Resealbum: Näslund på tur
Visningar: 25

If you want him, come and claim him

På en ny balkong, i en ny stad och i ett nytt land. Resans sista anhalt; Sydney. Härligt! Här ska vi vara nästan en vecka och det verkar lovande. Stranden strax intill, ljummen kväll och fint boende.
Idag lämnade vi Nya Zeeland efter en fantastisk road trip. Vår sista anhalt Queenstown har varit toppen. Skönt med ett längre stopp och skönt att göra det här- finns så mycket att se och göra i QT. Vi valde att komma hit för äventyren och äventyr har vi fått. Allt hinner man inte med, men vii tycker vi har fått ut massor och ändå tagit det lugnt. Mycket ligger i att ingen annan styr vår tid och att vi tagit en dag i taget. Inte planera för mycket på förhand. Den fantastiska miljön lämnar oss hänförda. Vi är så nöjda med dagarna här.Flyget gick inte förrän på eftermiddagen, och eftersom vi blivit så bra på lyckade utflykter gjorde vi en till.
Turen gick till Arrowtown strax utanför QT. En gammal historisk stad från guldgrävarrushen på 1850-60-talet. Mysigt! Massa caféer och vi stannade genast och drack gott kaffe.
Nu var vi inte på jakt efter guld, men vi stannade till på det lilla museet och lärde oss lite om de tuffa förhållanden som rått här.
Nej, vi var på jakt efter mer locations där Sagan om Ringen spelats in. Rivendell, där alven skyddar Frodo. Med hjälp av vår bok fann vi den efter en promenad längs floden. Inte heller idag lyckades ringvålnaderna! Alven var stark💪🏼
Vi käkade lunch på en uteservering i Arrowtown och drog sedan till flygplatsen. Skönt med en liten flygplats utan långa avstånd. Det krånglade med vår incheckning och våra Visa till Australien. Tog sin tid, men vi fick komma med. Nu flög vi Virgin Australia och de hade placerat oss alla utspridda i planet. Krångel igen, men till slut fick i alla fall Hilda, Maja och jag sitta bredvid varandra.
Smidig ankomst i Sydney, vi har fått tips av den bästa om gränsbevakningen i Australien och klarade den galant. Shuttle till hotellet och nu kom Pär med ett glas vin till mig här på balkongen. Han och Hugo har varit ute och handlat mat.
Det bådar gott😊
Plats: Sydney New South Wales, Australien
Bilden tagen: 7 januari 2019