Mysigt och bra hotell i centrala London till bra pris!

16 okt. 2015 13:07
Visningar: 1102
Hej!
Jag och min pojkvän ska till London nästa vecka och vi vill gärna hitta ett hotell som är mysigt men inte kostar skjortan. Är det någon som har namn på bra hotell till ett bra pris? Max 1500 kr per natt.
Tacksam för hjälp :)

Mvh
Charlotte
Av Cattta
16 okt. 2015 17:26
Hej, kolla Stylotel i Paddington, ett litet familjeägt hotell ca 40 rum, stylat. Mkt små rum och badrum men bra, det bästa 3-stjärniga hotell i London som vi bott på.

Brukar inte finnas rum så här sent men kolla, i alla fall. Kanske är de dyrare också.

Det finns tyvärr inga mysiga hotell för den pengen centralt i London.

Kolla även st Giles hotel vid totenham coartroad/Oxford street, men boka i så fall deluxe rum eller bättre för standicklass. Köp absolut inte frukosten där!!!!
Hotellet är stort men mkt centralt.

Kolla booking.com men jag varnar för bedbags om hotellen kostar under och även över 1000-1500 kr natten. Läs recensionerna noga innan ni bokar ngt.

Föreslår att ni bo nära en tunnelbanestation om ni inte känner till London sen tidigare, men inte i östra och södra London.

Obs kommer ni till Stansted sent el åker tidigt så rekommenderar jag absolut Radison blue, 4-stjärningt 200 m fr flygplatsen med den absolut bästa hotelfrukost som jag någonsin ätit. ngt dyrare också men lyx med pool o ångbastu etc.

Lycka till!!!
Av Desires
17 okt. 2015 19:02
St Giles bodde vi på senast, men jag skulle INTE rekommendera det, rummen var pyttesmå och dålig service tyckte vi, personalen var väldigt stressad.

Jag skulle kolla på booking.com, hotels.com etc på de datum ni söker. Kolla sedan även på tripadvisor.se, där ser ni mer om vad gäster tycker om olika hotell...........
Några andra hotelltips:
- Reseguiden ger många bra hotelltips i centrala London. Ja som Catta skriver, Stylotel verkar vara OK, - ett litet 3-stjärnigt och mycket bra familjeägt designhotell - ligger på Sussexgarden, nära till Paddington Station - med direkta tågförbindelser (t ex Heathrow Express till Heathrow flygplats).
- samt Luna Simone Hotel brukar RG rekommdnera http://www.lunasimonehotel.com
- B & B Belgravia Chict och modernt i ett townhouse i stadsdelen Belgravia, fem min promenad från Victoria station. 17 rum, nyrenoverade badrum, trädgård och trevlig gemensam lounge med öppen spis. Dubbelrum från ca 1.000 SEK.
- Blakemore Hyde Park 4-stjärnigt hotell i den fashionabla stadsdelen Bayswater, bara 5 minuters promenad från Hyde Park. De moderna rummen helrenoverades i mars 2012, drygt 1.000 kr per dygn.
Kolla även här tidigare diskussion här i RG om mysiga hotell i London! http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/mysigt-hotell-i-london-34550

Är säker på att ni kommer att hitta något där, lycka till!
Här lite fler tips om London (restauranger, shopping mm), om ni är intresserade http://www.desires.se/#post77
Av Birgere
17 okt. 2015 19:17
mysigt-bra-billigt-centrala London-nästa vecka är ingen bra kombo.

Något eller några kriterier måste ni rucka på.

mitt vanliga tips i liknande fall är att kolla hotwire.
Av Asok
18 okt. 2015 10:31
Instämmer - ni får allt rucka på något när ni bokar så snävt inpå avresa. Till det priset lär ni inte hitta mycket som bra eller mysigt skulle jag tro tyvärr.
19 okt. 2015 10:29
Citerat från Charlotte01:
Hej!
Jag och min pojkvän ska till London nästa vecka och vi vill gärna hitta ett hotell som är mysigt men inte kostar skjortan. Är det någon som har namn på bra hotell till ett bra pris? Max 1500 kr per natt.
Tacksam för hjälp :)

Mvh
Charlotte
Har ni ännu inte hittat något så rekommenderar jag att rucka lite på det där med centralt. Det finns ställen I Hammersmith t.ex. vilket inte alls tar lång tid att nå och där det finns flera tunnelbanelinjer in till centrum.

Som sagt är det för ont om tid att hitta något som uppfyller alla kriterier.
Av Hkn
19 okt. 2015 13:14
Aaah... London-hotellfrågan... den i särklass vanligast förekommande i all världens reseforum (på denna webbplats i lokal konkurrens med roadtrips i Florida, felstavad flygbiljett, ESTA, båttransport till Koh Någonting och outlets nära New York).

Inga frågor är dumma. Just i detta fall är frågan, eh... komplicerad.

- hotell i London levererar generellt dåligt i förhållande till prislapp.
- om mys är knarriga trappor så finns många alternativ. Denna typ av mys innebär ofta en hög grad av dammighet.
- med ett pristak om 1500 SEK per natt kan befintliga alternativ slås ut av en läkarkonferens (ökad efterfrågan) eller ett skutt i valutan (for obvious reasons). I min bok är det 300-400 SEK för lite för att man ska kunna sova lugnt.

My tuppence regarding this matter:

citizenM – modernt = inte traditionellt mys. Beläget söder om floden. Man har dragit in på somligt. Dock begripit att en livlig hotellbar dit locals går är något bra. Små rum. Så här ser det hela ut:
http://www.guidebook.se/archives/5360

The Zetter – beläget i Clerkenwell. Märkvärdigt bra mix mellan prislapp och leverans. Dock ej traditionellt mys. Bruno Loubet driver en bra bistro i gatuplanet. Du kan köpa champagne i betalautomater på varje plan.
Jag bor här gång på gång när jag vill undvika sveda i plånboken.
http://www.guidebook.se/archives/263

K West Hotel & Spa – om Sheperd's Bush känns som en bra idé är detta ett guldkorn. Inte traditionellt mys.
Utmärkt standard till sansad prislapp. Läget är dock en bit utanför where it's happening.
http://www.guidebook.se/archives/528

The Rockwell – nära Earl's Court vilket i klartext betyder 'fortfarande i London Town men i utkanten av stan'. Inte traditionellt mys. Finfin service. Lagom fina rum. Rekommenderas för vad det är – ett sansat prissatt, lagom modernt hotell.
http://www.guidebook.se/archives/3612

Så. Denna lista är solid om du vill undvika mögliga badrum och väggar av plywood i Bayswater. Däremot kan prislappen vara just de där 300 kronorna mer än ert max-tak. Men det är ett förhållande lågt pris för att undvika Londons många skithotell. Och som tidigare sagts; när ni är så sent ute, så blir alternativen snabbt färre.

Cheers and good luck!
:: hkn ::