Väderguide till Florida

Linae
Reseguiden, besökt 38 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Semesterparadiset Florida, också kallat "The Sunshine State" har hela 3000 soltimmar per år. I den här delstaten som är ganska liten kan det dock skilja sig en hel del temperaturmässigt. Vi guidar dig till solen i Florida!
Publicerad 24 oktober 2019

Medan det är varmt och soligt i vissa delar av Florida, kan det på andra platser vara ganska kallt och inte alls något badväder. För att du lättare ska kunna planera din drömresa till Florida har vi här satt ihop lite nyttig väderinformation. Allt för att underlätta och för att göra din resa hit så behaglig som möjligt.

Miami och Fort Lauderdale-området

I Miamiområdet skiner solen cirka 3000 timmar om året, och det märks. Människorna är ofta solbrända, sociala och utåtriktade, dessutom kretsar mycket av livet omkring stranden och strandlivet. I Miami-regionen är det som varmast under sommarmånaderna som börjar i juni och slutar i början av oktober.

Temperaturerna ligger då på runt 30 till 33 grader, och det är också under de här månaderna som det regnar som mest, och som risken för orkaner och starka vindar är som störst. Vattentemperaturen är, tack vare golfströmmen, alltid behaglig med allt mellan 22 och 32 grader. Minst regnar det från januari till april, och det är under den här perioden som det oftast är bäst att besöka Miami och Fort Lauderdale.

Under senare delen av oktober, november samt december och början av januari kan man förvänta sig lite lägre temperaturer med allt från 5 till 25 grader och har man då otur kan man behöva ha med sig en hel del varma kläder.
Resor till Miami

Orlando-området

Orlando är en av Floridas största städer och ligger ganska centralt i delstaten. Staden är mest känd för sina många turistattraktioner som till exempel Sea World och Disney World. Med över 52 miljoner turister i regionen känns vädret ganska viktigt för att semestern ska bli så behaglig som möjligt. Klimatet i Orlando varierar mellan två olika perioder. Den ena perioden sträcker sig från maj till oktober och bjuder på mycket värme och regn.

Temperaturerna ligger då oftast på mellan 18 och 28 grader. Den andra varar från november till mars och är svalare och med mindre regn, temperaturerna ligger då på mellan 10 och 20 grader. De flesta resenärerna väljer att resa hit mellan februari och april då det oftast är ett behagligt klimat, perfekt för att springa i nöjesparker hela dagarna.
Resor till Orlando

Key West

Key West är en av de gladaste platserna i USA, kanske kan detta bero på att det känns som att man befinner sig i Karibien. Detta är inte så konstigt då Key West är den sydligaste punkten i USA och med absolut närhet till många karibiska öar. Hit tar man bil eller båt och vädret är absolut viktigt för att vistelsen ska bli så bra som möjligt. Här skiner solen nästan alltid och temperaturerna sjunker sällan ner under 20-strecket. Varmast är det under sommarmånaderna maj till oktober då temperaturerna ofta ligger på mellan 24 och 30 grader, under de här månaderna regnar det också som mest.

I december till februari ligger temperaturerna runt 21 grader och i mars till april, som är de mest populära månaderna ligger temperaturerna på mellan 23 och 25 grader. Skulle det mot förmodan regna när du är där finns det bland annat några vackra muséer och gamla fina byggnader att besöka.
Resor till Key West

Floridas västkust

Många menar att det här borde kallas Floridas bästkust. Här finns många fina platser att välja mellan, som till exempel Clearwater, St Petersburg, Sarasota, Fort Myers och Naples. Samtliga orter erbjuder vita långgrunda stränder med turkost vatten och behagliga temperaturer. Med endast någon timmes körväg från Orlando går det utmärkt att kombinera dessa platser.

Den här regionen har ett fuktigt subtropiskt klimat, med varma somrar, milda vintrar och hög luftfuktighet året om. Det finns tydliga regniga och torra säsonger här, med en regnperiod som varar från juni till september, och den torra säsongen från oktober till maj. Sommarsäsongen är alltid varm och juli, augusti och september är de varmaste månaderna på året med temperaturer som ofta går upp mot 34 grader. Man bör dock notera att sommaren är den regnigaste säsongen i området.

Vintrarna är långt ifrån kyliga där januari är den kallaste månaden på året med dagstemperaturer på runt 23 grader, trots att det har hänt att det krypit ner mot 11 grader vid enstaka tillfällen. Februari - april är de mest populära månaderna.
Resor till Fort Myers
Resor till Clearwater

Floridas östkust

På Floridas Atlantkust finner man orter som Cocoa Beach, Palm Bay och West Palm Beach. Vattnet brukar vara lite kallare här än på västkusten, men de hamnar sällan under 20-strecket. Precis som på de flesta andra platserna faller det mest regn under sommarmånaderna, juni till början av oktober, då det också är som högst temperaturer. I den här regionen ligger dessa på runt 30 till 35 grader och luftfuktigheten kan då vara ganska hög.

Under vintermånaderna, oktober till januari är vädret ändå ganska behagligt med temperaturer på runt 18 till 24 grader. De mest populära månaderna att besöka östkusten är februari till april då temperaturerna oftast ligger på runt 25 grader och då solen ofta skiner från en klarblå himmel.
Resor till West Palm Beach
Hotell på Cocoa Beach

Kombinerar flera av orterna med hyrbil

Den bästa Floridasemestern brukar man få om man kombinerar flera utav orterna genom att bila genom delstaten. Precis som i resten av världen är vädret lite ostadigt och kan därför vara svårt att förutspå. Sammanfattningsvis kan man säga att de mest populära månaderna att resa till Florida är februari till april, dock så är det ett resmål som man självklart kan besöka året runt.

Allt beror såklart på vad som är bäst för dig, stekande sol och ett ljummet hav eller lagom varma dagar med ett svalkande hav, eller kanske inget hav alls. Oavsett så är Florida ett resmål som passar alla typer av resenärer, gammal som ung, ensam eller med stora tjocka släkten. Det finns något för alla!


Flyg & Hotell paket till FloridaFlygbiljetter till FloridaErbjudanden till USA