Resealbum: Näslund på tur
Visningar: 30

Ny ö

Idag har vi färdats från nord till syd, och befinner oss nu i Nelson. På Sydön!
Smidig boarding på färjan Interislander, bara att parkera bilen och släppa nyckeln i en drop box. Vi fick checka in bagaget och det var skönt att slippa det under resan. Det tog 3,5 timme men kändes inte så länge. Vi käkade frukost på båten, spelade kort och njöt av vackra vyer. Man blir hänförd om och om igen i detta vackra land!
Wellington var ett bra stopp. Lite masigt att bo mitt i stan ( dock bra parkering och bra lokaltrafik), men vi hade ett väldigt bra boende. Vi valde Wellington för Sagan om ringen och Weta Caves, det hade vi inte velat missa! Cykelturen blev en lyckoträff vi inte hade planerat innan.
Väl framme på sydön fick vi ny hyrbil (lite krångel där, jag fick ta fram mörka ögat men behöll lugnet och var ändå trevlig när de nedgraderat oss i bilstorlek. Slutade med att vi fick den större som vi ju faktiskt bokat och betalt för!)
Från Picton till Nelson tog det 1,5 timme, och när vi kom fram var vi desperat badsugna. Checkade snabbt in på motellet och drog sen till Tainahuru beach. Så skönt! Bad sol och fotboll nån timme där.
Ikväll har vi varit och handlat mat och fyllt på i kylskåpet. Genomgående i mataffären är tänket kring plastpåsar. Här fanns de inte ens. Man har med sig egna, packar i kartonger eller köper en återvinningsbar. Bra tänk! Jag kommer på mig själv att vilja berätta det för pappa. Vet att det skulle intressera honom och vad han skulle svara. Han skulle tyckt om hur väl de frontar i butikerna också.
Så ikväll skålar vi för pappa och det nedärvda intresset för matvarubutiker❤️
Plats: Cook Strait, Nya Zeeland
Bilden tagen: 29 december 2018