Hitta hyrbil i New York

Hitta hyrbil i New York

Om New York

New York har blivit ett svenskarna absoluta favoritresmål och det är full förståeligt med tanke på hur mycket denna fantastiska stad har att erbjuda. Ta hissen till 102 våningen på Empire State Building och upplev den vidunderliga utsikten, strosa runt Time Square och insup pulsen och atmosfären som finns här. Ta färjan ut till Statue of Liberty. Eller se en musikal på Brodway. Ett hett tips är att ta med sig bra skor för många av New York guldkorn upplevs bäst till fots. En promenad runt Central Park bör alltid avslutas med en lunch eller brunch på det berömda Boathouse Cafe.

Sverige i Central Park

Visste du att Sverige har satt sitt märke i parken genom en fjällstuga? Stugan deltog 1876 i en utställning i Philadelphia och den Svenska arkitekturen, hantverket och strukturen imponerade så stort på arkitekten Fredrick Law Olmsted som tog med stugan till central park 1877. Där har den stått sen dess och1947 döptes den till Swedish Cottage Marionette Theatre då man sätter upp marionett förställningar för barn här.

Billig shopping

Det finns så mycket att se runt omkring och utanför New York och det gör man bäst genom att hyra en bil. Det var länge sedan vi nordbor fick så mycket för vår egen valuta i USA så är du på shoppinghumör har du kommit till rätt ställe. Woodbury common premium outlet ligger 1 timme norr om New York och är ett perfekt utflyktsmål med hyrbil. Här shoppar ni märkeskläder, skor och väskor till vrakpriser.

Populära kustorter

Under sommarmånaderna är The Hamptons ett perfekt ställe att besöka. Här ligger de två populära kustorterna South Hamptons och East Hamptons som under sommarmånaderna ockuperas av Manhattans elit. Så plocka ihop strandväskan och beger er till detta omåttligt populära sommarparadis på den amerikanska atlantkusten.

New York New York State, Nordamerika

Konst
Kultur
Nattliv
Nöjesliv
Shopping
Storstad
Weekend
Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53