli stressigt att lägga in shopping på Sawgrass på vägen. Åk då istället ner en dag innan och bo sista natten vid Sawgrass!

I orlando tycker jag att det är trevligt att bo längs International drive, det är inte speciellt långt till parkerna och det är väldigt lätt att hitta. I orlando kan man bo riktigt billigt, oftast hinner man bara sova på hotellet iaf....;) Beror förstås på hurmånga parker man tänker besöka. Tänk på att det går åt en hel dag per park =)
Det kostar ju även en del att gå in på parkerna så det kan vara trevligt att bo lite billigare.

mvh M
Av Jica
18 juli 2011 09:08
Men tack! Vi är inga barn, eller rättare sagt vuxna barn då:) Vi är tre syskon som tar med våra pensionerade föräldrar men skulle ändå vilja besöka tex Seaworld. Har du tips på hus nära int drive då? Vad jag förstår tar det väl ca 30 min att köra till parkerna från Haines. Och ja, vi kommer ta en natt i Ft L sista natten.
HAde ju alt med kryss med men kanske bättre skippa denna gång. Vi tar ca 3 nätter i South beach sen vet jag inte.. bör vi dra till väst innan Orlando? Är ju första gången för oss som sagt, så lite vilsen är vi ju:)
19 juli 2011 19:10
Hej

Ville bara ge dig min in putt om Florida :) Jag bodde två år utanför Ft Lauderdale det är visserligen 10år sen 1999-2011. Men jag tycker att ni ska fundera på att bo Ft Lauderdale vid något tillfälle framför allt om ni vill till Sawgrass mills mall (jag tyckte inte det var en bra outlet men som sagt det är 10 år sen och det förändras väldigt fort i USA) från Ft Lauderdale (stranden) tar det ca 20 min med bil och från Miami 40-60m in beroende på vart ni befinner er.

Jag vill även rekommendera att ni åker till Everglades och åker på en liten tur och ser alligatorerna. Jag gjorde detta med kompisar och famlijen när de kom på besök och det var väldigt uppskattat.

Trevlig resa!

jenny
19 juli 2011 22:14
Jag tycker att det är kanon att flyga till en ort och hem från en annan. Sparar tid och pengar. Det kostar oftast inte extra att lämna bilen på annan ort heller. Inte i Florida i alla fall.
Jag tyckte att det var lite knepigt med parkering i South Beach, men hotellet har kanske en egen. Jag lämnade in bilen när jag kom till Miami, var jag använde mig av buss. Det var absolut inga problem. Men ska man åka på längre utflykter behövs den ju.
Av Annl
23 juli 2011 00:23
Hej,

Angående frågan om det är svårt med parkering på South Beach så är mitt svar nej - vi var där för några veckor sedan och det var inga som helst bekymmer vare sig på hotellet (där vi droppade den utanför entrén) eller när vi körde runt själva i South Beach. När jag läste på och letade hotell så framgick dessutom att de flesta hotell har egen parkering.

Ha det fint i Florida!
23 juli 2011 10:38
Citerat från annl:
Hej,

Angående frågan om det är svårt med parkering på South Beach så är mitt svar nej - vi var där för några veckor sedan och det var inga som helst bekymmer vare sig på hotellet (där vi droppade den utanför entrén) eller när vi körde runt själva i South Beach. När jag läste på och letade hotell så framgick dessutom att de flesta hotell har egen parkering.

Ha det fint i Florida!
Har samma erfarenhet och som jag nämt tidigaare finns stora P-hus med gångavstånd till hotellen i SoBe.
Man ska kolla upp vad hotellet tar för parkeringen, de kan hugga för sig rejält, ofta är dera "self parking" fulla och då vill de gärna parkera åt en (Valet) det kostar i regel ännu mer. P-husen kostade $15 per dygn när vi var över senast.
På gatorna finns P-automater och reglerna och priserna varierar. Det gäller då att passa tiden och vara uppe på morgonen, det finns mycket gott om P-vakter och det kostar $22 varje gång de kommer på en :-(

Det kan vara svårt att hitta parkering om man absolut vill parkera på Ocean Drive eller gatorna intill, speciellt framåt kvällen, blir i regel många runder (det är lite av ett kvällsnöje för många att visa upp sig och sina bilar längs Ocean Dr. på kvällarna (även på dagarna) innan man eventuellt med enormt flyt hittar en plats.

Trevlig resa, man blir lite avundsjuk ;-)