Här är Floridas 5 bästa stränder

Khaki
Reseguiden, besökt 25 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Det finns bara en plats i USA där klimatet är perfekt året runt: Florida. Här finns många av världens bästa nöjesparker – och några av världens bästa stränder. Florida är dessutom ett av de populäraste resmålet att åka till under vinterhalvåret.
Publicerad 14 november 2018

Vi har letat upp några av delstatens fem mest spektakulära stränder. Här finns något för alla oavsett om man gillar promenader, surfing eller historia.

South Beach

Den tre kilometer långa stranden South Beach är en del av den större Miami Beach. South Beach kallas ofta för ”Amerikas Riviera” och det är här längs Ocean Drive som de klassiska pastellfärgade art deco-byggnaderna ligger. På nätterna förvandlas hela South Beach till ett gigantiskt partyområde med fler än 150 barer och nattklubbar.
Resor till Miami

Perdido Key

Stranden i Perdido Key är 2,5 mil lång och ligger på ön med samma namn. Stora delar av området är nationalpark och ingår i Gulf Islands National Seashore. Här kan du se fyra av de sju arterna havssköldpaddor när de kommer hit varje sommar. Stränderna är kritvita och havet är azurblått.
Hotell i Perdido Key

Cocoa Beach

Det här är den perfekta stranden för dig som är intresserad av surfing – eller rymden. Det jämna och varma klimatet och de perfekta vågorna gör att Cocoa Beach är en populär strand för nybörjare. Bara några kilometer bort ligger Cape Canaveral som varit bas för Nasas rymdprogram sedan 1960-talet. Stranden är en mil lång och består av ljusbrun hårt packad sand.
Hotell på Cocoa Beach

Key West

Den lilla ön Key West har flera stränder. Den största är Smathers Beach med sina tre kilometer. På dagtid är stranden barnvänlig med picknickbord, kiosker och toaletter men framåt kvällen blir det party på stranden. På Key West kan du också testa historiska Fort Zachary Taylor Beach, hundstranden Dog Beach och Higg's Beach. Solnedgången ser du bäst från Rest Beach eller torget Mallory Square inne i centrum.
Resor till Key West

Dry Tortugas

Stränderna omkring 1800-tals-fästningen Fort Jefferson betraktas av många som de bästa i Florida. Men det kanske beror på att de ligger så avlägset: mer än 10 mil västerut från Key West. Du tar dig hit med färja eller flyg. Stränderna är perfekta för solbad, promenader och om du gillar dykning kan du simma omkring bland färgglada fiskar och koraller.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du både flyg till Florida och bra och prisvärt boende.

Här är Floridas 5 bästa stränder