Vilken Speedboat Phuket Koh Lipe?

Av Petsan
7 mars 2016 14:23
Visningar: 2672
Hej,

Vi ska åka Speedboat mellan Phuket till Koh Lipe den 27 mars.
Det finns flera alternativ men Satun Pakbara är billigast (http://www.spcthailand.com).
Någon som har erfarenhet av detta bolag? Eller bättre förslag? Kan man boka nu och betala på plats? Eller är det säkert att betala på webben nu?

Vi åker från Koh Lipe den 31 mars till Koh lanta, behöver jag boka även denna resa redan nu eller kan jag göra det på plats.

Tacksam för upplysningar.

Peter
Av Sierra
7 mars 2016 16:29
Satun Pakbara Speedboat Club är inte det populäraste bolaget i Andaman Sea. Dock är det endast de som trafikerar Phuket - Lanta på routen mot Lipe för att du skall kunna fortsätta samma dag till Lipe. Från Lanta kan du även åka med det pålitligare bolaget Bundhaya Speedboat om du önskar.

(Även Bundhaya har en transfer mellan Phuket och Lanta men den gör ett stopp på Phi Phi och kommer för sent till Lanta).

Om du bokar med http://thaibeachtravellers.com/ får du biljett med Satun Pakbara till Lanta (där det är 30 min stopp) och med Bundhaya därifrån till Lipe.

Det är säkert att boka online och du är då också garanterad plats. Du kan inte boka nu och betala på plats. Det gör du i samband med bokningen.

Trippen från Lipe till Lanta kan du boka i en travelshop på Lipe när du kommer dit, men vänta inte till dagen innan.
Av Petsan
7 mars 2016 17:23
Hej Sierra,

Tack för ditt svar.
Det blir 1100 TBH billigare med Satun för 2 vuxna+1 barn. Om man nu ändå åker med de från Phuket, (det är i och för sig en kortare resa) blir det sämre båt till Koh Lipe med Satun än med Bundhaya?
Blir villrådig, är jag bara snål och får en sämre resa om jag väljer Satun hela vägen?
Ingen av dessa verkar erbjuda hämtning från hotellet på Phuket, vilket kunnat vara avgörande.

PS. Kan du rekommendera en PADI dykfirma på ön, gärna med svensk guide, det var ett tag sedan jag dök :-)

Vänligen

Peter
3 nov. 2019 11:57
Citerat från Sierra:
Satun PB och Bundhaya har samma typ av speedboat och Satun PB kör från Lanta även via Kradan, alltså ett stopp extra jämfört med Bundhaya. Dessutom tar Bundhaya´s förare större hänsyn till passagerarna än Satun PB vid ev hög sjö.

En av de bästa dykfirmorna på ön ligger på Walking Street och heter Koh Lipe Diving. Kolla deras website och facebooksite.
http://www.kolipediving.com/#!portfolio.html
https://www.facebook.com/KoLipeDiving/?fref=photo
hej vill åka från phuket till Koh Lipe men ta ett stopp på vägen vad är bästa tur?
Av Sierra
3 nov. 2019 12:32 (redigerad)
Lisa,

Gör ett stopp i så fall på Lanta där du ändå byter båt.

Från Lanta bokar du med Bundhaya och det tar 3 tim till Lipe med 4 korta stopp på vägen vid öar för att ta upp/släppa av passagerare.
Av Anni_a
25 nov. 2019 11:10
Hej! Funderar på att åka med Tigerline Ferry eller Bundhaya från Phuket till koh Lipe. Vet du om de skiljer sig åt något? Då vi har barn undrar jag om du vet om det är någon paus på Koh Lanta där man kan stiga av en stund? Ser att de båda antingen har 30 min till en timme mellan, men osäker på om man får gå av eller ej..
Kan även ta en dag på koh Lanta men då vi bara är i Thailand i 2v önskar vi få så mycket sammanhängande tid som möjligt på Phuket och Koh Lipe där vi tänkt vara i minst 6 nätter.
Av Sierra
25 nov. 2019 15:39
Boka med Bundhaya.
https://www.bundhayaspeedboat.com/

Avg Rassada Pier i Phuket Town 8:30 med ank Lanta 10:00. De gör ett 30 min stopp på Lanta för att byta speedboat. Avg Lanta 10:30 och ank Lipe 13:30.

På vägen mot Lipe gör de korta stopp vid Ngai, Muuk, Kradan och Bulon. Längsta sträcka är 1 tim mellan Bulon och Lipe.

Om du bokar med Tigerline gäller även då speedboat från Lanta, Det tar 2 tim då de kör direkt utan stopp och är det grov sjö är det inte kul. Är sjön grov tar det betydligt längre tid då farten måste hållas nere.

Om sjön är grov tar naturligtvis även Bundhayas speedboat längre tid men då är det skönt med stopp i bland.