Hitta hyrbil i Orlando

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Orlando

Orlando är mest känd för sina nöjes och temaparker, med världsberömda Disney, Universal Studios Florida och Sea World, som bjuder på nöjen för hela familjen. I bilens hemland, är hyrbil ett måste för att enkelt kunna ta sig runt och upptäcka Florida och Orlando och allt vad denna soldränkta stat har att erbjuda. Med Orlando som utgångspunkt finns det mycket att uppleva längs med kusterna, städer, semesterorter och en massa sol och bad.


Många golfbanor

I staten Florida finns det i runda tal ca 800 golfbanor att spela en runda på och det i kombination med det fördelaktiga klimatet gör Orlando till ett av de mest populära golfresemålen i världen.

Orlando tar emot ca 47 miljoner turister varje år och gör Floridas guldkust omåttligt populär.
Att den 10 mil långa kustremsan som sträcker sig från Palm Beach ner till Miami har fått namnet Guldkusten är väldigt enkelt eftersom det var där befolkningen grävde guld under 1800-talet. Numera är denna del av kusten en favorit för landets rika och välbärgade och många av de har bosatt sig permanent eller har semestervillor i Palm Beach och West Palm Beach.

Kritvita stränder

Fortsätter man köra sin hyrbil söderut hamnar man småningom i Fort Lauderdale som förutom att vara en populär destination för collegeungdomar som firar skollov i mars så är det även det perfekta resmålet för barnfamiljer. Här hittar man kritvita stränder, stora hotellkomplex och ett brett utbud av restauranger och mysiga kanaler som ringlar genom staden. Bättre ställe för total avslappning får man leta efter.

Orlando Florida, Nordamerika

Orlando har blivit utgångspunkten för alla de nöjen och temaparker som Florida erbjuder sina besökare och är ett populärt resmål för hela familjen.

Orlando kan sägas vara Floridas nöjescentrum vad gäller äventyr och upplevelser. Med Disney Worlds stora temaparker inom räckhåll är det oftast därför du reser till denna stad. I Disney World finns åkattraktioner, events och shower alla relaterade till Disneys filmer och dess karaktärer. Det finns även en djurpark – Disney’s Animal Kingdom, med djur från världens alla hörn. Förutom Disney finns en rad andra temaparker. Besök Universal Studios och få en inblick i hur filmer produceras, upplev hisnande åkattraktioner på Bush Gardens eller besök delfinshowerna på Sea World. Förutom temaparker ligger Cape Canaveral och Kennedy Space Center i närheten. Där får besökaren ta del av intressanta sevärdheter från USA:s rymdprogram. Är du motorintresserad bör du heller inte missa ett besök på världskända Daytona International Speedway, anläggningen som har en rad stora motortävlingar året runt. Som avslutning på semestern kan det vara skönt med sol och bad. Utmed kusten finns flera vackra och populära badstränder, några av dem är Cocoa Beach, Clearwater Beach och Treasure Island. Florida har ett tropiskt klimat med hög luftfuktighet och värme. Den bästa tiden att åka till Orlando är därför mellan oktober och maj då klimatet är torrare och värmen behagligare.

Cinderella's Castle
1 / 26
Mussepigg och Slottet
2 / 26
Universal Studios
5 / 26
Sea World, vad duktiga de är
6 / 26
Universal Studios
9 / 26
Universal Studios är populärt utflyktsmål
11 / 26
Utanför Mel's Diner
12 / 26
Symbolen för Epcot
16 / 26
Inget handdukskrig här inte!
18 / 26
MGM studios Disney world
23 / 26
En tur på Mississippi.....
24 / 26
Universal Studios
25 / 26