Tips om Miami

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Miami är ett av världens mest populära resmål. Här finns fina stränder och ett stort utbud av shopping, restauranger, nöjen och sevärdheter. Upplev nattliv vid South Beach, konst vid Art Deco och utflykter till Key West och Everglades.
Blogginlägg om Miami
Dag 3 - Ombordstigning - Nyårsafton
Gick upp vid nio. Solade på taket 30 min sen frukost. Kändes lite lyxigt, och konstigt, att ligga och sola i 26 graders värme på nyårsaftons morgon… Tillbaka till rummet och packade det sista och därefter checkade jag ut, Taxin, som jag bokade dagen innan kom och körde mig till hamnen, där kryssningsfartygen låg på rad. Var ute i gid tid och allt flöt på bra. När man checkade in så fick man ett typ kreditkort som var både nyckel, betalningsmedel och ID-handling ombord, så det var smart och bekvämt. Väl på båten, vilket man skulle vara 2 tim före avgång så var min hytt inte riktigt klar så jag hängde med på en kort guidad rundtur på båten – Norwegian Getaway. Därefter kollade jag in hytten. Det var en insider på 5 våningen, var faktiskt rymlig och bra och stor duschkabin. Kul med språk, på svenska heter det ju hytt och på engelska cabin, men i USA heter det stateroom… Därefter var det en obligatorisk säkerhetsövning, där man skulle gå till det samlingsställe som man tillhörde utifrån var man bodde. Det är otroligt vad folk har svårt att lyda uppmaningar. Denna övning kunde ha gått på 10 min, men tog över 30, då folk inte kunde komma i tid. Sen tog jag en fika i buffén, var mycket gott att välja på. Kl 6 var det träff för soloresenärer, och då jag reste ensam så hakade jag på det evenemanget, vilket ju är ett + för bolaget att satsa på den målgruppen med. Då började jag också nyårsfirandet med en god drink. På träffen blev det lite diskussioner om bl a mattider, om man ville gå och äta i grupp, och vi var ca 15 personer, en hel del med många kryssningar bakom sig, men också en del blåbär som jag :-) De flesta kom från USA, Canada, England och Sverige. Efter det tog jag ytterligare en drink i en bar och sen dusch och ombyte till nyårsfirandet. Därefter blev det spritprovning, var inte så häftigt som det låter, utan mer ett säljknep... Därefter ytterligare en drink, sen 3 rätters middag med vin. De hade 5 nyårspartyn på båten och jag var på 2 av dem. En Karibieninspererad och ett "vanligt" och båda dessa var högst upp i båten – 15/16 våningen och ute under bar himmel. Tyvärr hade de inget fyrverkeri, vilket jag sett fram emot. Var i säng redan vid 01.30.
av Fly 4 feb. 2018 Resealbum: Kryssning i Karibien med Miami
Dag 1 - Stockholm - Köpenhamn - Miami
Efter att firat jul i Skåne och varit frisk medan många andra var sjuka, så kände jag mig lite krasslig igår. Gick och la mig 19.30, men kunde inte sova mer än 1/2 timme. Upp kl 02.30 och tog nattbussen 03.15. Fick springa till flygbussen som gick 4. Kom 2 min sent, men de släppte in mig :-) På nerresan var det mellanlandning i Köpenhamn. På flyget mellan Stockholm och Köpenhamn, som gick 6 fick jag busines klass så jag blev bjuden på frukost :-) Därefter var det 2 timmars väntan i Köpenhamn och lite extra säkerhetskontroller, då man ska åka till USA. Tyvärr fick jag inte lika bra plats från Köpenhamn till Miami, men där ingick ju mat :-) Flyger med sas. Väl framme så var det en långdragen passkontroll, servicekänslan där bör USA jobba på. Hade bokat transfer med supertransfer hemifrån. Fungerade bra, men tyvärr var det mycket trafik och vägarbeten in till hotellet, så det tog lång tid att komma fram. Efter incheckning så tog jag en titt på takpoolen och baren, sen gick jag en runda i närområdet. Ingen upplyftande upplevelse. Märks att usa är uppbyggt utefter bilen. På kvällen blev det middag på hotellet, sen ganska tidig sänggång.
av Fly 4 feb. 2018 Resealbum: Kryssning i Karibien med Miami
Shopping
Efter en god och mycket mättande frukost åkte vi till Dolphin Mall för att shoppa lite. Vi strosade runt bland många butiker och flera gångar, Linden - släng dig i väggen 😊 Vi köpte Levis jeans lite t-shirts innan vi fortsatte mot Miami Beach, där det blev bad. Vi gick längs med vattenbrynet och plockade fina snäckor. Olle fann en levande korall med flera snäckor/ musslor fastsatta på den. De sprutade ut vatten när Olle höll i den. Det var fascinerande att se...... Innan vi återvände till hotellet stannade vi till och åt på en restaurang - Ihop- som vi varit nyfikna på valde det är. Det fanns allt från pannkakor, crepes och omelett till kaffe, jouice och varm choklad. Mest frukost alltså, men vi tog fujitaomelett och kycklingcrepes. Mums....
av Biboll 14 apr. 2017 Resealbum: Florida
På resande fot igen
Nu lämnar vi Key West, nästan med en tår i ögat, mycket trevligt ställe att vara på. Vi kommer att stanna ett par nätter till i Miami på vägen väster ut, passa på att shoppa lite och titta mer på staden Miami. Resan från Key West hade vi bestämt ett par stopp på, det första var på Big Pine Key för att se "the key deer", en alldeles egen art av rådjur som är väldigt små till växten och blir inte mycket högre än en stor hund. Vi lyckades att se ett par av dom. Nästa stopp blev på Vaca Key Marathon och Turtle Hospital, det är en organisation som tar hand om skadade havssköldpaddor, de vanligaste skadorna kommer från propellrar och ihoptrasslade fiskerevar. Tyvärr så fanns det ingen ledig plats på rundvandringen före lördag så vi fick nöja oss med att titta på den lilla utställningen, dock inte att förkasta. Dom kan bli stora, jättestora och väldigt gamla. Resan gick vidare till Grassy Key Marathon och Dolphin Research Center, de gör ungefär samma sak som Turtle Hospital fast för delfiner och sjölejon. De jobbar också mycket med beteende forskning kring delfinerna, givetvis har dom mycket med de vanliga turistfällorna som bada med delfiner och träffa en delfin med diverse uppvisningar, en fin anläggning som var värd varenda minut. Sista biten genom Miami till Doral och vårat boende åkte vi gamla US 1 istället för alla motorvägar och vägbyggen, väldigt skiftande områden, allt ifrån dollargrin till ställen man inte åker igenom efter mörkrets inbrott. Äntligen framme på hotellet, god natt.
av Biboll 13 apr. 2017 Resealbum: Florida

