Resealbum: Näslund på tur
Visningar: 31

On the road

Inatt sover vi på hotell vid foten av Franz Josef Glacier. Här är det regnskog och palmer, och vi skådar upp mot glaciären. En del toppar är så höga som 3500 möh. Imorgon ska vi vidare och även passera nästa glaciär; Fox Glacier.
Det är minsann ett omväxlande landskap!
Vi lämnade Nelson tidig förmiddag. Där har vi tyckt om att vara! Vi valde Nelson för att vi ville till Abel Tasman Park. Vi ville till guldstrånderna och vi ville paddla kajak. Och så blev det! Vi har haft riktigt varmt väder och vi har tyckt om atmosfären i stan. Om det är easy going på Nordön är det ännu mer på sydön. Här skulle vi alla kunna tänka oss att bo! Så fin natur och så mycket att se. Nu är det ju väldigt bra i Västra Fågelvik också, vi vill ju egentligen inte flytta, men om vi skulle bli tvungna hade Nelson varit ett alternativ😉
Att få fira nyår på Trafalgar Street med alla nelsonare var också en höjdpunkt. Vi åker vidare med känslan att vi kunde gärna stannat nån dag till.
Men det är en road trip, resan går vidare!
Vi har tagit oss via magnifika höjder och långsträckta dalgångar till västkusten. Vägarna är bra, men smala och bitvis krokiga. Det tar längre tid än man tror. Landskapet har varit dramatiskt och skiftande. Vi har gjort paus på rastplats, finns många, och paus på mack med wi-fi. På en så lång resa tar filmerna slut och de har laddat upp nytt.
Jag har läst kartan och Pär har kört. Vi köpte en riktigt bra vägatlas innan vi for. Den i kombination med GPS i städerna hjälper oss att hitta rätt.
Imorgon far vi vidare. "Bryt upp,bryt upp, den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr."
Plats: Franz Josef Glacier, Nya Zeeland
Bilden tagen: 1 januari 2019
Kommentarer
Av Petsod
1 jan. 2019 10:37
Jag kommer ihåg att vi också tyckte mycket om Nelson och området däromkring. Back in the days...