Sierra

Kön / Ålder
Man, 72 år
Bor i
Lidköping
Civilstatus
Gift
Besökta länder
72
Profilsida skapad
2006-04-17
Senast online
58 minuter

Hejsan ✈️ 🌍

Trevligt att Du tittar in!

Efter drygt 42 år som flygnavigatör i Flygvapnet var det dags att lägga hjälmen på hyllan 2007. De sista 17 åren tjänstgjorde jag på transportflygdivisionen på F7 Såtenäs där Flygvapnets nuvarande 6 C-130 Hercules är baserade.

Att jobba på det tunga transportflyget har inneburit många flighter och missions till oroshärdar och katastrofområden över världen för bland annat UN, NATO, Räddningsverket och Röda Korset.
Några av dessa uppdrag finns bland mina Resealbum eller i Bloggen.

Efter dessa 42 alltför snabba, händelserika och äventyrliga år fortsätter resandet, dock endast den civila versionen och naturligtvis tillsammans med hustrun. Mata duvor i parken hinner jag säkert med, det är skjutet på framtiden...

Jag hoppas att Du hittar något kul och intressant bland mina resor och bilder varav en del är från lite udda platser. Större delen av bilderna är kopplade till min Blogg eller någon av resorna i mina Resealbum. Tittar Du in där får Du även lite bättre koll på när och varför de har tagits.

Tack för alla röster som gav mig den fina utmärkelsen: Årets Turistinspiratör 2009!
http://www.reseguiden.se/artiklar/arets-turist-inspiratorer-2009-613

http://www.reseguiden.se/artiklar/medlem-i-fokus-sierra-1152

Jag har skrivit Reseguider om öarna Koh Lipe i södra Thailand samt Langkawi i Malaysia. Titta in här om du planerar en resa till någon av dem...eller kanske båda. Det tar ca 1,5 tim med färja från den ena till den andra.
Koh Lipe: http://www.reseguiden.se/reseguider/koh-lipes-basta-strander-4396
Langkawi: http://www.reseguiden.se/reseguider/langkawi-on-som-erbjuder-det-mesta-5278#axzz...

Senaste uppdatering (2014-02-03) när det gäller vad som hänt på Koh Lipe:
http://www.reseguiden.se/blogg/koh-lipe-senaste-infon-om-paradison-79

Jag har även skrivit en blogg om Koh Lipe´s historia och beacher:
http://www.reseguiden.se/forum/blogg/koh-lipe-beaches-men-forst-lite-historia-och-fakta-11010

Välkommen åter och hör gärna av Dig om Du undrar över något.

"En person som inte har drömmar kan aldrig få en dröm att gå i uppfyllelse", citat Fredrik Härén

Until next time..."Catch the day!"...och há dé gôtt!

Sierras besökta platser
Resealbum  (Visa alla 25 album)
Varför inte återvända till värmen och goda vänner i januari/februari? Finnair till Singapore och AirAsia till Langkawi blev valet denna gång. Smidigt och som ...
15 jul 2014
219
Bilder  (Se alla 1485 bilder)
Sierra
Sierra säger i Tebeels diskussion "Samos, Pythagorion":
Personligen käkar vi helst i gränderna bakom hamnpromenaden. Det är lugnare och trevligare än kommersen på restaurangerna efter hamnpromenaden. Här har du några värda att besöka: Esperides, Aphrodite, Irodion Garden och Symposium. På ön norra sida har du klapperstensstränder och på södra sidan finns en hel del sandstränder. Här har du info om stränder på södra sidan (vissa ser du bland mina b...
21 juni 2018 16:40 - Anmäl
Sierra
Sierra säger i Carluns diskussion "Boende på Koh Lipe, hjälp! ":
Det finns inga speedboats på Langkawi. Det du kan göra är att kontakta Bundhaya Speedboat på Lipe och göra en förfrågan. Jag är säker på att det inte går men om det skulle gå kostar det mycket mer än det smakar.
19 juni 2018 12:11 - Anmäl
Sierra
Sierra säger om sin bild "Hamnpromenaden i Pythagorion":
Samos är nice. Trevlig resa!
18 juni 2018 22:27 - Anmäl
Sierra
Sierra säger i Naadjas diskussion "Ta sig till phuket?!":
Det är lågprisbolagen som flyger till Phuket från DMK (Don Mueang). Från BKK flyger Thai Airways, Thai Smile, Bangkok Airways och Thai Vietjet Air till Phuket där Vietjet är billigast. Det går gratis shuttlebus mellan flygplatserna var 20:e minut. Du måste kunna visa upp en flygbiljett från DMK för att få åka med. Bussresan tar ca 1 tim.
18 juni 2018 22:25 - Anmäl
Sierra
Sierra säger i Bc63s diskussion "Koh Kradan, Koh Bulone?":
Taxi till Lanta tar ca 1,5 tim och kostar ca 2000 THB. Kradan och Bulon passar er fint om ni vill ha lugnt och skönt. På Kradan har ni fler restauranger på resorterna medan Bulon är lugnet självt där slappa i hängmattan och läsa en bok förutom beachen är det som sysselsätter besökarna.
12 juni 2018 19:03 - Anmäl
Se upp för ficktjuvar!  7
Jag har varit några gånger i Nice och åkt mycket tåg efter Rivieran. Vid tågstationerna vet jag att det, som på många andra ställen, finns risk att råka ut för ficktjuvar. Den 5 september 2014 skulle ...
29 jan 2015
Diskussioner