Centralt hotell London

2 maj 2015 21:26
Visningar: 1144
Hej hopp!

Jag och några tjejkompisar drar till London en weekend i juni och vill ha tips på ett bra, centralt och prisvärt hotell, nära till shopping och uteliv.
Gärna tips på bra nattklubbar osv. också.

Tacksam för svar :)
3 maj 2015 14:05
Bästa läget tycker jag St Giles på Bedford ave har.. Oxford street, t-banan Tottenham Court road, o en massa bussar om hörnet, gångavstånd även till West end, Covent Garden.. Ok pris för läget. Frukost intog dottern o jag på Café Rouge på Tottenham court road..

http://www.hotelscombined.com/Hotel/Search?hotelID=1055746&destination=place:London&noRedirect=true&checkin=2015-07-09&checkout=2015-07-13&Rooms=1&adults_1=2&languageCode=SV¤cyCode=SEK

Dock fick man iallafall 2013 när vi var där 2 ggr betala extra för Internet, per device..
Av Cattta
3 maj 2015 16:04
Hej
googlade runt lite på klubbar i London...
Kolla denna länk! http://www.vagabond.se/reseguider/europa/storbritannien/london#nattliv-och-nojen
Fabric har legat på topp 10 listan de sista åren. Men jag känner ingen som varit där. Ligger i östra London men ganska centralt ändå.

Men jag skulle aldrig rekommendera att välja hotell i östra eller södra delarna av London, där är brottsligheten är som högst. Man vet aldrig vad som lurar runt hörnet.

Skulle också rekommendera er att bo centralt när ni inte ska vara där längre tid. Tänk på att det ofta är dålig standard på hotell i London jämfört med Sverige.
St giles ligger knappt 100 m fr Oxford street och läget är toppen för shopping. Fram till 2016 håller de dessvärre på att renovera den närmaste tunnelbanan "Tottenham Court road" så den är stängd, vilket gör att ni måste gå el ta en buss sista biten till det hotellet om ni väljer att bo där.

Titta på booking.com där har de bra kartor så att man tydligt ser var de olika hotellen ligger, det kan vara till stor hjälp för er när ni väljer hotell. Booking.com är inte alltid billigast men blir det problem med bokning osv så hjälper till att lösa dem.

Råkar ni komma till Stansteds flygplats, och med kvällsflyget eller ska ni åka med morgonflyget därifrån så rekommenderar jag er att ta första och sista natten där. Radisson blue, Holiday inn express och Premier inn är alla kanonhotell. Bokar ni Premier inn gör det på deras egna hemsida för bästa pris. Till de 2 sista hotellen går det buss varje halvtimme, tar knappt 5 min fr flygplatsen och är hur smidigt som helst. Hotellen har en betydligt bättre standard där och är mkt billigare än hotellen i centrala London. Ofta erbjuds ju bagageinlämning på hotell så ni kan slippa att kånka runt på er bagage första fm och sista dagen.

Tycker ni att det är dyrt, testa vandrarhem där träffar ni folk från andra delar av världen som oftast är i er ålder oxå. De är ofta skabbiga kan vi svenska tycka, men det är mkt billigare och ni kan bo centralt och få pengar över till annat.

Lycka till i London
Av Hkn
3 maj 2015 16:06
Hejsan,

frågan har tyvärr inget klockrent svar.
London lider stor brist på hotell som samtidigt är bra/centrala/prisvärda/nära shopping och uteliv.

- Om man inte vill sälja några husdjur till djurförsök för att betala hotellnotan, så behöver man vara lite kreativ med framför allt läget.

- Sedan ungefär förra året har det öppnat ett par ställen söder om floden.
Ett av dem är nytt, relativt snyggt, relativt billigt och ligger i hygglig närhet till kommunikationer:

CITIZENm – ser ut och fungerar så här (min recension – jag bodde där i februari): http://www.guidebook.se/archives/5360

- Det är INTE ett hostel eller något för den som söker det absolut billigaste...
Problemet med London är att dåliga hotell är så hutlöst dåliga (och dyra i förhållande till vad de levererar). Och värst av allt – de är inte ens rena! Den som godtar mögel och badrum med plywoodväggar i Bayswater kan säkert hitta något där – men ni ville ju att hotellet skulle vara bra också...

