Här bor du bäst på hotell i San Francisco

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Paulina Orell
Foto: Paulina Orell
Foto: Paulina Orell
Foto: Paulina Orell
Mysiga San Francisco i Kalifornien har en relativt kompakt citykärna. Staden har många sevärdheter, häftiga kvarter och massor av shopping och god mat. Här kommer en guide till de populäraste områdena där du ska satsa på att bo när du besöker San Fran.
Publicerad 28 november 2018

Union Square

Mitt i centrala San Francisco ligger torget Union Square. Här kan du njuta av en god dricka på en stol eller i stentrappan, titta på folklivet eller ta en paus mitt i shoppingen. Torget är omringat av butiker och varuhus. Macys tornar upp sig och högst upp ligger den härliga restaurangen Cheesecake Factory. Ett måste för den som älskar cheesecakes och god mat. Det finns gott om hotell runt Union Square och bor du här har du nära till all shopping, restauranger och även till kommunikationer då spårvagnen Cable Car har sin utgångspunkt strax nedanför Union Sq.
Hotell vid Union Square

South of Market Street/SoMa

Söder om Market Street hittar du det nyaste hippa området South of Market, eller SoMa som det också kallas. Här är det lite billigare än runt Union Square och ett område som är på uppfart. Bor du här tar du dig enkelt till fots upp till shoppingen runt Union Square. Här i området finns också en hel del museum, parker, restauranger och barer.
Hotell söder om Market Street (SoMa)

Fillmore

Mysigt område, perfekt för promenader, shopping och god mat. Beläget strax ovanför Chinatown och precis innan du lämnar citykärnan och tar dig upp på Golden Gate. Området har många exklusiva butiker som Marc by Marc Jacobs och Ralph Lauren. Här bor du som vill ha nära till lite mer exklusiv shopping, vill ta dig enkelt över Golden Gate och du som gillar att promenera.
Hotell i Fillmore

Mission

Avslappnat kvarter där kreativa människor samlas. Kan jämföras med Stockholms Söder. Här finns gott om bra restauranger och butiker. Var dock uppmärksam på skumma bakgator och droghandel som kan finnas i området.

Fisherman's Wharf

Fisherman's Wharf ligger nere vid havet med Pier 39 mitt i. Här slipper du backarna inne i city och det finns fina promenadstråk och du når också färjeterminalen “Port of San Francisco”. Runt Fisherman's Wharf är det väldigt turistigt och livat. Kika på alla båtar, sjölejon och smaka på fisk. Kvälls- och nattetid när alla souvenirbutiker stänger är det rätt ödsligt och stilla.
Ett fint hotell vid Fisherman´s Wharf är Holiday Inn Express and Suites som ligger nära Pier 39. Ett lyxigare hotell vid Fishermans är Argonaut Hotel.
Hotell i Fisherman's Wharf

Haight/Ashbury

Det var här den gamla hippiekulturen höll till. Området ligger i anslutning till Golden Gate Park som har stora grönområden och en del museum. På ena sidan av parken ligger den stora stranden Ocean Beach mot Stilla Havet.
Hotell i Haight/Ashbury

Sök billigaste flygbiljetterna till San Francisco här.
Här kan du hitta hotell i San Francisco.


Weekend & paket i San Fransisco

Flyg till San Francisco

Rekommenderade hotell i San FranciscoErbjudanden till USA

San Francisco Kalifornien, Nordamerika

Storstad
Arkitektur
Historia
Kultur
Shopping

Upplev den vänliga staden som vilar i dimmorna. Där gammalt möter nytt och där spårvagnar fortfarande kämpar sig uppför de branta backarna. Den gyllene bron reser sig stolt för sitt San Fransisco.

San Francisco är känd för sin dimma och sitt annorlunda klimat – för att ligga i Kalifornien. Vädret är antingen som en svensk sommar eller höst. Staden är en blandning av viktoriansk arkitektur och moderna byggnader. Berömda sevärdheter är Golden Gate bron, de gamla kabelspårvagnarna och Alcatraz. Fängelset på ön som sades vara omöjlig att rymma ifrån, men San Francisco har så mycket mer att erbjuda. Besök Treasure Island, en konstgjord ö mellan San Francisco och Oakland.

I Fisherman’s Wharf kan du äta färsk havsmat och samtidigt titta på sjölejon som ligger och solar sig på båtbryggorna. Lombard Street är världens krokigaste gata och Chinatown är den största i USA. I Mission District hittar du fantastiska väggmålningar och vill du se den mest spektakulära vyn över San Francisco, ska du göra det från Twin Peaks. Staden upplevs bäst till fots, men du kan också hyra bil och åka längs Scenic 49 Mile Drive som tar dig genom de flesta sevärdheterna.

Golden gate bron
1 / 33
Vändplats för San Fransiscos Cable cars
6 / 33
Utsikt över San Francisco från Alcatraz Island
9 / 33
Tidig morgon i Sausalito
13 / 33
Backig gata i Frisco
15 / 33
Golden Gate Bridge!
20 / 33
Färjan till Alcatraz
22 / 33
Krokig gata i San Francisco
23 / 33
Utsikten från den krokiga delen av Lombard Street
25 / 33
Chinatown San Francisco
26 / 33
Filbert Street
27 / 33
Cable cars and cars.
28 / 33
Golden Gate Bridge.
29 / 33
Palace of Fine Arts
30 / 33