Hitta hyrbil i Visby, Sverige

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Visby


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Visby heter Visby Airport och ligger 3 km nordost om centrum. Under största delen av året är taxi det enda sättet att ta sig från flygplatsen (ca 140 kr till centrum). Under turistsäsongen kan du dock hyra cykel direkt på flygplatsen.

Det här är Visby

Det bor bara lite drygt 2 500 personer innanför stadsmurarna i Visby men antalet invånare mångdubblas under sommarmånaderna då staden förvandlas till en av Sveriges mest populära turistorter. Det är framför allt det mycket hektiska nöjeslivet som lockar besökare hit till Gotlands största stad, men många kommer också hit för de stora arrangemangen Almedalsveckan och Medeltidsveckan. Både den 3,4 km långa medeltida stadsmuren och större delen av bebyggelsen i centrum är skyddade som världsarv. Andra sevärdheter i Visby är Botaniska trädgården, Domkyrkan och Fornsalen (Gotlands Museum).

Hitta billigt boende i Visby

Under sommarmånaderna kan det vara mycket svårt att hitta billiga hotellrum i Visby. Staden är liten med bara ett 10-tal små hotell och rummen kostar sällan under 1 000 kr/natt även under lågsäsong. De enda alternativen är camping, vandrarhem, bed & breakfast och att hyra rum hos privatpersoner.

Så tar du dig runt i Visby

Det bästa sättet att ta sig fram i centrala Visby är till fots. Nästan alla sevärdheter och restauranger ligger innanför stadsmurarna och är lätta att nå med några minuters promenad.

Så hittar du bästa shoppingen i Visby

Många av butikerna i Visby är bara öppna under sommarsäsongen. Innanför stadsmurarna finns framför allt många små butiker med olika typer av hantverk. De flesta stora butikskedjorna finns i Visby, bland annat Dressman, H&M och Bokia.

Bästa budgettipset för Visby

Det är dyrt att hyra cykel-utrustning på Gotland. En cykel kostar ca 500 kronor för en vecka och ett litet tält lika mycket. Det kan därför löna sig att i stället köpa en begagnad cykel och ett helt nytt tält. Att ta med cykeln på Gotlandsfärjan kostar 50 kronor.

Visby Gotland, Europa