Hitta hyrbil i Chicago

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Chicago


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Chicago heter Chicago O'Hare International Airport och ligger 29 km nordväst om centrum. Det billigaste sättet att sig från flygplatsen till centrum är med tunnelbana (enkelbiljett 21 kr).

Det här är Chicago

Mångmiljonstaden Chicago ligger vackert vid den stora insjön Lake Michigan i norra USA. Chicago tar varje år emot mer än 33 miljoner turister vilket gör staden till en av de mest populära i världen. Många kommer hit för att shoppa, njuta av det hektiska nöjeslivet eller bara fascineras av stadens vackra skyline. Chicago har också museer i absolut världsklass som Museum of Science and Industry och Field Museum of Natural History. Den bästa årstiden för ett besök till Chicago är våren och hösten. Under sommarmånaderna är det ofta mycket varmt i Chicago med temperaturer runt 30 grader. Under vintern är det mycket kallt och stor risk för snöstormar.

Hitta billigt boende i Chicago

Det är svårt att hitta billigt boende i centrala Chicago eftersom hotellen här har mycket hög standard och främst vänder sig till affärsresenärer. Ett dubbelrum med bra standard kostar från ca 800 kr/natt. Det bästa alternativet är att bo nära en CTA-tågstation utanför Chicago och sedan pendla till centrum, här kan du bo på ett dubbelrum för ca 400 kr/natt.

Så tar du dig runt i Chicago

Chicagos centrala Loop-område med dess många sevärda byggnader upptäcker du bäst till fots. När du behöver åka längre sträckor kan du använda Chicagos utmärkta kollektivtrafik CTA med massor av olika buss- och tåglinjer. Som turist är den bästa biljetten Visitor Pass som går att köpa för 1, 3, 7 eller 30 dagar (40-600 kr).

Så hittar du bästa shoppingen i Chicago

Det bästa shoppingområdet i Chicago är det flera kvarter stora området ”Magnificent Mile” vid Michigan Avenue. Här finns alla kända butiker: bland annat Bloomingdales, Saks Fifth Avenue, Nordstrom och Barneys New York. Området har utsetts till en av världens tio bästa shoppinggator. Om du vill uppleva lite shopping-historia så kan du besöka Macy's på State Street där världens första moderna varuhus öppnade på 1800-talet (då hette varuhuset Marshall Fields).

Bästa budgettipset för Chicago

Den största djurparken i Chicago är Lincoln Park Zoo där du kan se lejon, björn, isbjörn, tiger, leopard och många andra ovanliga djurarter. Djurparken har helt gratis inträde.

Chicago Illinois, Nordamerika

Chicago, en vibrerande storstad av kultur och sevärdheter som passar så väl den ensamma resenären som det stora ressällskapet.

Chicago är beläget vid Lake Michigan i delstaten Illinois. Det är en stad med många sevärdheter, shopping och natursköna parker. För att få en överblick över staden rekommenderas ett besök på observationsdäcket, högst upp i Willis Tower. Byggnaden är den näst högsta i hela USA och består av hela 110 våningar. Utsikten från toppen är magnifik!
Området runt Navy Pier vid Chicagofloden är populärt bland turister då där finns ett antal nöjesfält, museer, shoppingställen och restauranger. Här kan du även se en film på Chicagos största biograf. Ytterligare sevärdheter för hela familjen är Shedd Aquarium med 30 000 olika fiskar, det naturhistoriska museet Field Museum of Natural History liksom populära Adler Planetarium.
Väl i Chicago är det ett måste att besöka konstnärsparken, Millenium Park, som fungerar som ett offentligt konstgalleri med många olika konstverk att beskåda. Parken används också för konserter och evenemang och under vintern anläggs en skridskobana. I närheten av parken breder shoppingstråket the Loop ut sig och det anrika varuhuset Macy’s återfinns där. Vill du hellre fynda finns flera outlets med märkeskläder till bra priser förlagda utanför stadskärnan. Chicagos matkultur är inget annat än internationell och här finns det mesta att välja på, från kinesiskt till amerikanskt. Staden är mest känd för sin deep dish pizza, en speciell pizzavariant, som du definitivt bör smaka på vid ett besök i staden.

Chicago i en boll
2 / 21
Chicago by night
4 / 21
Chicago - Michigan Avenue Bridge området
5 / 21
Millennium Park
6 / 21
by David Thornell http://www.davidthornell.com
7 / 21
Water Tower på Magnificent Mile
9 / 21
by David Thornell http://www.davidthornell.com
11 / 21
by David Thornell http://www.davidthornell.com
12 / 21
Wrigley Building
13 / 21
Marilyn Monroe på Magnificent Mile
14 / 21
Parkeringshus i Chicago
16 / 21
Clarence Buckingham Memorial Fountain
17 / 21