Inresekrav - vad gäller för mitt resmål?

Nu blir det enklare att resa då många länder tar bort krav för inresa och lättar på restriktioner.

Länder utan inresekrav

Du behöver inte covidbevis oavsett om du är fullvaccinerad eller inte. Du behöver inte fylla i något inreseformulär.

Albanien, Belgien, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Danmark, Cypern, Estland, Finland, Frankrike, Georgien, Grekland, Irland, Island, Italien, Kosova, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Montenegro, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ungern, Österrike.

Länder med begränsade inresekrav

Du behöver ett giltigt covidbevis. Krav på test gäller dig som inte är fullvaccinerad.

USA.


Kontrollera alltid vad som gäller innan du reser.
Se här vad som gäller för ditt resmål

Hitta hyrbil i Orlando

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Orlando

Orlando är mest känd för sina nöjes och temaparker, med världsberömda Disney, Universal Studios Florida och Sea World, som bjuder på nöjen för hela familjen. I bilens hemland, är hyrbil ett måste för att enkelt kunna ta sig runt och upptäcka Florida och Orlando och allt vad denna soldränkta stat har att erbjuda. Med Orlando som utgångspunkt finns det mycket att uppleva längs med kusterna, städer, semesterorter och en massa sol och bad.

Många golfbanor

I staten Florida finns det i runda tal ca 800 golfbanor att spela en runda på och det i kombination med det fördelaktiga klimatet gör Orlando till ett av de mest populära golfresemålen i världen.

Orlando tar emot ca 47 miljoner turister varje år och gör Floridas guldkust omåttligt populär.
Att den 10 mil långa kustremsan som sträcker sig från Palm Beach ner till Miami har fått namnet Guldkusten är väldigt enkelt eftersom det var där befolkningen grävde guld under 1800-talet. Numera är denna del av kusten en favorit för landets rika och välbärgade och många av de har bosatt sig permanent eller har semestervillor i Palm Beach och West Palm Beach.

Kritvita stränder

Fortsätter man köra sin hyrbil söderut hamnar man småningom i Fort Lauderdale som förutom att vara en populär destination för collegeungdomar som firar skollov i mars så är det även det perfekta resmålet för barnfamiljer. Här hittar man kritvita stränder, stora hotellkomplex och ett brett utbud av restauranger och mysiga kanaler som ringlar genom staden. Bättre ställe för total avslappning får man leta efter.

Orlando Florida, Nordamerika

Cinderella's Castle
1 / 26
Mussepigg och Slottet
2 / 26
Universal Studios
5 / 26
Sea World, vad duktiga de är
6 / 26
Universal Studios
9 / 26
Universal Studios är populärt utflyktsmål
11 / 26
Utanför Mel's Diner
12 / 26
Symbolen för Epcot
16 / 26
Inget handdukskrig här inte!
18 / 26
MGM studios Disney world
23 / 26
En tur på Mississippi.....
24 / 26
Universal Studios
25 / 26