Bil från New York till Niagra Falls

24 nov. 2017 09:22
Visningar: 651
Hej

Vi är 3 st som planerar en kortare resa till New York i Juni, vi kommer endast vara borta i 5 dagar. Vi har tidigare varit i New York och vi tänkte nu hyra bil för att kunna se lite mer av stället! Vi tänkte flyga hem från nån annan stad i närheten... Har någon tips på vart vi kan ta oss på så få dagar för att få en så bra upplevelse som möjligt. Vore kul att testa på bo på olika Motells.
25 nov. 2017 06:00
Det är egentligen inte så mycket att planera. Det finns hur mycket hotell och motell som helst. Att inte planera allt i detalj är ju lite charmen med en roadtrip. Att köra till Niagara-fallen kan man klämma på en dag om man orkar, eller så kan man stanna någonstans på vägen, om man vill ta det lite lugnare.

Funderar på om inte Toronto är närmaste större flygplats för hemresa. Air Canada flyger ju direkt till Köpenhamn och (förmodligen) till Stockholm med, om det är närmast. Hyrbilen får ni nog lämna på den amerikanska sidan, men det går ju buss och tåg upp till Toronto, så det kan ju vara en idé. Annrs kan ni ju flyga från Buffalo, men då lär det inte bli direktflyg.
Av Birgere
25 nov. 2017 10:10
Borta 5 dagar är det 5 nätter varav en natt på planet hem?
Vilket ställe är det ni vill se?
En variant kan ju vara att flyga till DC och ta DC, Philly, Lancaster och hem från NYC.
Förstår nog inte riktigt charmen med att bo på ett motell, bättre att bo nära där det finns saker att göra.
25 nov. 2017 10:43
Fast så långt ät ju inte NYC-Niagara fallen. Det är ju som Malmö - Stockholm ungefär, drygt 60 mil och det klämmer man ju på 6 timmar. Det här lär ju ta lite längre tid, men det bör inte vara mer än en dags körning. På 5 dagar finns det ju ändå rätt gott om tid för både avstickare och att dela upp rutten på flera dagar, inklusive ta sig upp till Toronto, om man vill flyga hem därifrån. Man jag hade ju skippat NYC helt i så fall. Bara hämtat bilen på flygplatsen och börjat köra. (Ni sparar en timme eller två på att flyga till Newark, eftersom närmsta vägen från JFK till upstate New York går över Manhattan och det är ett litet helvete i sig att köra där, speciellt i rusningstrafik.)

Har själv klämt NYC-Pittsburg-Detroit-Indianapolis-Nashville med dagsutflykt till norra Alabama, D.C.-NYC på 10 dagar och det är drygt 450 mil. Kan inte säga att det var ovärt på något vis. Är det sjäva resan som är målet så är det ju ett fantastiskt sätt att få se en massa delar av det här landet.
Av Birgere
25 nov. 2017 11:19
Men just NÖ USA speciellt inlandet är ju inte speciellt mysigt för en roadtrip. Sträcken NYC-Niagarafallen är erbarmligt tråkig tex.
När det gäller hyrbil ska man undvika att hyra på EWR då det brukar vara löjligt mycket dyrare än på andra ställen.
25 nov. 2017 14:04 (redigerad)
Låter ju inte som en New York-resa så rubriken förvirrar en del, borde knappast spela roll att ni landar just där?

Ni kan t.ex flyga till Dulles och hem från Detroit, blir mycket trist körning och inte mycket sett på varje ställe men ni kunde (hoppas det är 5 heldagar (6 nätter) ta Washington, Gettysburg, Pittsburgh, Niagara, Detroit. Typ Kryssa av ställena på er to do list och haettysburg och Niagara som minnesvärda saker från resan ;-)

Mvh. Jörgen
www.floridasidan.se
www.facebook.com/Floridasidanöken