Floridaresa

12 feb. 2011 16:47
Visningar: 797
Hej!
Vi är två familjer, 5 vuxna samt 4 barn i åldrarna 4-6 år, som planerar en resa till Orlando i april nästa år. Vi skulle också vilja åka på en kryssning i Karibien i 5-7 dagar. Den totala vistelselängden på resan blir ca 3 veckor. Vi skulle behöva lite tips på hur vi ska organisera denna resa på bästa sätt då vi reser med relativt små barn. Vi har också funderationer över vilken rutt på kryssningen som är den bästa och hur man kan kombinera de olika delarna på bästa sätt, (önskvärt med bra tips på boende i kombination med aktiviteter (temaparker)....och ev sådant som vi bör undvika). Vad finns det att se/göra i Orlando förutom alla temaparker? Vart på västkusten ska man åka med relativt små barn (inget hålligång ställe helst)

Ska man boka allt själv eller ska man knyta kontakter via resebyrå?

Eftersom vi aldrig har varit till Florida så är vi tacksamma för alla tips som kan göra vår resa minnesvärd.

1000-tack på förhand!
Therese med familj.
12 feb. 2011 22:27
Nio pers. Ni kanske ska fundera på att hyra en villa? En vecka i Orlandoområdet och en på västkusten?

Magic Kingdom är ganska givet med barn i den åldern, Sea World brukar också uppskattas av barn.
Finns massor av annat att göra i Orlandoområdet och det är inte heller så långt ut till kusterna, minigolfbanor som är något helt annat än de vi har i Sverige, museum, shopping i massor, bilträffar i Kissimmee mm.
En tur till Daytona och St. Augustine på Ostkusten är verkligen trevligt.
Parken Busch Gardens i Tampa på Västkusten är en av de allra bästa, också lämplig för mindre barn då det även är en djurpark mm. Google på dessa platser och läs.

Boka själv, Ni får samma sak fast billigare.
Av Daytona
13 feb. 2011 07:54
Hej,

Visst kan ni hyra en villa i Orlando, men tänker ni vara där så många dagar egentligen att det lönar sig?
Jag tycker absolut att ni bör besöka Magic Kingdom och Sea world, med barn i dom åldrarna så passar dom bäst. Sen finns det ju vattenparker, och en sådan är ju aldrig fel för ett barn ;o)
Räkna med 1 dag per park.
Finns ett helt ok hotell i Orlando som heter HawThorn Suites, Det är lgh med ett litet kök/vardagsrum och sovrum. Pool finns också, Ligger bra till, med gångavstånd till restauranger och bara några minuters bilkörning från Sea World. Våra vänner bodde där i höstas med sin 2 pojkar på 3 och 5 år, och det var helt ok. Kolla här på resguiden, en medlem med namnet Laggen har precis bokat detta hotell till superbra pris.
Sök på dom olike boende i Orlando trådarna så hittar du inlägget.

Västkusten är väl känd för att vara rätt lugnt i största allmänhet. Sarasota, Clearwater beach, St Petersburg mm. Ska ni stanna där lite längre så kan det vara värt att hyra lgh eller hus.
Vi hyr genom www.vacationrentals.com men det finns även www.homeaway.com
Jag vill än en gång göra reklam för www.tripadvisor.com, där hittar du recensioner på allt och många bra tips.
Självklart ska ni boka själva det tjänar ni massor på. Vi gör alltid det och jämförelsevis så tjänade vi nästan 10000 kronor på våra 3 v i höstas. Billiga resor kan du hitta här på resguiden. Har ingen aning om kryssningar, men såna trådar har ju vart uppe då och då så det borde inte vara så svårt at hitta info.
14 feb. 2011 07:43
Tack för era svar. Känns bra att få lite info från mer beresta....:) Fler tips?
Therese