Pittoreskt boende på Mallorca - tips?

Av Tima
31 maj 2012 11:30
Visningar: 10433
Hej,

Vi letar nu boende, 1-vecka i augusti, på Mallorca. Finns det någon här som kan tipsa om ett mysigt litet pensionat, bed-and breakfast eller del i villa någonstans på Mallorca? Helst ej i närheten av alla jättekomplex till hotell :-)

Tack på förhand!!
Hälsningar,
Tima
Av Babbo
1 juni 2012 16:14
Svårt att säga för Mallorca är så mycket och så olika på olika platser. Är sol och stränder viktigast eller vandring i bergen eller små byar i bergen? Reser ni med barn? Ska ni åka taxi, buss, tåg eller hyra bil för att ta er till boendet? Vill ni se mycket av ön så skulle jag föreslå att ni stannar på minst två ställen. Och gärna en dag i Palma.

Novasol har en del hus att hyra på Mallorca. Vi har hyrt ovanvåningen på en villa, i Soller.
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/108557 (finns inte längre i utbudet dock)
Fincas Mallorca har också en del. Jag skulle gissar att mycket är uthyrt redan eftersom det är augusti vi talar om.........= mycket turister (och dyrt)!

Här kommer några "udda" småhotell på Mallorca. En del med knarrande järnsängar, hemlagad paella och personal som bara pratar spanska.

http://hostalvillaverde.com/hostel-deia-hotel-mallorca/prices.php
http://pensionmiramar.com/?lang=en
http://www.restauranteplaya.com/english.htm
http://www.sollernet.com/elguia/indexen.html
http://hostalcantiumallorca2.com/en/ubicacion
http://www.marblau.eu/en/galeria.html

Så här kan det se ut :-)
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/40196
eller så här
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/281419
Av Tima
1 juni 2012 20:01
Tack båda, mycket bra tips!!

Hostal Villa Verde är precis det vi lite är ute efter.... Mallorcas västra sida är också det vi verkar lockas mest av, Valdemossa, Soller mm. Sandstränder är ju alltid trevligt men har inget emot att skippa på just den här resan.

Finns det några andra bra tips från västra sidan, något man inte bör missa?

Hälsningar,
Tima
Av Babbo
1 juni 2012 22:13
Ok,
I Deia råder det stora lugnet. Läget en bit ifrån vattnet gör att turismen håller sig på lagom nivå. Deia är kuperat! Backar, backar och backar. Ned till stranden Cala Deia finns det en brant bilväg och en sig genom oliv/apelsin/lundar. Väl nere i "calan" finns två strandbarer (Obs! det kan finnas maneter på sommaren! Små bruna.).
I Deia bor de förmögnaste människor men också de som inte har förmånen av mycket pengar. Deia drar till sig författare, konstnärer och bohemer och det ger en speciell atmosfär. I Deia, och dess omgivning finns dyra restauranger men där finns också Cafe Sa Fonda som serverar en kopp kaffe med ostsmörgås med tomat och oliver för en spottstyver. Någon gång i veckan har man livemusik, missa inte det, och då kan man se allt från övervintrade hippies, äldre herrar till små barn, som gäster på uteterrasen.

Missa inte att åka in till Soller en kväll när dagsturisterna åkt hem.
Vandra runt i dom små gränderna och titta på alla dom vackra husen. Sitt på den stora Plazan Constitucion, se barnen och hundaran leka och turisterna fotografera. Stannna för en middag på Cafe' Soller, t.ex apelsinkyckling och ett lokalt rödvin. Men framför allt bara stanna upp och njut.

Lokala "sevärdheter" på västkusten är väl Valldemosa, Klostret Luc och stranden Sa Calobra (nås via serpentinväg eller utflyktsbåt från Soller).
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/108547

Tips!
I sommar besöker "Terracottaarmen" Palma:
http://www.terrakottaarmee.com/en/#
Missa inte en kväll i Palma.....

P.S. I Soller finns ett Hostal - Hostal Nadal som är väldigt billigt och ligger centralt. Dom har ingen hemsida så man får ringa och boka (på spanska).Av Desires
2 juni 2012 13:52
Ska ni vara på västkusten tycker jag absolut att ni även ska ta er ut till Puerto Sant Elm som ligger längst ut på västra udden utmed en lite slingrig bergsväg. Vi stannade där i den lilla fina badorten som har en helt underbar sandstrand, SÅÅ skönt att bada där, avkopplande och mysigt i denna rofyllda lilla by. Lunchen kan intas på Restaurante Cala Conills. Restaurangen ligger vackert i en vik omgiven av klippor. Här kan man njuta av god mat - skaldjur och fisk - men även hyra solstol vid saltvattenpoolen som finns här (fast då ska man nog komma hit tidigt).
Mer Mallistips (och foton) hittar du här http://www.desires.se/#post88
Av Theelf
2 juni 2012 15:45
Ytterligare ett tips
Mellan Deia och Valldemossa ligger Port de Valdemossa. Jag besökte det av en slump. Vägen dit är mycket brant, smal och kurvig. Svårtillgängligt alltså och därför inte så besökt. Kristallklart vatten - stenstrand och klippor. Har inget konkret tips på boende - men stället är fantastiskt fint. Annars är ju Deia magiskt ...