Hitta hyrbil i Stockholm

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Stockholm

Kärt barn har många namn och Stockholm brukar kallas allt från Capital of Scandinavia till Norden Venedig. Det jag tror de flesta håller med om är att vi har en av världens vackraste huvudstäder och här finns mycket att uppleva och se. Strosa i Gamla stan, besöka Stockholm slott, ta en rundvandring i stadshuset, kolla i regalskeppet Vasa, ta barnen till Skansen och Junibacken.


Skärgården runt knuten

Stockholm är byggt på sju öar och är omringat av en underbart vacker skärgård som man når med båt men i vissa fall även med bil. Så Stockholm är därför en perfekt stad att hyr bil i.
Nyckelviken ligger i närheten av Nacka och endast någon mil utanför Stockholms innerstad. Här kan barnen rida ponnys och klappa kaniner, hela familjen kan grilla korv och avnjuta den fantastiska omgivningen i naturreservatet.
Vaxholm ligger norr om staden och är en mysig kustort som är värt ett besök sommar som vinter. Här finns det trevliga krogar och mysiga promenadstråk. Här ifrån är det inte långt till Roslagens skärgård.

Slott och herresäten

I närheten av Bromma ligger Drottningholms slott som en solig sommardag är ett perfekt utflyktsmål att ta hyrbilen hit. Har du tur får du en skymt av vårt kungapar som har sitt permanentboende här. I närheten ligger även Stockholms andra flygplats, Bromma airport.
Rattar man hyrbilen 10 mil söder ut från Stockholm kommer man till Trosa en mysig och vacker stad som blivit en omåttligt populär sommarstad. Många Stockholmare har skaffat sig sommarhus här och därför räknas Trosa som en av Sveriges fjärde rikaste kommuner.


Stockholm Sverige, Europa

Det sägs att kärt barn har många namn. Mälardrottningen, Norden Venedig eller Staden mellan broarna är bara några smeknamn på den svenska huvudstaden.

Stockholm är en av världens nordligast belägna huvudstäder och den största staden i Norden. Staden ligger vid floden Mälaren som har sitt utlopp i Östersjön där slutligen Stockholms skärgård tar vid. I hjärtat av Stockholm ligger Gamla Stan, hem åt slottet Drottningholm samt den anrika Storkyrkan. Stockholms gamla stadsdel är full av gränder där restauranger och butiker samsas om utrymmet och är mycket populärt bland turister.
Mittemot slottet ligger Sveriges Riksdag och det pampiga Medeltidsmuseet. Tycker du om museum ligger Nationalmuseet inte långt därifrån liksom Moderna muséet. Shoppingutbudet är stort, den huvudsakliga shoppinggatan är Drottninggatan som löper rakt norrut från Riksdagen. Där finns också Sergels Torg och gallerian NK. Ett stenkast därifrån hittar du den vackra Kungsträdgården, i maj månad blommar körsbärsträden och uteserveringarna sätter igång.
Öster om gamla staden ligger Djurgården med nöjesparken Gröna Lund och djurparken Skansen. Här ligger också Vasamuseet med det bärgade Regalskeppet Vasa. Stockholms hipsterkvarter ligger på Södermalm, ett före detta arbetarområde som idag präglas av nytänk, mode och second hand. Här finns många trevliga barer och klimatet är öppet och välkomnande.

En stad i vatten
1 / 33
Djurgården Prins Carls väg
2 / 33
Nordens Venedig
3 / 33
Stortorget, Gamla Stan
4 / 33
Mor 79 i Stockholm
5 / 33
Kungliga slottet i Stockholm
6 / 33
Victory Hotel, Gamla Stan
7 / 33
Kungsträdgården I
10 / 33
Höst i Stockholm
11 / 33
Ballongflyg över Stockholm
12 / 33
Gata i Gamla Stan
13 / 33
Utsikt från Katarinahissen
14 / 33
"Min Nordenfavorit"!
16 / 33
Svamp till salu på Hötorget
20 / 33
Stockholms Stadshuset
21 / 33
Söderkåkar högt över Södra Mälarstrand
24 / 33
Stadshuskajen
26 / 33
Alla har kommit..nu åker vi!!
27 / 33
Söder Mälarstrand
29 / 33
Konserthuset och Orfeusstatyn
31 / 33
Grabbarna vid Nytorget
32 / 33
Söndagsflanörer på Skeppsholmen
33 / 33