5 heta tips för en sommarsemester i New York

Nina
Medlem sedan 2015, besökt 28 länder

Publicerad 17 april 2019

Det som gör New York till en av världens bästa städer är att det är lika härligt att resa hit ovansett säsong. Om sommaren kan det bli ganska varmt, men i gengäld finns det mycket utomhusaktiviteter och många av dem är helt gratis! Här kommer våra tips, håller du med?

1. Gratis utomhusbio

Hela veckan kan du se gratis filmer under öppen himmel på olika ställen runtom i New York. Bryant park och Brooklyn Bridge Park är tå ställen där det är filmvisning på måndagar och tisdagar hela sommaren. Tänk på att vara ute i god tid och ta med något att sitta på. Filmerna börjar ofta vid 8-9 tiden.
Översikt över filmvisningarna kan du se här.

2. Picknick och gröna oaser

När du vill ta en pause från shopping och sevärdigheter finns det härlig parker att hänga i. Promenera en runda, ta med picknick, hyr en cyklel eller en roddbåt på de små sjöarna. Allas favoritpark är såklart Central Park men det finns flera andra alternativ. Ta dig till Walk the high line, som är ett gammalt tågspår uppe på en bro som är omgjord till en park.

3. Gratiskonserter och musikkfester

En av de största scenerna för gratis musikupplevelser är Summerstage i Central Park i närheten av Ramsey Playfiels. I parken kan du till och med se gratis teater: Shakespear in the park.

4. Njut av drinkar på en takterass

New York kan bli väldigt varmt på sommaren och mitt i centrum kan det till och med bli tryckande värme. Passa på att se staden från en takterass. 230 Fifth är en populär takterrass – namnet betyder att den ligger den på nummer 230 Fifth Avenue. Le Bain är ett penthouse diskotek och takbar på toppen av The Standard, High Line i Meatpacking District. Här har du också utsikt över Empire State Building. Om sommaren har de också ett crêperie på den gräsbelagda takterrassen. Eller varför inte prova något speciellt? Gallow Green är en takbar på McKittrick Hotel, som erbjuder det spännande, interaktiva teaterstycket Sleep No More, där du själv är med och löser mordmysterier. Ta därefter en drink på takterassen som känns som en mysig innegård då det är som en grön oas, fullt med lyktor och härlig stämning.

Strandliv på Coney Island

Coney Island ligger under en halvtimma från New York, med en 4 km bred strand, härlig havsbris och nöjesparker. Det är inga höga byggnader som skuggar och det finns många friska restauranger längsmed strandpromenaden.

Info om de olika platserna och eventen:

230 Fifth
Gallow Green
Le Bain
Public Theater
Summerstage
Time Out


Flyg till New York t/rPaketresor till NYC

Om New York New York State, Nordamerika

Konst
Kultur
Nattliv
Nöjesliv
Shopping
Storstad
Weekend

Om du undrar vad som finns att göra i New York är det lättare att svara på vad du som inte finns att göra. Det här är verkligen en stad där hela världen är samlad och i stort sett allt finns att roa sig med.

Med tydlig indelning av stadsdelar som exempelvis Chinatown, Harlem och Soho känner du historiens vingslag i New York, eller The Big Apple som det kallas i folkmun. Enklaste sättet att upptäcka staden är att utrusta sig med bra skor och en karta i mobilen. Känns promenad jobbigt finns buss, tunnelbana och de välkända gula taxibilarna att tillgå – eller varför inte ta en helikoptertur över staden?

Gatuindelningen på Manhattan är genial. Alla gator går från öst till väst. Alla avenyer går från norr till söder. Manhattan är indelad i tre delar: Uptown, Midtown och Downtown. Uptown är allt som är norr om början av Central Park. Downtown finner du söder om Union Square. Midtown ligger norr om Union Square upp till 59:e gatan. Lät det krångligt? När du är på plats förstår du hur det fungerar och du kommer med stor sannolikhet att älska det.

I denna världsmetropol finner du sevärdheter som Frihetsgudinnan, Time Square, Empire State Building, och Central Park för att bara en nämna en bråkdel av alla. Även om allt känns annorlunda så finns den där mitt i kaoset – känslan av trivsel. Har du en gång besökt New York är det svårt att inte längta tillbaka.

Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53