- - - - -

- Jag har bott på en bunt andra London-hotell som är hyggligt prissatta, men de ligger nästan undantagslöst längre från 'centrum' (var det nu ligger i London?): http://goo.gl/xF9CBA

- Ett annat hotell som jag gärna rekommenderar är:
THE ZETTER – http://www.guidebook.se/archives/263 – bott där många gånger och aldrig blivit besviken. Beläget i Clerkenwell, inte långt från klubben Fabric som det tipsades om här ovanför.

- - - - - - -

- När det gäller klubbliv är många ställen just klubbar (= medlemskap är praktiskt/en förutsättning):

- BOUJIS har hållit hygglig nivå under många år. Väldigt typisk nattklubb. Belägen i South Kensington. Intressant dörrpolitik ibland: http://www.boujis.com/boujis-london/

- THE ROOF GARDENS – kräver medlemskap men är ofta kul: http://www.virginlimitededition.com/en/the-roof-gardens

- SHOREDITCH HOUSE – kanonstämning emellanåt. Närmast otäck andel svenskar bland gästerna. Jobbar men med musik/reklam/media känner man sig hemma. Praktisk de dagar man vill både bada och klubba. Mobiler och kostymer förbjudna. https://www.shoreditchhouse.com
OBS! Vill ni hänga på Shoreditch House, rekommenderas att ni bokar ett hotellrum i huset – dessa kan bokas av icke-medlemmar. De är hyggligt prissatta och bra, men bör bokas tidigt då stället inte är jättestort.
http://www.guidebook.se/archives/809

- - - - - - -

End of lecture. Hoppas att det hjälper något, gör

:: hkn ::
Av Cattta
3 maj 2015 16:50
Hej,
visst jag håller med Hkn när det gäller hotell i London. Och sedan OS var, har den östra delen fått ett litet uppsving. Jag skulle ändå rekommendera, om man inte varit i London så mkt, och bara ska dit över en weekend att bo i zon 1 eller mkt nära en tunnelbana i zon 2 med ev sämre standard. Kolla hur nattbussarna går fr utekvällen eller boka taxi när ni ska hem.

Ni kan också kolla på Londonsvenskar.com om bra tips på uteliv etc.
Av Hkn
4 maj 2015 01:15
Citerat från Cattta:
Hej,
visst jag håller med Hkn när det gäller hotell i London. Och sedan OS var, har den östra delen fått ett litet uppsving. Jag skulle ändå rekommendera, om man inte varit i London så mkt, och bara ska dit över en weekend att bo i zon 1 eller mkt nära en tunnelbana i zon 2 med ev sämre standard. Kolla hur nattbussarna går fr utekvällen eller boka taxi när ni ska hem.
Två ställen som är bättre än de allra flesta sunk-hotell. Ligger en liten bit off, men om 5-6 stopp med tunnelbanan är OK, så... give it a shot!

THE ROCKWELL – liksom i utkanten, innan gatan blir A4 till Heathrow. Hotellet är pålitligt när det gäller att erbjuda hyggliga priser. Boendet är bättre än väldigt många London-hotell (you've already heard my rant). Närmaste tube station är Earl's Court (med Piccadilly Line är det sex stopp till... Piccadilly). Personalen är väldigt hjälpsam. OBS! Om du tittar på mina bilder – mitt rum, med etage-loft, är inte typiskt för hotellet... http://www.guidebook.se/archives/3612

K WEST HOTEL & SPA – har inte bott här på ett tag, men recensionerna på TripAdvisor är fortfarande helt OK. Ligger i Sheperd's Bush = sju stopp från Oxford Circus med Central Line (den röda på tube map). Dessutom nära Westfield, om det nu betyder något. Förvånansvärt billigt. Förvånansvärt trevligt. http://www.guidebook.se/archives/528

Och som du ser av mina bilder så är det inga hostel vi pratar om här heller...

Cheers,

:: hkn ::
4 maj 2015 11:07
Tusen tack för alla värdefulla tips, Guld!
Vilken flygplats är bäst att flyga till, från Gardermoen, Oslo? Vi vill inte behöva sova första och sista natten vid flygplatsen eftersom vi inte ska vara där så länge, utan kunna ta oss till London smidigt direkt vi landat.
Verkar som ni har bra koll!

Tack igen!
4 maj 2015 11:29
Citerat från Hkn:
Hejsan,

frågan har tyvärr inget klockrent svar.
London lider stor brist på hotell som samtidigt är bra/centrala/prisvärda/nära shopping och uteliv.

- Om man inte vill sälja några husdjur till djurförsök för att betala hotellnotan, så behöver man vara lite kreativ med framför allt läget.

