Centralt mellanklasshotell i London

Av Krezz
12 maj 2013 23:43
Visningar: 5455
Hallå!

Nån som har ett bra tips på nåt bra och centralt mellanklasshotell i London?

Det är egentligen endast en sovplats som vi är ute efter så ett enkelt hotell som ligger centralt där man har egen toalett och dusch och som dessutom är rent och fräscht är vad som eftersöks.

MVH Krezz
Av Krezz
13 maj 2013 00:07
Tack för det tipset, jag skall kolla upp det och är man ute i god tid, skall inte dit förrän i oktober, så därmed kanske chansen finns att det finns lediga rum.
Av Hkn
13 maj 2013 02:16
Hey Krezz,

har några hotell på lager som kanske kan passa.
Dock... innan jag drabbar dig med länkar och annat, så får du gärna beskriva vad du menar med...

1) ett mellanklasshotell (min erfarenhet är att tre stjärnor i London snarast kan jämföras med 1,5 till 2 stjärnor i andra stöder). Så, utöver egen toalett och dusch, vad tycker du att ett mellanklasshotell ska leverera på?

och

2) vad som är centralt i London? Staden är stor och min definition brukar inte alltid vara right on the money.

All the best,

:: hakan ::
13 maj 2013 07:47
Det här hotellet bodde jag och hustrun på när vi var i London nu i februari senast. Vårt vanliga hotell var under ombyggnation tyvärr men det här fungerade perfekt. http://burnshotel.co.uk/

Sen vad som är centralt kan ju diskuteras, Burns Hotell ligger i Kensington och det är ju inte Oxford Street precis. Men som någon sa tidigare, London är en väldigt stor stad.
Av Krezz
13 maj 2013 08:44
Håller med om att jag nog var lite vag angående mina preferenser =)

Med centralt menar jag typ 5-10 minuter till tunnelbanan och 5-10 minuter med tunnelbanan till typ Picadilly Circus men givetvis så är gångavstånd ännu bättre. Har bott ute vid Wembley det är lite för långt och vid Hyde Parks nordvästra hörn vilket var hyfsat nära ovan nämnda plats MEN det viktigaste är nog hotellklassen. Där vill vi nog ha ett rum motsvarande svensk mellanklass det behöver inte vara flådigt utan typ ett standard Scandicrum.

Troligen är denna beskrivning fortfarande lite flummig =)

MVH Krezz
13 maj 2013 09:32
Hej!
Ett hotell som ligger bara några meter från Oxford Street är st giles hotel central London. Lite dyrare kanske, men värt. Finns livsmedelsbutiker runtom så man kan köpa riktigt billig frukost där och käka det på hotellet. Vi gick överallt om vi skulle någonstans, utan problem. Gäller bara att ha bra skor och förhoppningsvis bra väder. Det regnade när vi var där men gick hur bra som helst ändå. Enda stället vi inte gick till var Tower Bridge.

Fick jag välja hotell igen skulle jag ta det just pga. läget. Ungefär 50 m ifrån höll även musikalen "We will rock you" till, om man är intresserad av att se den (det gjorde vi och kan starkt rekomendera den).

Mvh Micaela
Av Sierra
13 maj 2013 09:47
Jag ser att Theelf redan har nämnt Morgan Hotel där jag bott tre gånger. Det är ett personligt mysigt mindre hotell som drivs av en trevlig familj. Läget är "spot on", 350 m från tunnelbanestationen Tottenham Court och 550 m från West End i Soho där teatrar mm ligger. Rekommenderas starkt!

Micaelas tips St Giles ligger i princip granne med Morgan, endast 250 m väster om.
Av Krezz
13 maj 2013 12:18
Tack för de tipsen, jag har kollat med alla tre hotellen och de verkar ha lediga rum under vår tilltänkta långhelg i oktober. Nu gäller det bara att bestämma vilket man skall boka =)
13 maj 2013 12:38
Jag bodde på Luna & Simone Hotel på Belgrave Road, alldeles nära Victoria station och Pimlico station. Bussen stannar precis utanför. Men även gångbart till absoluta city.
Helt ok om man vill bo billigt för att vara i London. familjeägt, många nöjda resenärer. Kolla tripadvisor.
http://www.lunasimonehotel.com/
13 maj 2013 17:28
Darlington hotell i Paddington. Rent, centralt, billigt, underbar personal och god frukost. I särklass det bästa Londonhotell som vi har bott på.
Av Asok
15 maj 2013 15:34
Ibis eller Premier Inn vid King's Cross/Euston är helt OK
Av Hkn
20 maj 2013 11:09
Citerat från krezz:
Håller med om att jag nog var lite vag angående mina preferenser =)

Med centralt menar jag typ 5-10 minuter till tunnelbanan och 5-10 minuter med tunnelbanan till typ Picadilly Circus men givetvis så är gångavstånd ännu bättre. Har bott ute vid Wembley det är lite för långt och vid Hyde Parks nordvästra hörn vilket var hyfsat nära ovan nämnda plats MEN det viktigaste är nog hotellklassen. Där vill vi nog ha ett rum motsvarande svensk mellanklass det behöver inte vara flådigt utan typ ett standard Scandicrum.

