Resealbum: Näslund på tur
Visningar: 30

Kajaktur, Golden Beaches

Vilken dag vi haft! Maxad.
Tidig avfärd till Marahu i Abel Tasman National Park, där vi bokat en guidad kajaktur. Vi hade bokat familjevarianten med enkel paddling, när vi reser som vi gör med olika åldrar och förutsättningar får vi anpassa oss efter varandra.
Det visade sig funka bra, vi mer ovana klarade det bra och de erfarna kunde ta nåt extra varv- alla var nöjda!
Våra duktiga guider tog oss med längs kusten där vi paddlade i turkost, klart vatten. Fantastiska klippformationer längs land. Vi gick iland på en golden beach och fick gå in grottor som formats i graniten. Vi bjöds på kaffe som smakade otroligt gott! Vi hade lagt till vid "Split Apple Rock" och fick berättat för oss den maoriska legenden kring den. Se där, det fanns något för alla😉
Så nöjda allihop med turen. Vi käkade medhavd lunch tillbaka i Marahau och konstaterade att kajakguide verkar vara ett fint sommarjobb.
Åter i Nelsion for vi en bit upp längs Maitai River till en badplats vår guide hade tipsat om. Vilket ställe! I den annars så grunda floden var här ett rejält djuphål där man kunde hoppa från träd och rep. Eller bara simma. Stora träd med skön skugga. Härligt bad!
Ikväll firar vi nyår. Vi har ätit en tidig middag på en restaurang nära intill och hänger nu lite på motellet. Framåt 12- slaget ska vi ta oss in till Trafalgar Street och hänga på firandet där.
En riktigt fin sista dag på 2018. Riktigt fina dagar i Nelson.
Imorgon bär det vidare!
Plats: Abel Tasman National Park, Nya Zeeland
Bilden tagen: 31 december 2018
Kommentarer
1 jan. 2019 06:39
Ja det är fantastiskt här! Gott nytt år till dig också🎉
Av Annper
31 dec. 2018 20:58
Fantastisk resa ni gör! Gott nytt år på er 🎉🎉