Reseavrådan är nu borttagen

Från den 1 oktober 2021 är avrådan för resor till samtliga länder borttagen, som infördes med anledning av covid-19-pandemin.

Krav på vaccinering och tester samt olika restriktioner gäller fortsatt vid resa till många länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, läs mer här.


Boka tryggt via Reseguiden

Våra anslutna researrangörer erbjuder öppet köp, ombokning, avbokning, ökad trygghet och subventionerade tester. Läs mer här.


Senast uppdaterad: 2021-09-30

Hitta hyrbil i Miami

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Miami

Miami är Florida tredje största stad och en av USA viktigaste hamnstäderna då världens största kryssningsfartyg utgår från staden. Med sitt varma klimat, milslånga stränder och trendiga stadsdelar så är Miami ett omåttligt populärt resmål.

Influenser från Latinamerika

Miami består av flera delar, bl.a. den vackra stadsdelen Miami Beach och det trendiga South Beach. I South Beach ligger de glamourösa hotellen, art deco-distriktet, stränderna och de hetaste nattklubbarna. Downtown Miami är i första hand ett affärsdistrikt med skyskrapor, banker och företag. Stadens närhet till Kuba och övriga Latinamerika märks tydligt i stadsdelar som Little Havana, Design District och Little Haiti. Latinamerikaner utgör det största etniska gruppen i Miami och i många fall hörs mer spanska än engelska runt om i staden.

Miami har ett brett utbud av restauranger och med sina latinamerikanska influenser finns det gott om utrymme för kulinariska upplevelser. Älskar man skaldjur får man inte missa legendariska Joe’s Stone Crab som ligger på Washington Avenue, men var beredd på att vänta på bord en stund för stället är omåttligt populärt.

Key West

Hoppar man i sin hyrbil och kör en timme söderut så hamnar man efter 45 öar och 42 broar i Key West som utgör USAs sydligaste spets. Här bjuds man på en skön stämning, rikt musikliv, barer och restauranger.

Vill man uppleva extra mycket spänning och ge sig själv en adrenalinkick skall man styra kosan mot träskområdet Everglades. Här bor alligatorerna och de kan man få se på nära håll genom att åka en guidad tur i en airboat. Ni vet de där båtarna som har en stor propeller där bak och mer eller mindre flyger fram över vattnet. Området räknas som ett världsarv och är en upplevelse du sent glömmer.

Resmål som liknar Miami

Miami Florida, Nordamerika

Utsikt över Miami från Virginia Key
1 / 28
Art Deco-hus längs Ocean Drive
2 / 28
Colony Hotel, Ocean Drive
5 / 28
Miami Beach tidigt på morgonen
8 / 28
Utsikt över Miami från Virginia Key
13 / 28
Miami Vice någon?
15 / 28
Lincoln Road Mall
18 / 28
Livvaktstorn i Art Deco-stil
20 / 28
Här bor mannen som uppfann Viagra
21 / 28
Kryssning från Miami!
24 / 28
Will Smith's hus i Miami
27 / 28