5 heta tips för en sommarsemester i New York

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Publicerad 17 april 2019

Det som gör New York till en av världens bästa städer är att det är lika härligt att resa hit ovansett säsong. Om sommaren kan det bli ganska varmt, men i gengäld finns det mycket utomhusaktiviteter och många av dem är helt gratis! Här kommer våra tips, håller du med?

1. Gratis utomhusbio

Hela veckan kan du se gratis filmer under öppen himmel på olika ställen runtom i New York. Bryant park och Brooklyn Bridge Park är tå ställen där det är filmvisning på måndagar och tisdagar hela sommaren. Tänk på att vara ute i god tid och ta med något att sitta på. Filmerna börjar ofta vid 8-9 tiden.
Översikt över filmvisningarna kan du se här.

2. Picknick och gröna oaser

När du vill ta en pause från shopping och sevärdigheter finns det härlig parker att hänga i. Promenera en runda, ta med picknick, hyr en cyklel eller en roddbåt på de små sjöarna. Allas favoritpark är såklart Central Park men det finns flera andra alternativ. Ta dig till Walk the high line, som är ett gammalt tågspår uppe på en bro som är omgjord till en park.

3. Gratiskonserter och musikkfester

En av de största scenerna för gratis musikupplevelser är Summerstage i Central Park i närheten av Ramsey Playfiels. I parken kan du till och med se gratis teater: Shakespear in the park.

4. Njut av drinkar på en takterass

New York kan bli väldigt varmt på sommaren och mitt i centrum kan det till och med bli tryckande värme. Passa på att se staden från en takterass. 230 Fifth är en populär takterrass – namnet betyder att den ligger den på nummer 230 Fifth Avenue. Le Bain är ett penthouse diskotek och takbar på toppen av The Standard, High Line i Meatpacking District. Här har du också utsikt över Empire State Building. Om sommaren har de också ett crêperie på den gräsbelagda takterrassen. Eller varför inte prova något speciellt? Gallow Green är en takbar på McKittrick Hotel, som erbjuder det spännande, interaktiva teaterstycket Sleep No More, där du själv är med och löser mordmysterier. Ta därefter en drink på takterassen som känns som en mysig innegård då det är som en grön oas, fullt med lyktor och härlig stämning.

Strandliv på Coney Island

Coney Island ligger under en halvtimma från New York, med en 4 km bred strand, härlig havsbris och nöjesparker. Det är inga höga byggnader som skuggar och det finns många friska restauranger längsmed strandpromenaden.

Info om de olika platserna och eventen:

230 Fifth
Gallow Green
Le Bain
Public Theater
Summerstage
Time Out


Flyg till New York t/rPaketresor till NYC