Hitta hyrbil i San Francisco

Hitta hyrbil i San Francisco

Om San Francisco

Den ständigt aktuelle Tony Bennett sjöng en gång i tiden ”I left my heart in San Francisco” och det ligger mycket i sanning i den titeln. Har man en gång besökt denna mångfacetterade stad så vill man fortsätta att komma tillbaka. San Francisco måste vara en av de mest ultimata städerna i världen att bo i då den ligger strategiskt placerad för några av de mest populära utflyktsmålen man kan tänka sig. Hoppar man i sin hyrbil och kör ca en 1 timme norr ut hamnar man i ”vindalen” Napa Valley och Sonoma county. Vill man åka skidor i stället så kör man ca 255 km öster ut mot gränsen till Nevada och hamnar i Lake Tahoe. Är det solen man vill åt så styr man hyrbilen söder ut i stället mot highway1 och kustvägen mot Los Angeles.

Tio saker man inte ska missa

Men innan man lämnar San Francisco för andra äventyr finns det en hel del att uppleva bland stadens branta backar och spårvagnar. Reseguiden.se har valt ut 10 saker man inte bör missa när man besöker denna underbara stad.

1. Vill man uppleva världens mest slingrande väg så ska man köra ner för Lombard Street. Gatan har åtta snäva och skarpa svängar så det gäller att hålla tungan rätt i mun när man rattar sig ner för denna berömda gata.

2. Golden Gate Bridge- världens mest berömda bro, lyckas med sin spännvidd på 2,7 km imponera den mest kräsna resenären. Varje dag passerar mer än 120 00 bilar över bron och det sägs at Golden Gate Bridge är ett av de mest fotograferade objekten i världen.

3. Cable cars-spårvagn- för endast $5 får man se fantastiska vyer och känna historiens vind slag då detta är ett av stadens äldsta transportmedel.

4. Alcatraz- det omtalade och berömda fängelset som ligger mitt ute på en ö med samma namn. Här har några av USA farligaste fångar suttit inlåsta och trots många försök så var det aldrig någon som lyckades bryta sig ur fängelset innan det lades ner under 60-talet. Dagligen kör Alcatraz Cruises guidade båtturer ut till ön från pier 43.

5. Fisherman’s Wharf – som är hem till pier 39 och stadens lokala sjölejon är en populär marknadsplats utmed vattnet. Hit vallfärdar turister för att stående avnjuta krabba och räkcoctails som säljs direkt från gatustånden.


6. Union Square- himlen för alla som gillar att shoppa. Här ligger alla de stora varuhusen och på tvärgator som Powell och Sutter ligger de mest exklusiva designboutiquerna.

7. China Town- entrén till den här stadsdelen som ligger mellan Grant avenue och Bush street kallas ”Dragons Gate”. Här är det liv och rörelse och man upplever detta bäst genom att promenerar runt i området. Hit kommer man för att prova exotiska maträtter, besöka affärer, matmarknader, tempel och små museer.

8. North beach – här hittar man stadens Italienska kvarter och några av de bästa restaurangerna som San Francisco har att erbjuda. Gatorna är kantade av caféer, restauranger och affärer. Här hittar man också den oerhört vackra Saint Peters kyrka samt en av stadens bästa utsiktsplatser Coit Tower som ligger uppe på Telegraph hill.

9. Restauranger– San Francisco är känt för att vara USA’s bästa restaurangstad och många kockar har satt sitt namn på kartan just här. Kombinationen av färska lokala produkter blandat med internationella inslag gör att valen är oändliga. Här hittar du mat från världens alla hörn.

10. Night life- precis som i de flesta storstäder är klubbscenen i San Francisco konstant i förändring och vad som är ”inne” just nu ändras kontinuerligt. Men för stunden är hittar man de ”hetaste” klubbarna runt South of Market och Mission district. San Francisco har även ett brett utbud av jazz, blues och rockklubbar.

San Francisco Kalifornien, Nordamerika

Storstad
Arkitektur
Historia
Kultur
Shopping
Golden gate bron
1 / 33
Vändplats för San Fransiscos Cable cars
6 / 33
Utsikt över San Francisco från Alcatraz Island
9 / 33
Tidig morgon i Sausalito
13 / 33
Backig gata i Frisco
15 / 33
Golden Gate Bridge!
20 / 33
Färjan till Alcatraz
22 / 33
Krokig gata i San Francisco
23 / 33
Utsikten från den krokiga delen av Lombard Street
25 / 33
Chinatown San Francisco
26 / 33
Filbert Street
27 / 33
Cable cars and cars.
28 / 33
Golden Gate Bridge.
29 / 33
Palace of Fine Arts
30 / 33