Tips inför Floridaresa - boende och resplan?

Av Yess
5 aug. 2012 21:04
Visningar: 880
Vi är en familj med två barn, 2 och 4 år, som planerar Floridaresa i november. Vi har tänkt flyga till Orlando och hem från Miami.

I Orlando ska vi besöka Magic Kingdom och Sea World, hur många nätter tycker ni behövs i Orlando? Vi landar tidig kväll på lördag i Orlando, men antar att det tar lite tid att bli av med jetlag, så söndagen blir slappdag på hotellet. Är det ok att åka vidare på onsdag, eller bättre att ta en park på måndag, lugnt tisdag, park två på onsdag och åka vidare torsdag?

Önskar gärna tips på lägenhetshotell, gärna lite finare nära parkerna.

Efter Orlando är vi lite osäkra på om vi ska ta två stop eller endast ett stop till innan hemresa, som är sex nätter senare. Vi är oxå osäkra på om vi ska lägga tiden på västkusten eller östkusten.

Jag vill gärna se Miami Beach, men vi har också hört att Fort Myer och SanIbel ska vara fint...

Man vill ju inte att det ska bli för stressigt med barnen att förflytta sig hela tiden, hur har ni andra gjort som åkt med små barn liknande rutt?

Alla tips på resrutt och boendeförslag tas tacksamt emot! Boendet lägger vi gärna lite pengar på för att få lite lyxkänsla när det ändå är semester! :)

//Yess
5 aug. 2012 21:34
Det är klart lite individuellt hur man påverkas av resan men vi brukar vara rejält trötta framåt kvällen de första dagarna. Slappdag på hotellt kan ju vara skönt men nog kan man orka med något annat ;-) det är inte dumt att ta en vilodag mellan parkerna, att dse sig om lite och kanske lite shopping.

Som jag förstår det så gäller det en 9-10 dagar, tycker inte man ska dela upp en så kort resa på mer än två platser. Var man än är i Florida så finns det saker att se och göra i omgivningarna under ca. fem dagar och i t.ex. Miamiområdet, mycket längre än så.

Angående boendet så kan Tripadvisor ofta vara till hjälp, t.ex. http://www.tripadvisor.se/HACSearch?geo=34439#02,1344195170588,style:Szff_4,rad:S10km,sponsors:A,cb:Azfc_5|zfc_4|zfa_35|zfa_46,map:-1,mc:S25.784194569577707|-80.1320108782959,mz:-14 och http://www.tripadvisor.se/HACSearch?geo=34515#02,1344195260088,cb:Azfc_4|zfa_35|zfa_46|zfa_3,rad:S0,sponsors:A själv väljer vi så prisvärt som möjligt. Godkänd standard till bra pris framför lyx då vi i princip inte tillbringar mer än sovtiden på hotellet.
6 aug. 2012 00:05
Hej!
Om floridasidans uträkning på 10 nätter stämmer så tycker jag ni skall fundera på om det är värt att lägga 2-3 extra nätter på att slappa i Orlando framför att lägga dem vid havet.

Mitt tips är att ni kör två parker på två dagar och sedan åker vidare. För mig brukar jetlaggen främst göra att jag inte orkar vara uppe sent, den påverkar inte dagsformen.

Om ni vill bo riktigt fint i lägenhet på hotell så rekommenderar jag Parc Soleil Suites by Hilton grand vacations. Det ligger nära WDW om än lite bortanför alla andra hotell. Men jag utgår ifrån att ni skall ha hyrbil så då spelar det ingen roll.
http://www3.hilton.com/en/hotels/florida/parc-soleil-suites-by-hilton-grand-vacations-MCOMDGV/accommodations/index.html

Ni bor 2+2 i en 1 bedroom unit :) Vi bodde där i somras och jag tillhör de som gärna lägger extra på boendet, eftersom hotellet är en del av min semesterupplevelse. Här är vår svit: http://www.reseguiden.se/forum/bilder/429301

Lite billigare är Hilton Grand vacation at Sea World (gångavstånd till SW) - men det är riktigt bra i övrigt. Båda lägenheterna har fullt utrustat kök och tvättmaskin/torktumlare. Där bodde vi också i somras.

Och om ni nu trots allt VILL slappa ett par dagar i Orlando, är båda dessa hotell verkligen platsen för det! De har aktiviteter kring poolen för barn (främst) hela dagarna alla dagar i veckan :)

Jag har inte varit i MB men hur många orter som helst längs västkusten är fina - inte bara de du nämner.
6 aug. 2012 08:32
Ja jag tycker ju som sagt också att det känns lite fel att slappa bort ett par dagar. Det är ju fullt möjligt att ta de första dagarna på någon fin badort i närheten av Tampa och sen köra in till parkerna i Orlando de två dagar ni ska se dem. Då får ni ju möjlighet att kombinera fina stränder med parkerna samtidigt, det är inte större avstånd än att det går smidigt att göra så.

