Hotel - Mallorca

Av Anbean
16 apr. 2010 17:27
Visningar: 1296
Jag sitter och tittar på sommarens semester resa och undrar om det är värt att boka flygbiljetter och hotel för sig, istället för att köpa ett paket. Därför undrar jag om det är någon här som känner till ett bra hotel till ett någorlunda okay pris på Mallorca? Det spelar ingen roll var det ligger och ändra kriteriet är att det ska vara rent och fräscht, och ha antingen pool eller ligga tätt på stranden.
16 apr. 2010 18:46
Det är alltid värt att boka resan själv man sparar ofta ganska stora pengar på det under förutsättning att alternativet är att boka charter vid samma tidpunkt, däremot kan man ju komma undan billigt om man köper en sista minuten men det verkar ju inte vara det du är ute efter.

Det är alltid svårt at tipsa andra om boende för smaken och behoven är ju så olika men surfa ut på någon av bokningssiterna för att kolla in ett hotell som verkar bra vad det gäller utförande och pris så är det bara att kolla upp det på tripadvisor sen.

Det är ju faktiskt så att det knappast finns några direkta bottennapp vad det gäller hotell på de större resmålen längre, de flesta hotell är faktiskt helt ok om man inte har orimliga krav och det verkar ju inte du ha så det ordnar sig säkert och jag kan nästa garantera att du kommer spara en skaplig slant på att boka själv.

Skicka med litet länkar så du har helgen räddad ha ha! börja med Expedia nazar hotels.com och alpharooms så hittar du säkert nåt som passar men kolla gärna de andra också om du orkar sen klickar du in dig på tripadvisor, det kan ju faktiskt löna sig att kolla hotellsöket här på reseguiden också det är ju lätt att glömma det.
http://fiskeofritid.webs.com/billigahotell.htm

http://www.tripadvisor.se/
mvh. Bosse.
Av Theelf
16 apr. 2010 23:36 (redigerad)
Här kommer mitt bästa tips:
Hostal Oriola är ett pensionat i Cala San Vicens. Drivs av två bröder som har tagit över det från sin far. 5 minuter till stranden i charmiga Cala San Vicens. Pensionatet har en nybyggd fin pool med solstolar. Rummen är enkla men rena och snygga. 15 minuters biltur från Cala San Vicens ligger Port de Pollenca som är lite större - fina stränder och bra restauranger och barer. Sedan är det ju även nära till Formentorhalvön. Jag tycker att detta är bästa hörnet på Mallorca! Jag rekommenderar Hostal Oriola å det varmaste!

www.hostaloriola.com
17 apr. 2010 08:47 (redigerad)
Glömde bort att skicka med länk till ett boende i cala pi öster om palma som vi tycker är fantastiskt trevligt, ligger litet avsides och den skyddade stranden är ju inte jättestor men det finns ju inte en massa hotellkomplex här heller och poolområdet är skitmysigt plus att lägenheterna är väldigt mysiga. det går ju bussar men hyrbil är ju att föredra då är ju läget inget problem alls snarare en fördel.

En enrumslägenhet för två personer på cala pi club kostar nog normalt 400-500 euro för en högsäsongsvecka under tex. juni men reser man under sensommaren/ hösten kan man göra ett klipp, vi hyrde en jättefin trerummare med sovloft och solterass med grillmöjligheter för 3600kr och då bodde vi sex personer där vilket måste anses billigt med tanke på standarden jag kan verkligen rekommendera det här hotellet.
http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g673340-d569003-Reviews-Cala_Pi_Club-Llucmajor_Majorca_Balearic_Islands.html
Bosse.
11 maj 2010 12:16
Det lönar sig absolut att boka själv! Vi har bokat en lägenhet med allrum + ett sovrum på Aparthotel Elisa på Playa de Muro i sommar och det kostar 50% mer att boka samma resa via t ex Fritidsresor.

Flyg för oss tre ca. 9000:- + hotelet 75 € per natt = ca. 19000:- för 2 veckor (+transfer <500:-)

Två veckor med Fritidsresor kostar 28200:-
Vi vill t ex flyga på en söndag & vara borta drygt tre veckor men det alternativet finns inte ens som charter utan "det är de som bestämmer".

Jag har flera ggr gjort jämförelser till olika delar av vår värld och det skiljer faktiskt ca. 50% i snitt varje gång. Är man det minsta resvan och datavan spar man stora pengar på att boka själv.