Resealbum: Näslund på tur
Visningar: 23

På jakt efter ollifanter

Idag har vi haft en riktigt skön dag. Känns som vi samlar på oss många sådana nu!
Vi började med en lugn förmiddag. Efter 2 dagar on the road var det skönt att inte ha några planer eller tider att passa. Vi chillade. Jag och Pär tog en tur och handlade mat. Fyllde på rejält, vi ska ju vara här några dar. Finns en riktigt bra supermarket i närheten. Vi bor riktigt bra. Fortfarande inga lås på toaletten, men här har vi 2 toaletter, 2 duschar och faktiskt 2 våningar! Utsikten från balkongen är magnifik. Här satt jag länge och läste på förmiddagen.
Så småningom tog vi oss med bilen in till city. Inte långt och egentligen funkar det bättre att gå, men vi skulle vidare sen.
Det är alldeles galet mycket folk i city. Igårkväll gick vi in och skulle äta. Massor av folk överallt. Go stämning och härligt gatuliv, men det är skönt att inte bo mitt i.
Nu tog vi oss till I-centre för att boka några turer. Vi passade på att ta en kaffe på Starbucks och åkte sen mot Twelve Mile Delta för att leta efter Ollifanter. Vi har köpt en riktigt bra guidebok med bilder, info och små kartor till inspelningsplatser från Sagan om ringen. Nu letade vi efter några sådana. Inget är utsatt på kartor eller skyltat, men man kan beställa guidade turer. Vi tänkte att vi klarar oss själva, vi hade ju boken, och det gjorde vi. För den insatte (åter igen inte alla i familjen) var det häftigt att känna igen platser och scener från filmerna och nu se dem i verkligheten. Vi letade oss fram längs en led och hittade platsen där Sam såg ollifanterna. Om ni inte vet vad det är får ni läsa boken, finns att låna på biblioteket😉
Fin vandring, vacker natur och spännande inramning på dagen- alla uppskattade den. Vi åt medhavd matsäck och tyckte att vi ännu en gång fått till en riktigt bra utflykt.
Vi tog dagen till next level (Majas uttryck) och stannade i Wilson Bay för att bada. Fin strand och inte mycket folk. Lake Wakatipu är en djup sjö, 380 meter på sina ställen, och det var ett uppfriskande bad. Helt klart vatten och skönt med sötvatten.
Ikväll har vi hängt på motellet. Pär och kidsen har tränat på gymet och jag har lagat mat. Fin uppdelning som alla var nöjda med.
En fin dag.
Plats: Twelve Mile Delta, Mount Creighton, Nya Zeeland
Bilden tagen: 3 januari 2019