Miami Beach, South Beach tycker jag absolut ni ska besöka, det är väldigt annorlunda mot alla andra orter i Florida. Det blir nog en bra kombination att ta halva tiden på västkusten och halva i Miami Beach, ni kommer inte ha någon brist på utflyktsmål eller problem att fylla dagarna ;-)
Av Daytona
6 aug. 2012 09:26
Vi har åkt med våra barn under alla tänkbara åldrar och ju mindre barnen är, desto lättare är det. Första dagen kan vara skön att ha som en sol/pool dag, men sen kan ni absolut köra 2 parker på 2 dagar. Lägg istället tiden på att ta lite längre stopp när ni förflyttar er söderut i Florida.

När ni bokar boende- välj mer än ett rum så barnen har utrymme till lek, skönt också när dom somnat för natten och man kanske vill sitta uppe lite.
Av Yess
6 aug. 2012 11:46
Tack för era tips!

Bra att känna till att det främst är kvällarna man brukar bli trött av jetlag, då kanske vi kan satsa på parkdag redan på söndagen kanske. Vi kommer ha 11 heldagar under vår resa. Hade funderat på att ta fem nätter i Orlando och sen resterande nätter på något ställe i MB, med lite dagsutflykter.

Första gången i Florida för oss men vi kommer nog åka fler gånger med tanke på allt som finns att se. Vi kommer ju omöjligt hinna med allt...(väst och östkust, everglades, key west mm).

Som du skriver Daytona så ska vi absolut försöka hitta boende med två rum, det har vi lärt oss sedan tidigare resor med barnen :)

Ska kolla upp boendetipsen också!

Någon som kan tipsa om lämpliga dagsutflykter från Miami? Är det South Beach som är bästa stället att bo vid?
6 aug. 2012 12:46
Citerat från yess:
Tack för era tips!

Bra att känna till att det främst är kvällarna man brukar bli trött av jetlag, då kanske vi kan satsa på parkdag redan på söndagen kanske. Vi kommer ha 11 heldagar under vår resa. Hade funderat på att ta fem nätter i Orlando och sen resterande nätter på något ställe i MB, med lite dagsutflykter.

Första gången i Florida för oss men vi kommer nog åka fler gånger med tanke på allt som finns att se. Vi kommer ju omöjligt hinna med allt...(väst och östkust, everglades, key west mm).

Som du skriver Daytona så ska vi absolut försöka hitta boende med två rum, det har vi lärt oss sedan tidigare resor med barnen :)

Ska kolla upp boendetipsen också!

Någon som kan tipsa om lämpliga dagsutflykter från Miami? Är det South Beach som är bästa stället att bo vid?
Stämmer med min erfarenhet, helt slut vid niotiden första kvällen och ganska trött även andra kvällen.

Många blir frälsta när de besöker Florida och återvänder gång på gång. Jag tycker att man får ut mer av resan om man stannar lite längre på varje ställe så man hinner få lite mer än ytan, på 5-6 dagar hinner man ändå inte mer än att skrapa lite på ytan i stora städer som t.ex. Miami, och Orlando har ju många parker och andra nöjen så det räcker till många besök.
Väljer man ett par platser som Du säger så får man smak för det hela, fastnar man speciellt för en plats kanske man återvänder dit, kombinerar med nya platser eller otforskar helt nya ställen på varje resa. Alla platser är fina och har olika känsla och saker att uppleva. Vissa är lugna och slappa, vissa är party, andra lever på sin fina strand vissa har allt i ett o.s.v.

South Beach är definitivt bäst i Miamiområdet (av alla ställen om Du frågar mig men alla har sina favoriter) därifrån gör ni med fördel utfärder till Everglades Nationalpark, Ft. Lauderdale, själva Miami så klart och om man vill ända bort till västkusten(t.ex. Naples). Vill man ha shopping finns det så klart i SoBe men är man ute efter riktigt stora köpcenter finns t.ex. Dolphin Mall i Miami, ännu större Sawgrass Mills väster om Ft. Lauderdale som båda är Outlet Malls, ännu större är Aventura Mall, Norr om Miami Beach som är en vanlig Mall, Swap Shop är definitivt ett ställe man inte ska missa om man gillar shopping, en fleemarket modell större, trevligast på helgerna då det blir en riktig loppmarknad med privatpersoner som säljer sina prylar.

Skulle rekommendera boende lite norr om Ocean Drive och innehotellen, omkring 17e till 20 gatan och vid eller ett par kvarter från stranden.
6 aug. 2012 13:15
Bara ett klargörande - one bedroom suites/units är vad vi i Sverige kallar tvårummare (d v s ett sovrum o ett vardagsrum). Om nu någon trodde att jag föreslog att 4 pers skall bo i ett rum! :O