Tips om Florida

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
I Florida kan du slappa på en sandstrand, shoppa, se alligatorer eller skaka hand med Långben. Det är inte så konstigt att det här är ett av världens mest populära resmål.
Blogginlägg om Florida
Busch Gardens, Tampa
https://utochspring.com/2018/04/19/busch-gardens-i-tampa/
av Pilla85 19 apr. 2018
Roadtrip på Floridas västkust
https://utochspring.com/2018/03/29/roadtrip-i-florida/
av Pilla85 29 mars 2018
Dag 3 - Ombordstigning - Nyårsafton
Gick upp vid nio. Solade på taket 30 min sen frukost. Kändes lite lyxigt, och konstigt, att ligga och sola i 26 graders värme på nyårsaftons morgon… Tillbaka till rummet och packade det sista och därefter checkade jag ut, Taxin, som jag bokade dagen innan kom och körde mig till hamnen, där kryssningsfartygen låg på rad. Var ute i gid tid och allt flöt på bra. När man checkade in så fick man ett typ kreditkort som var både nyckel, betalningsmedel och ID-handling ombord, så det var smart och bekvämt. Väl på båten, vilket man skulle vara 2 tim före avgång så var min hytt inte riktigt klar så jag hängde med på en kort guidad rundtur på båten – Norwegian Getaway. Därefter kollade jag in hytten. Det var en insider på 5 våningen, var faktiskt rymlig och bra och stor duschkabin. Kul med språk, på svenska heter det ju hytt och på engelska cabin, men i USA heter det stateroom… Därefter var det en obligatorisk säkerhetsövning, där man skulle gå till det samlingsställe som man tillhörde utifrån var man bodde. Det är otroligt vad folk har svårt att lyda uppmaningar. Denna övning kunde ha gått på 10 min, men tog över 30, då folk inte kunde komma i tid. Sen tog jag en fika i buffén, var mycket gott att välja på. Kl 6 var det träff för soloresenärer, och då jag reste ensam så hakade jag på det evenemanget, vilket ju är ett + för bolaget att satsa på den målgruppen med. Då började jag också nyårsfirandet med en god drink. På träffen blev det lite diskussioner om bl a mattider, om man ville gå och äta i grupp, och vi var ca 15 personer, en hel del med många kryssningar bakom sig, men också en del blåbär som jag :-) De flesta kom från USA, Canada, England och Sverige. Efter det tog jag ytterligare en drink i en bar och sen dusch och ombyte till nyårsfirandet. Därefter blev det spritprovning, var inte så häftigt som det låter, utan mer ett säljknep... Därefter ytterligare en drink, sen 3 rätters middag med vin. De hade 5 nyårspartyn på båten och jag var på 2 av dem. En Karibieninspererad och ett "vanligt" och båda dessa var högst upp i båten – 15/16 våningen och ute under bar himmel. Tyvärr hade de inget fyrverkeri, vilket jag sett fram emot. Var i säng redan vid 01.30.
av Fly 4 feb. 2018 Resealbum: Kryssning i Karibien med Miami
Dag 2 - Miami Beach
Tog en taxi till South beach vid 10. Kostade $ 26. Uber, som är stort i USA, hade kostat ca 13. Kollade upp detta, men då de bara var kontantfria, och jag hade växlat ganska mycket och var lite tveksam till säkerheten, så körde jag gammaldax taxi. När jag kom fram tog jag frukostbuffé på närmaste hotell. Därefter gick jag en runda på ocean drive, piren, beachen och hamnade av ren tur på lincoln blv. Lång gågata med mycket restauranger och butiker. Åt lunch där, sen gick jag tillbaka och hittade mer spännande. Tyvärr var det lite molnigt på förmiddagen, när jag var på beachen, men det blev soligt och fint på em – 28 grader :-) Tog en fika på en tvärgata innan jag haffade en taxi och åkte tillbaka till hotellet vid 5. Trevlig chaufför så bokade honom också till dagen efter. Kort Vila sen tog jag en dusch och gick till en restaurang i närheten. Flott men ganska dyr som det är i USA. Hotellet var också svindyrt, så jag tyckte det inte riktigt höll den klass jag förväntade mig (var dock högsäsong) Hemma redan 10.30.
av Fly 4 feb. 2018 Resealbum: Kryssning i Karibien med Miami

Om Florida USA, Nordamerika

Här i Florida kan du slappa på en sandstrand, shoppa, se alligatorer eller skaka hand med Långben. Det är inte så konstigt att det här är ett av världens mest populära resmål.

I södra Florida ligger nationalparken Everglades, badorten Key West och storstaden Miami. På Floridas västkust finns flera badorter med populära sandstränder, bland annat Clearwater Beach, Siesta Key och Naples Beach. Men det område som lockar allra flest besökare ligger flera mil från närmaste sandstrand. I Orlando finns så många nöjesparker att det skulle ta dig flera månader att testa alla berg- och dalbanor och karuseller. Här finns djurparkerna SeaWorld och Gatorland samt Floridas eget Legoland. De båda nöjesjättarna Disney och Universal har byggt flera nöjesparker och vattenparker.

Ett av världens märkligaste slott ligger mitt ute i träsken i Florida. Skulptören Howard Solomon har skapat kopian av ett medeltida slott med hjälp av mängder av aluminiumskrot och gamla bildelar. ”Solomon’s castle” ligger nära staden Ona och har även en restaurang för dig som vill ha något att äta efter bilturen genom ödemarken.