Hitta hotell i Florida

Jämför och boka hotell från alla ledande hotellsajter - Booking.com, Hotels.com, Hilton, Agoda, Amoma, Sembo, Scandic ...

Florida USA, Nordamerika


Här i Florida kan du gå omkring bland trollkarlar, se alligatorer, skaka hand med Långben eller slappa på en sandstrand.
Det är inte så konstigt att det här är ett av världens mest populära resmål.

När du bokar din resa hit så måste du ta med i planeringen att Florida är mycket stoooort. Den är 72 mil lång och till ytan lika stor som Götaland och Svealand tillsammans.

I södra Florida ligger nationalparken Everglades, badorten Key West och storstaden Miami.

Men det område som lockar allra flest besökare ligger flera mil från närmaste sandstrand. I Orlando ligger så många nöjesparker att det skulle ta dig flera månader att testa alla berg- och dalbanor och karuseller.
Här finns djurparkerna SeaWorld och Gatorland samt Floridas eget Legoland.
De båda nöjesjättarna Disney och Universal har byggt flera nöjesparker och vattenparker.

På Floridas västkust finns flera badorter med populära sandstränder, bland annat Clearwater Beach, Siesta Key och Naples Beach.

Ett av världens märkligaste slott ligger mitt ute i träsken i Florida. Skulptören Howard Solomon har skapat kopian av ett medeltida slott med hjälp av mängder av aluminiumskrot och gamla bildelar. ”Solomon’s castle” ligger nära staden Ona och har även en restaurang för dig som vill ha något att äta efter bilturen genom ödemarken.