Hitta hyrbil i Toronto, Kanada

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Toronto


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Toronto heter Toronto Pearson International Airport och ligger 27 km nordväst om centrum. Det billigaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrum är med flygbussarna Airport Rocket (enkelbiljett 20 kr).

Det här är Toronto

Bli inte förvånad om du hör svenska, norska eller swahili på gatorna i kanadensiska staden Toronto, det är en av världens mest multikulturella städer och det talas över 100 olika språk här. Det här är också en mycket stor stad med över 5 miljoner invånare vilket gör den till den 5:e största i hela Nordamerika. Bland de mest besökta sevärdheterna här finns Toronto Zoo, Chinatown och tornet CN Tower (533 meter). Många kommer också hit för att besöka stadens många museer, här finns bland annat skomuseet Bata och i NHL-laget Toronto Maple Leafs hemstad finns förstås också ett ishockey-museum: Hockey Hall of Fame. Den bästa tiden för ett besökt till Toronto är under sommarmånaderna april-september. Eftersom staden ligger vid en stor insjö, Lake Ontario, är vintrarna inte bara kalla utan även fuktiga och blåsiga.

Hitta billigt boende i Toronto

De mest prisvärda hotellen i Toronto ligger utanför centrum, det finns också många billiga motell längs de stora utfartsvägarna. Ett dubbelrum på ett hotell med bra standard kostar ca 700 kr/natt och ett dubbelrum på ett motell kostar ca 400 kr/natt. Ett mycket populärt alternativ till hotell är bed & breakfast med priser från ca 500 kr/natt och uppåt.

Så tar du dig runt i Toronto

Det är mycket långt mellan sevärdheterna i Toronto och du kommer att behöva använda dig av den utmärkta kollektivtrafiken. Med en 24-timmarsbiljett (67 kr) får du fria resor med både buss, tåg, spårvagn och tunnelbana.

Så hittar du bästa shoppingen i Toronto

Den bästa shoppinggatan i Toronto är Yonge Street med bland annat köpcentret Toronto Eaton Centre. Det här är världens längsta gata (den fortsätter ut från Toronto och är totalt 1 896 km lång!), och butikerna skiljer sig mycket åt på olika sträckor i Toronto. De bästa priserna hittar du i butikerna mellan Eglinton och Lawrence, det är här lokalborna själva shoppar.

Bästa budgettipset för Toronto

I friluftsmuseet Riverdale Farm kan besökaren uppleva bondelivet i Kanada för 100 år sedan. Här kan barnen se både kor, hästar, grisar och andra djur. Riverdale Farm har öppet hela året och har gratis inträde.

Toronto Kanada, Nordamerika