Guldkornen utanför Manhattan

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
New York har mycket att erbjuda. Men för dig som stannar lite längre, eller inte besöker NYC för första gången är ett av våra bästa tips att upptäcka dessa tre platser utanför Manhattan.
Publicerad 1 april 2016

New York igen? Ja, den staden kan man helt enkelt inte få nog av. Men det finns mycket spännande att upptäcka utanför Manhattan också. Här kommer tre godbitar du får boka in till din nästa New York-vistelse.

Cape Cod och Martha's Vineyard

Här möts du av den amerikanska drömmen. Lyxiga och flådiga villor med perfekta gräsmattor. Tänk dig en reklam för Lexington eller Ralph Lauren. Cape Cod är en smal halvö vid Atlantens kust i Massachusetts. Hyr en cykel och upplev atmosfären på denna New England-halvö. Här trängs exklusiva restauranger och vill du bo här får du räkna med minst en tusenlapp natten. Du får inte missa att äta en Lobster Roll, hummer i bröd med coleslaw och pommes, vilket är Cape Cods specialitet. Härifrån går det också färjor till mysiga Martha's Vineyard. Åk dit och upplev de charmiga pepparkakshusen, smaka på goda viner och promenera på vackra stränder i små strandorter. Hyr en bil i New York och bila hit, färden tar cirka 6 timmar på motorvägen.

Hyr bil i New York

The Hamptons och Long Island

The Hamptons är New Yorks trendiga och kändistäta skärgård som ligger cirka två timmars bilfärd från Manhattan. Här är det lyxigt och dyrt. Men det är helt klart värt ett besök för att äta gott, spana på de maffiga husen och njuta på de fina stränderna. Kör inte bil ända fram till stränderna, där är parkeringen svindyr och oftast fullbelamrad. Hyr en cykel eller ta en taxi sista biten så löser du den probelmatiken. Vill du inte åka ända ut till The Hamptons finns det mycket att se och göra på Long Island. Till Long Islands strand Rockaway Beach kan du ta dig med tunnelbanan. Så enkelt kan du alltså få frisk luft och strandpromenader utanför Manhattan. Den mest populära stranden heter Long Beach och nås via tåg från New York City. Här finns också många mysiga restauranger utmed strandpromenaden. Ett tips är också att besöka Fire Island. Här finns långa stränder och mysiga miljöer, perfekt för en dagsutflykt. Vill du shoppa utanför Mangattan är Long Island ett bra val. Det finns mängder med shoppingcenter och även outlets där du kan göra riktiga fynd.
Att tänka på, bege dig inte ut mot Long Island med bil en varm helgdag på sommaren. Då kommer du att få stå i köer i flera timmar.

Boston

Till Boston tar det drygt 4 timmar att köra från New York. Antingen åker du över dagen eller tar in på ett hotell en natt. Boston är staden för alla. Proppad med historia samtidigt som den är modern, trendig och vacker. Bland skyskraporna finns många mysiga parker och grönområden. Du promenerar enkelt runt i Boston då staden är kompakt och enkel. Upptäck de historiska delarna genom att följa The Freedom Trail, den röda lilla tegelvägen som går genom staden. Boston är också hem till universiteten Harvard och MIT som anses vara de bästa i världen. Några stadsdelar du måste besöka är Back Bay. Här strosar du runt bland hippa butiker, gallerier, barer och kaféer. Mysiga The North End är omringat av havet och här ligger båtarna på rad och du kan njuta på italienska restauranger. Beacon Hill är den historiska stadsdelen, här finns de lite mer exklusiva butikerna och restaurangerna. De smala gatorna, de klassiska gatlamporna och tegeltrottoarerna kännetecknar den här fashionabla stadsdelen.
Hitta flyg till Boston
Hotell i Boston

Hitta din resa till New York i våra söktjänster:
HItta flyg till New York
Sök bland alla hotell i New York
Tips och guider om New York


Hitta flyg till New YorkSök hotell i New York