Bila från NY till Sanfransisco på 21dgar

Av Fred58
16 mars 2010 17:15
Visningar: 334
Hej,

Min familj på 4 pers planerar att flyga först till NY och sedan bila till LA och Sanfransisco och flyga tillbaka hem därifrån. Jag undrar om det går att göra detta på ett relativt bra sätt under 21 dagar? Jag ska stanna 4 dagar i NY och sedan vidare och undrar oxå om det är bättre att hyra bilen i flygplatsen direkt eller senare? Behövs man ha bil i NY eller? Tack för alla tips och hjälp. Mina bara är på 15 och 12!
tackar på alla tips en gång till

mvh
//Fred
Av Hawaii
16 mars 2010 18:23
Om du skall bo inne i New York City är det en klar nackdel att ha bil. Enorm trafik och MYCKET svårt (och dyrt) att hitta parkering. Mycket lättare att ta sig runt till fots eller med buss och tunnelbana. Hyr bil när ni är redo att lämna NYC. På 21 dagar kan du lätt klara av att köra NY-SF och ha tid att stanna både här och där. Ett par dagar kommer att vara ganska tråkiga och långa kördagar (genom "Midwest" där det är platt och tråkig natur).

Jag vet att många tycker det är en kul grej att köra tvärs över kontinenten. Har själv gjort det och tycker det är ett misstag, när man har begränsad tid. I stället för ett par långa och tråkiga kördagar tycker jag att man kan utnytja sin tid bättre genom att flyga direkt dit där det är intressantare, och hyra bil där. I ditt fall, tillbringa några dagar i NYC, sedan flyga till Denver t.ex. och köra därifrån och ha mera tid att utforska västra USA där det är MYCKET vackrare och mera omväxlande natur än österut.
Av Fred58
17 mars 2010 12:27
Tack så hemsk mycket Hawaii

Det skall jag göra! men vad tycker du som har erfarenhet att hyra bil och åka upp till Niagara fall och genom Chicago till LasVegas och vidare? Kan man hitta bara dropp in motellen på vägen eller nära stora städer med avseende på en familj? Tack för värdefulla tips.

Hälsning
//Fred
Av Hawaii
17 mars 2010 15:18
Om du kör den sträckan så blir det lite blandad natur. Ganska vackert här och där mellan Niagara Falls och Chicago eftersom man delvis kör längs t.ex. Lake Erie och Lake Michigan. Från Chicago och västerut, platt och tråkig natur i bortemot 200 mil. Från Denver och västerut är det MYCKET vackrare och mera dramatisk natur. Denver ligger precis i "skarven" mellan "enormt tråkig" och "helt fantastisk" natur,
Du kan lätt hitta motellrum genom att bara stanna till någonstans på vägen. Definitivt inga problem.
OM du bestämmer dig för att köra tvärs över kontinenten, tänk också på att du har en 12 och 15 åring med dig, och om du tycker det blir ett par långa och tråkiga kördagar är det nog stor chans att de kommer att tycka att det är ännu mycket tråkigare!