Mallorca -tips om boende

Av Besiw
30 maj 2010 12:18
Visningar: 5953
Tillhör den "konstiga" kategori resenärer som rest mycket men inte till Mallorca. Har du tips om var man skall bo bra med närhet till bra matställen och fina bad. Vi har tänkt åka någongång i september i år.
31 maj 2010 11:42
Hej!
Jag har varit på Mallorca tre gånger och är förälskad!
Alla tre gånger har jag bott i Alcudia men har hyrt bil och sett ganska mycket av ön. Vart ni ska bo beror ju helt på vad ni vill ha ut av er semester. Om ni vill sola och bada är Alcudia perfekt. Det är en typisk charterort med många hotell och restauranger precis vid vattnet. Vi har bott på hotell Beach Garden som vi bokat genom Fritidsresor. Det är ett enkelt lägenhetshotell med utsikt över stranden och havet och där har vi trivts jättebra! I Alcudia finns även en hel del affärer och inte bara krimskrams. Det finns många olika restauranger, de bästa finns vid hamnen och ute på piren som för övrigt är jättemysig! Stranden i Alcudia är mycket fin och välskött.
I Alcudia trivs barnfamiljer men jag vet inte hur mycket det är av den varan i September. Vill ni bo mer "vuxet" och lite lugnare finns Port de Soller som är jättemysigt med en liten strand.

Gillar ni mer stadsliv så ska ni välja Palma, öns huvudstad. Där kan man handla ihjäl sig, det finns hur mycket som helst. Jag älskar Palma men trivs med att bo vid havet och ta buss eller bil till storstaden för lite shopping och nattliv. Vill man bo närmare Palma men ändå vid havet finns ju Palma Nova. Magaluf skulle jag undvika, mycket partysugna engelsmän, hög musik och Mcdonalds och PizzaHut överallt!

Vart ni än väljer att bo så tycker jag att ni ska hyra bil och åka till bergsbyn Valdemossa. Där kan man gå och strosa i gränderna och äta lunch på något mysigt ställe.
Och vad ni än väljer så tror jag att ni kommer trivas på Mallis!
Lycka till!
2 juni 2010 11:09
Jag hade själv inte varit på "Mallis" sedan muckarresan 1989 så mina förväntningar var ganska låga när jag åkte dit för 1,5 år sedan.

Även om det innebär lite transport till stränderna rekommenderar jag att ni försöker hitta boende i Palma stad. Utvecklingen som skett bara de senaste tio åren är enorm.

Idag finns bra restauranger i varje hörn - då menar jag inte turisthak - med allt från "finmat", cross-over till tapas där dessutom många bra spanska (och i viss mån) internationella viner finns på vinlistan.

Hur lägenhet/hus så slipper ni krångla med hotell där www.palmarental.com är ett tips. Du kan säkert hitta fler via nätet. Jag bodde personligen på en kompis båt men han rekommenderade den sajten.

Gamla stan hamnar många i och där finn numera en hel del bra ställen (kanske i lite högre prisklass) och (t ex) uppåt Paseo Mallorca/Ribot växer/har vuxit ett riktigt bra bar- och krogområde fram.