Om Miami Florida, Nordamerika

Räkna inte med att kunna se allt i Miami på några dagar. Det här är en av USA:s största städer och varje stadsdel har sin unika karaktär.

Den mest kända delen av Miami är ön Miami Beach. Här ligger bra sandstränder som är populära året runt. På vintrarna är det ofta 20–28 grader varmt och golfströmmen gör att havsvattnet håller 21-23 grader när det är som kallast här i norr. Miami Beach är en ö som ligger en halvmil öster om centrum. Här ligger South Beach med sina rader av pastellfärgade art deco-hotell.

Om du har Miami som bas så kan du göra spännande utflykter till naturområdet Everglades, prova havsfiske eller gå på museer och gallerier. Staden har också mängder av sport, här finns framgångsrika lag i både basket, amerikansk fotboll, baseball och ishockey.

Konstmuseer brukar ofta gömma undan konst som är det minsta erotisk. Men här i Miami finns ett museum där man i stället gömt undan all annan konst. På World Erotic Art Museum finns världens största samling erotiska tavlor och skulpturer, värda mer än 100 miljoner kronor. Här finns bland annat verk av Picasso.

Utsikt över Miami från Virginia Key
1 / 28
Art Deco-hus längs Ocean Drive
2 / 28
Colony Hotel, Ocean Drive
5 / 28
Miami Beach tidigt på morgonen
8 / 28
Utsikt över Miami från Virginia Key
13 / 28
Miami Vice någon?
15 / 28
Lincoln Road Mall
18 / 28
Livvaktstorn i Art Deco-stil
20 / 28
Här bor mannen som uppfann Viagra
21 / 28
Kryssning från Miami!
24 / 28
Will Smith's hus i Miami
27 / 28