- Sedan ungefär förra året har det öppnat ett par ställen söder om floden.
Ett av dem är nytt, relativt snyggt, relativt billigt och ligger i hygglig närhet till kommunikationer:
:: hkn ::
Instämmer. Jag hade kanske inte bott var som helst i Hackney och liknande men Shoreditch är väl snart mer fullt av svenskar än något annat.

Även jag hamnar ofta söder om Themsen. Det är diverse stadsdelar i söder man ska undvika men områden som Southwark (centralt), Rotherhithe (rätt skandinaviskt) och liknande är det alls inget större fel på längre och det är där hotellen ligger. Just Southwark har lidit av det gamla historiska ryktet från Shakespeares dagar men idag är det mest fullt av turister på väg till Borough Market, Globe-teatern och Tate Modern m.m

Jag har bott på flera hotel mellan Blackfriars Bridge och Waterloo som alla varit helt OK men tillhört större kedjor och inte varit så upphetsande utan mer rena och med bra läge när man bara stannar en kort helg och det blir viktigt med läget. Annars bor jag själv lika gärna i Earl's Court, Hammersmith eller Greenwich eller vid Kings Cross som idag är respektabelt igen och det är egentligen mest Bayswater och Victoria jag undviker på grund av den otroliga samligen sunkiga hotel till överpris.

Pernilla vad har ni tänkt er för maxbudget per natt? Just runt shoppingområdet vid Oxford Street är det billigast på östsidan mot Bloomsbury och västra i just Bayswater men runt själva Oxford Street ligger dyra stadsdelar med finare hotel alternativt Inga hotel alls. Sedan finns det ju andra ställen att shoppa på också.

En tanke som slår mig är att ni kanske skulle kolla in Holiday Inn Camden Lock vid kanalen där. http://www.ihg.com/holidayinn/hotels/gb/en/london/loncl/hoteldetail

Camden med sin marknad är kul någon gång om man inte upplevt den och det ligger en hel del musikpubar och klubbar i området samtidigt som man har relativ närhet till resten av centrum med tunnelbana och flera bussar. Vad jag vet så är det bara Central Line som just nu inte stannar vid Tottenham Court Road (bästa stoppet för shoppingen på Oxford Street norrifrån). Northern line tror jag gör det fortfarande.
4 maj 2015 11:40
Citerat från Pernillahurtig:
Tusen tack för alla värdefulla tips, Guld!
Vilken flygplats är bäst att flyga till, från Gardermoen, Oslo? Vi vill inte behöva sova första och sista natten vid flygplatsen eftersom vi inte ska vara där så länge, utan kunna ta oss till London smidigt direkt vi landat.
Verkar som ni har bra koll!

Tack igen!
Smidigast och dyrast är Heathrow som bara har de reguljära flygbolagen och som har dyra, snabba tåg (20 minuter) eller billigare och långsammare (dubbla tiden) tunnelbana hela vägen in till stan. Snabbtågen därifrån tar er till Paddington så då är Bayswater fortfarande nära bade det och shoppingen (och det GÅR att hitta icke sunkiga hotel där också - det är bara inte alls mitt favoritområde). Tunnelbanan tar er till Earl's Court och South Kensington (två stora hotellområden) men också vidare in till West End med shopping och nöjen så där kan man välja manga områden.

Flyger man till Gatwick (som jag oftast gör från Köpenhamn) så blir det antingen dyrare Gatwick Express till området Victoria (rätt trist och ovanligt dyra budgethotell p.g.a. läget nära slott, politik och just Gatwicktågen) eller de lite långsammare och billigare tågen till Blackfriars Bridge (och London Bridge men där bygger de om nu så det är inte allt som stannar där). Bra för hotel söder om Themsen eller vid Blackfriars och Kings Cross/St Pancras dit tågen går vidare från Gatwick.

Stanstedtågen stannar vid Liverpool Street men det går också att ta långsammare bussar till Victoria och andra delar. Runt Liverpool Street är det kanske inte så kul i sig - mest kontor - men det är nära Spitalfields Market som jag gillar mycket och nöjena i Shoreditch. Stansteds flygplats är däremot ingen höjdare med trängsel, snorkig personal och endast budgetflygresenärer som skapar mer köer.
4 maj 2015 13:21
Vad kul att du ska till London! Underbaraste staden som finns :)
TUNE hotels är det bästa! Riktigt fräscht, finns på fem platser i centrala London och jättebra personal! http://www.tunehotels.com/my/en

Ps. Om ni ska till Primark på Oxford Street, se till att vara där 08:00 när de öppnar, annars är det kaos där! :)
Av Cattta
4 maj 2015 19:48
Hej på er igen!