Troligen är denna beskrivning fortfarande lite flummig =)

MVH Krezz
Krezz, din gamle flummare... till slut kan jag försöka bidra med något. Here goes:

Kensington Hotel – ligger som sig bör i Kensington, vid Queens Gate (nära Old Brompton Rd).
South Kensingtons tube ligger 321 meter från hotellet = 4 stationer från Piccadilly. Priserna på hotellet hoppar upp och ned – ibland går det att fynda! Hotellet levererar avsevärt bättre än vad man betalar.
Färsk recension: http://www.guidebook.se/archives/3608

The Zetter – här har jag bott många gånger sedan det öppnade 2004. Finfin leverans för vad man betalar. Snåljåparna på H&M brukar boka det här hotellet till sin personal. Bra restaurang i hotellet. Kanonskönt barhäng på lyxigare systerhotellet Zetter Townhouse tvärs över torget.
Zetter ligger i Clerkenwell. Promenera till Chancery Lane och ta röda linjen därifrån så kliver du av vid Oxford Circus tre stationer bort (Bond St. är fjärde stoppet).
Uppdaterad recension: http://www.guidebook.se/archives/263

K-West Hotel & Spa – löjligt hög kvalitet för vad man betalar (och det är i sanningens namn inte särskilt mycket för att vara i London). OK, Sheperd's Bush är inte den svängigaste stadsdelen i stan, men sjätte stoppet på röda linjen därifrån heter Bond Street = mitt i smeten. Rekommenderas varmt om du vill bo bra till ett mer än anständigt pris. Kolla underverket här: http://www.guidebook.se/archives/528

Ytterligare ett par ställen på gång (var i London för 2 veckor sedan). Watch this space for details.

Tjong!

:: hkn ::
Av Krezz
20 maj 2013 11:43
Kanon, jag får svårt att välja mellan alla bra tips men jag är övertygad om att jag kommer välja ett av dom :-)
20 maj 2013 13:06
Gloucester Place Hotel vid Marble Arch. Fräscht, egen toalett och dusch samt att frukost och internet ingår.
5 min till närmaste tunnelbana, Marble Arch, och bussen till bl.a. Camden Town stannar precis utanför hotellet. Tar 5 min att gå till Oxford Street, 15 min att promenera till Piccadilly Circus. Om du inte vill gå till t.ex. Big Ben så finns det ytterligare en busshållsplats 5 minuter från hotellet som tar dig dit.
Av Hkn
25 maj 2013 17:09
Och här kommer (som utlovat ett par poster upp) ytterligare ett vettigt prissatt London-hotell:
The Rockwell.
Öppnade 2006, hart 40 rum och är beläget ganska nära Earl's Court. Om sex stationer till Piccadilly Circus räknas som centralt så kan detta vara ett alternativ. Egna bilder och åsikter finns här: http://www.guidebook.se/archives/3612

Värt att notera om någon kollar min recension är att jag blev uppgraderad – alla rum har inte en liten sittgrupp ovanpå badrummet.

Fler hotell inom kort...

All the best,

:: hkn ::
Av Hkn
1 juni 2013 03:51
Och så slutligen ett ganska bra hotell i Bayswater av alla ställen!

La Suite West – det är ganska nyöppnat (hösten 2012). Rummen är inte ganska små (snarare väldigt små).
Ganska OK standard, ganska hyggligt pris och ett läge som betyder ganska nära till det mesta. Hotellet är inrett av Anouska Hempel som skapade världens första boutique hotel, Blakes redan 1978. Kan jag rekommendera det? Ja, det är ganska bra. Ganska.

Mina bilder och beklagliga försök att låta underhållande finns här : http://www.guidebook.se/archives/3616

Utöver detta finns en hel hoper hotell på http://www.guidebook.se/archives/category/europe/united-kingdom/london-united-kingdom-europe – men de flesta är ganska mycket dyrare. Ja, ganska.

Cheers,

:: hkn ::