Möt våren i New York

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: iStock
Dofta på grönskan i Central Park med en latte i handen. New York är alltid en bra idé, och speciellt på våren.
Publicerad 12 januari 2018

Temperaturen i New York kan svänga rejält, det betyder även att 18 grader i april inte är ovanligt. Träden i Central Park har precis slagit ut, de första varma solstrålarna bryter fram och en och annan uteservering har dukat upp under blommande magnoliaträd.

Takbarernas mekka

Upplev någon av New Yorks fantastiska takbarer. Ta en drink och njut av både utsikt och atmosfär. På The Pod 39 Hotel får du precis det, utsikt och atmosfär. På 17:e våningen på 145 East 39th Street, inramat av mysig belysning och romerska bågar, ser du ut över Manhattan. Det finns också bord med infravärme om vårkvällen skulle vara kylig. Skulle vädret vara ännu sämre finns det en takbar på Mandarin Oriental Hotel som är under tak men ändå med New Yorks kanske bästa utsikt. Här ser du ut över delar av Central Park vilket är magiskt. Du sitter ungefär i samma höjd som den klassiska CNN-skylten, vilket i sig är lite fräckt. Sa jag att du ska upp till 35:e våningen!

Ha sköna skor

I New York finns det bara ett sätt att ta sig fram på som turist, att gå. Sköna skor är ett måste, så om du inte slänger ner dina Nike, kan du alltid köpa ett par till bra pris i New York. Jo, det är okej att ta tunnelbanan eller en taxi en sen kväll när fötterna värker och du har en bit till hotellet, men bara för att även uppleva dessa klassiska New York-färdmedel. Att promenera runt i Central Park är som att befinna sig i en film, tänk Maid in Manhattan, Sex and the city, När Harry mötte Sally eller Ensam Hemma, fast du är i huvudrollen. Att promenera runt och insupa staden gäller i stort sett på hela Manhattan. Alla stadsdelar har sin charm och helt plötsligt har du gått två mil utan att ens tänka på det. Missa inte The High Line en skön vårdag!

Drick gott

Kaffe finns i vart och vartannat gathörn. Starbucks regerar och det kaffet är typiskt New York-igt. Att gå in och grab a take away, sen ut och njuta av pulsen eller slå sig ner på någon bänk. En annan sak New York-arna är bra på är juicer. Juice-barer av alla de slag. En du måste testa är WTRMLN WTR. Kallpressad vattenmelonjuice med lite organisk citron. Delicious! Du hittar juicebarerna i anslutning till den ekologiska matbutiken Whole Foods runt om på Manhattan.

Bo flott

Hotell kryllar det av på Manhattan. Det finns också hotell i alla prisklasser. Vill du bo fräsigt ska du kika på Crosby Street Hotel som ligger på 79 Crosby Street i hippa SoHo. Byggnaden ser ut som en gammal lagerlokal med mäktiga fönster från golv till tak. Utsikten från hotellrummen gör mycket och rummen är designade i sköna färger och annorlunda detaljer. Ett annat hotel med prisklassen högre är Conrad New York. Hotellet ligger på Lower Manhattan och vissa rum har magisk utsikt över Hudson River. Missa inte hotellets mysiga takbar med soffor och även den, utsikt över Hudson River.

Alltid shopping

Shopping är alltid en del av en New York-resa, sen väljer du själv hur stor del. Rea kan du hitta i New York lite när som helst. Oavsett dollarkurs så går det i stort sett alltid att göra fynd. Kolla in varuhusen Bloomingdales och Macys. På 5th Avenue finns många av de mest kända märkesbutikerna. I West Village är det Bleecker Street som gäller, här finns mindre butiker och designers som Marc Jacobs, Anine Bing, Ralph Lauren och James Perse. Vill du avlägga en hel dag för riktigt bra shopping ska ni ta er ut till Woodbury Common Premium Outlets, cirka 1-2 h utanför Manhattan. Hyr en bil i Jersey City, så slipper du köra på Manhattan, och kör till Woodbury. Billigt och smidigt.

Boka din New York-resa i Reseguidens sökmotor:

- Sök flyg till New York
- Hotell i New York
- Boka hyrbil i New York
- Paketresor till New York


Hitta ditt flyg till New York härErbjudanden - USA

Om New York New York State, Nordamerika

Konst
Kultur
Nattliv
Nöjesliv
Shopping
Storstad
Weekend

Om du undrar vad som finns att göra i New York är det lättare att svara på vad du som inte finns att göra. Det här är verkligen en stad där hela världen är samlad och i stort sett allt finns att roa sig med.

Med tydlig indelning av stadsdelar som exempelvis Chinatown, Harlem och Soho känner du historiens vingslag i New York, eller The Big Apple som det kallas i folkmun. Enklaste sättet att upptäcka staden är att utrusta sig med bra skor och en karta i mobilen. Känns promenad jobbigt finns buss, tunnelbana och de välkända gula taxibilarna att tillgå – eller varför inte ta en helikoptertur över staden?

Gatuindelningen på Manhattan är genial. Alla gator går från öst till väst. Alla avenyer går från norr till söder. Manhattan är indelad i tre delar: Uptown, Midtown och Downtown. Uptown är allt som är norr om början av Central Park. Downtown finner du söder om Union Square. Midtown ligger norr om Union Square upp till 59:e gatan. Lät det krångligt? När du är på plats förstår du hur det fungerar och du kommer med stor sannolikhet att älska det.

I denna världsmetropol finner du sevärdheter som Frihetsgudinnan, Time Square, Empire State Building, och Central Park för att bara en nämna en bråkdel av alla. Även om allt känns annorlunda så finns den där mitt i kaoset – känslan av trivsel. Har du en gång besökt New York är det svårt att inte längta tillbaka.

Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53