Glömde att säga att vi bott på ett hotell som heter Stylotel en gång, ett litet familjeägt designhotell - helt suveränt mellan Paddigton och Bayswater, på Sussexgarden, inte det minsta sunkigt utan faktiskt det bästa 3-stjärniga hotell jag bott på i hela centrala London.
Kolla upp detta! Har sett att det varit mkt dyrare sen vi bodde där för drygt 2 år sedan, för strax under 1000 lappen för ett dubbelrum.
Ryanair kör till Luton (flygplats) från Köpenhamn, oftast ännu billigare än från Landvetter el Skavsta men det är den besvärligast flygplatsen att ta sig in till London ifrån, tycker jag. Inget att rekommendera!

Om ni bor närmast Olso så åk därifrån men jag tycker inte att det spelar ngn större roll vilken av Heathrow el Stansted man kommer till!

Stansted är smidigast, tar 40 minuter med tåg till Liverpool street i zon 1. Och det går fortare att flyga till Stansted än Heathrow fr Sverige, så man tjänar inget extra på att åka till Heathrow, anser jag. Men tänk på att boka tågbiljett minst 31 dagar i förväg på stanstedexpress, skriv ut och ta med på tåget. 16 pund tur och retur, annars över 500 kr st tur och retur.

Hade jag varit så gamla som ni är så skulle jag ha satsat på att bo och hänga på
SHOREDITCH HOUSE ett par dagar, som Hkn skrev – kanonstämning emellanåt. Om ni känner att ni har råd alltså. Ni måste bo där för att komma in på klubben etc.

På tal om "Fabric" igen så blev den utnämnd till världens bästa klubb 2007 och 2008.

Och när ni är i London glöm inte Primark som nämndes ovan och inte heller Westfield 2 st köpcentra. Europa största, ligger ett i Stratford och ett i Stepherd Bush, båda två utmed centrallinjen, den röda tunnelbanan.

Stanoklok tack för hotellrekommendationen, verkar billigt och bra! Ett hotellalternativ till!

Än en gång lycka till i London!
Av Amd90
5 maj 2015 00:31
Citerat från Pernillahurtig:
Hej hopp!

Jag och några tjejkompisar drar till London en weekend i juni och vill ha tips på ett bra, centralt och prisvärt hotell, nära till shopping och uteliv.
Gärna tips på bra nattklubbar osv. också.

Tacksam för svar :)
Angående klubbar så beror det helt på preferenser :) Har inte varit på Fabric på flera år, men det är lite av en upplevelse. Gigantiskt (spenderat cirka 50% av kvällar där med att leta efter borttappat sällskap), baren var vad jag minns svindyr men det är värt ett besök! De har har haft problem med folk som dött inne på klubben pga överdoser dock och var stängningshotade ett tag nyligen, så nivån ligger ungefär där...:p

Ministry of Sound + EGG är två andra större klubbar som jag inte riktigt kan ge en rättvis åsikt om eftersom jag inte har varit där på 3-4 år.

Koko i Camden brukar vara trevligt och passar nog i princip alla, speciellt om man gillar olika typer av ställen. Lokalen är helt fantastisk (gammal teater) och bara det gör det värt ett besök :)

Såg att det har varnats för östra och södra London, där det absolut bästa nattlivet finns enligt mig. Kolla Oslo i Hackney, otroligt trevligt och brukar vara gratis innan 11 - bra priser och trevligt ölutbud i baren också! Det största tipset jag har är dock att undvika ställena runt Piccadilly C/Leicester Square som pesten :) Och det är för övrigt där som kriminaliteten är högst, googla polisens crime map...:p

Om man gillar finare ställen så bör man leta i Mayfair, men jag har absolut ingen koll på något inom den kategorin :D
Av Blesi
6 maj 2015 12:41
Hejsan

Håller med Catta vi var ett gäng som bodde på stylotel I februari, super fräsht hotel med bra frukost, för attt vara Engelsk. Läget är toppen nära att promenera till oxfordstreet, 10 min, 200 meter till Paddington station med bade bussar och tunnelbana. Det finns flera bra restauranger på gatan utanför, och hotellet erbjuder två gratis drinker på deras pub som ligger tvärs over gatan.