New york - Niagara falls

Av Grejs
7 juli 2019 15:09
Visningar: 185
Hej!
Jag letar resor mellan NYC till Niagara falls, 2 eller 3-dagars resa. Jag tänker att det enklaste är paketresa med guidning, men det verkar tillkomma många kostnader och reseföretagen jag hittar har fått många dåliga reviews. Är det någon som kan rekommendera någon "paketresa"/företag? Alternativ åkt själv med tåg/buss och vill dela med sig av tips?
7 juli 2019 17:44
Jag åkte förvisso från Toronto med hyrbil, men kolla Megabus eller Greyhound om de kör NY-Niagara falls :) vet inte vad för typ av guidning du är ute efter, men om du t ex vill åka båt nedanför fallen eller gå "behind the falls" så går det att lösa på plats! Rekommenderar även att åka på vinprovning, det finns många vingårdar i närheten!
7 juli 2019 18:52
Ett alternativ är ju att hyra en bil och köra upp. Då kan man stanna när man känner för det och göra avstickare. Tipset om vingård låter ju trevligt!

Andra alternativ är vanlig långdistansbuss, som tar ca 15 timmar med ett par stopp på vägen, eller flyg till Buffalo som tar ca 1 timme.

Tror inte guide är till någon speciell nytta i det här fallet. Det är ett vattenfall och inte så mycket att orda om, det handlar ju mest om att uppleva, vilket du klarar fint utan guide.
Av Grejs
7 juli 2019 19:06
Flyg är inte ett alternativ. När jag sökt på t.ex. greyhound så tar det runt 13h att åka, medan "färdiga" resor verkar ta mellan 7-8h...
Av Peter_o
7 juli 2019 21:43 (redigerad)
Jag har faktiskt åkt två gånger med gotobus-2 dagars tur till Niagara. Koncernen har lite olika namn och just nu hittade jag taketours.com som har den här typen av resa. Du har tydligen hittat dem också.

Bussarna avgår frän Chinatown kl 8, och man bör kolla upp noga hur man kommer dit i förväg.

Det görs ett timlångt uppehåll på ditresan. Första gången stannade vi vid ett helt meningslöst 'glasblåseri. men vid den andra gick vi i den intressanta dalen Watkins Glen.

Man kommer fram på em för en kortare titt, sedan middag på hotellet för att återkomma på kvällen och fyrverkeri kl 22.
Vid första resan låg hotellet en bra bit från fallen, men vid den andra var det gångavstånd till dem.

Andra dagen började med en busstur till Old Fort Niagara för att sedan åka med The Mist vid fallet.
På den andra resan blev det inte tillfälle att gå turen närmast fallet (Clave of the Wind).

Mitt minne är, som du skriver, att det tillkommer kostnader, och de tar inte kort.

/PeterO
Av Birgere
7 juli 2019 23:52
Förstår inte varför inte flyget inte skulle vara ett alternativ. En av våra grabbar flög till Toronto o tog sedan hyrbil. Absolut bästa alternativet.