New york - Niagara falls

Av Grejs
7 juli 2019 15:09
Visningar: 58
Hej!
Jag letar resor mellan NYC till Niagara falls, 2 eller 3-dagars resa. Jag tänker att det enklaste är paketresa med guidning, men det verkar tillkomma många kostnader och reseföretagen jag hittar har fått många dåliga reviews. Är det någon som kan rekommendera någon "paketresa"/företag? Alternativ åkt själv med tåg/buss och vill dela med sig av tips?
7 juli 2019 17:44
Jag åkte förvisso från Toronto med hyrbil, men kolla Megabus eller Greyhound om de kör NY-Niagara falls :) vet inte vad för typ av guidning du är ute efter, men om du t ex vill åka båt nedanför fallen eller gå "behind the falls" så går det att lösa på plats! Rekommenderar även att åka på vinprovning, det finns många vingårdar i närheten!
7 juli 2019 18:52
Ett alternativ är ju att hyra en bil och köra upp. Då kan man stanna när man känner för det och göra avstickare. Tipset om vingård låter ju trevligt!

Andra alternativ är vanlig långdistansbuss, som tar ca 15 timmar med ett par stopp på vägen, eller flyg till Buffalo som tar ca 1 timme.

Tror inte guide är till någon speciell nytta i det här fallet. Det är ett vattenfall och inte så mycket att orda om, det handlar ju mest om att uppleva, vilket du klarar fint utan guide.
Av Grejs
7 juli 2019 19:06
Flyg är inte ett alternativ. När jag sökt på t.ex. greyhound så tar det runt 13h att åka, medan "färdiga" resor verkar ta mellan 7-8h...
Av Peter_o
7 juli 2019 21:43 (redigerad)
Jag har faktiskt åkt två gånger med gotobus-2 dagars tur till Niagara. Koncernen har lite olika namn och just nu hittade jag taketours.com som har den här typen av resa. Du har tydligen hittat dem också.

Bussarna avgår frän Chinatown kl 8, och man bör kolla upp noga hur man kommer dit i förväg.

Det görs ett timlångt uppehåll på ditresan. Första gången stannade vi vid ett helt meningslöst 'glasblåseri. men vid den andra gick vi i den intressanta dalen Watkins Glen.

Man kommer fram på em för en kortare titt, sedan middag på hotellet för att återkomma på kvällen och fyrverkeri kl 22.
Vid första resan låg hotellet en bra bit från fallen, men vid den andra var det gångavstånd till dem.

Andra dagen började med en busstur till Old Fort Niagara för att sedan åka med The Mist vid fallet.
På den andra resan blev det inte tillfälle att gå turen närmast fallet (Clave of the Wind).

Mitt minne är, som du skriver, att det tillkommer kostnader, och de tar inte kort.

/PeterO
Av Birgere
7 juli 2019 23:52
Förstår inte varför inte flyget inte skulle vara ett alternativ. En av våra grabbar flög till Toronto o tog sedan hyrbil. Absolut bästa alternativet.
Bil från New York till Niagra Falls
USA Carolinepukk, 24 nov. 2017
Updaterad av Floridasidan för 1 år sedan
5
Hej Vi är 3 st som planerar en kortare resa till New York i Juni, vi kommer endast vara borta i 5 dagar. Vi har tidigare varit i New York och vi tänkte nu hyra bil för att kunna se lite mer av stället! Vi tänkte flyga hem från nån annan stad i närheten... Har någon tips på vart vi kan ta oss på ...
NYC och Niagara-fallen, hyrbil.
USA Dinosaurie, 13 feb. 2015
Updaterad av Dinosaurie för 3 år sedan
18
Nu har vi bestämt att det blir NYC i 5 dagar och utflykt till Niagara-fallen i 2 dagar med hyrbil. Har sett en del trådar i ämnet men rätt gamla så undrar om någon har ny info, eller ifall samma gäller? Tänkte ta hyrbilen till Kanada-sidan, eller är det bättre att parkera på USA-sidan, och ...
New York Niagarafallen Sandusky Chicago St Louis Memphis Nashville Washington Philadelphia Hershey
USA Zodezo, 14 mars 2014
Updaterad av Annl för 5 år sedan
9
Bara fyra dagar sen vi kom hem från Florida, men knäpp som jag är så började jag planera nästa USA-resa redan på flyget hem. Tanken denna gång är att återse New York för att sedan köra en roadtrip med stopp i Niagarafallen, Sandusky, Chicago, St Louis, Memphis, Nashville, Washington, Philadelphia, ...
Sommarsemester i New york & Niagara fallen med familjen !!
USA Amluma, 17 mars 2012
Updaterad av Annl för 7 år sedan
29
Hej !! Då vi aldrig varit "over there" så vill vi åka till New york . Det är jag,min man och våra två barn som då är 11 & 10 år. Önskar få tips om ett prisvärt hotell med pool då det kommer bli varmt ....har tänkt att vi ska vara ca 7-10 dagar i NYC o sen ta oss vidare till Niagara Fallen. Hur ...
New York och Niagara
USA Isszaaa, 4 aug. 2014
Updaterad av Peter_o för 4 år sedan
2
Hej! Jag och min mamma tänkte resa till new york och vill då också besöka Niagarafallen på den kanadensiska sidan. Vi tänkte en resa på ungefär en till två veckor i vinter. Men då är frågan, hur ska vi ta oss till Niagarafallen enklast? Ingen lång resa, bara någon dag. Vad skulle hela resan kosta ...
Tips för resa NY - Niagarafallen - Washington
USA Taget, 15 maj 2016
Updaterad av Peter_o för 3 år sedan
7
Hej, Vi (familj med två barn 9 och 14 år) har planerat att åka till USA i sommar. Vi tänkte börja med New York och sedan hyra bil och åka till Niagarafallen för att avsluta med Washington. Är det någon som har tips på saker att se och göra längs vägen? Vi tänkte att vi inte ville köra direkt de ...

Om New York New York State, Nordamerika

Konst
Kultur
Nattliv
Nöjesliv
Shopping
Storstad
Weekend

Om du undrar vad som finns att göra i New York är det lättare att svara på vad du som inte finns att göra. Det här är verkligen en stad där hela världen är samlad och i stort sett allt finns att roa sig med.

Med tydlig indelning av stadsdelar som exempelvis Chinatown, Harlem och Soho känner du historiens vingslag i New York, eller The Big Apple som det kallas i folkmun. Enklaste sättet att upptäcka staden är att utrusta sig med bra skor och en karta i mobilen. Känns promenad jobbigt finns buss, tunnelbana och de välkända gula taxibilarna att tillgå – eller varför inte ta en helikoptertur över staden?

Gatuindelningen på Manhattan är genial. Alla gator går från öst till väst. Alla avenyer går från norr till söder. Manhattan är indelad i tre delar: Uptown, Midtown och Downtown. Uptown är allt som är norr om början av Central Park. Downtown finner du söder om Union Square. Midtown ligger norr om Union Square upp till 59:e gatan. Lät det krångligt? När du är på plats förstår du hur det fungerar och du kommer med stor sannolikhet att älska det.

I denna världsmetropol finner du sevärdheter som Frihetsgudinnan, Time Square, Empire State Building, och Central Park för att bara en nämna en bråkdel av alla. Även om allt känns annorlunda så finns den där mitt i kaoset – känslan av trivsel. Har du en gång besökt New York är det svårt att inte längta tillbaka.

Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53