Resealbum: Näslund på tur
Visningar: 42

Hobbiton

Idag for vi vidare, det har varit fina dagar i Whangamata och på Coromandelhalvön. Fantastiskt landskap med barrträd och palmer om vartannat. Höga berg, krokiga vägar och vackra stränder med ljuvliga vågor.
Vi valde Whangamata för att det låg på lagom avstånd från Auckland; ville inte köra för långt med jet lag i kroppen. Vi ville också komma till stränderna här och det var lagom avstånd för tur till Cathedral Cove mm över dagen. Bra val! Compliments to reseledningen😉 Den yngre generationen har bara ett klagomål: inget lås på toaletten😱 Compact living har sina utmaningar.
Vi tog nu krokiga vägar via Waihi, Kitikati och Taurunga. Den ena stranden efter den andra och så fortsätter det hela Bay of Plenty. Fint område att semestra i, det får bli en annan gång- vi for vidare.
Utanför Matamata ligger Hobbiton och för 80% av familjen har det varit ett drömresmål. Efter inspelningen av Hobbitfilmerna har byn fått vara kvar och med guidad tur fick vi se allt. Superhäftigt! Naturligtvis roligast för den som läst boken, sett filmerna och kan varenda replik och scen, men även övriga 20% uppskattade turen. Det var en riktigt duktig guide.
Vi hade picknick med oss som vi käkade innan. Det fanns också ett café där vi tog glass och kaffe efteråt.
Sen drog vi vidare. Ikväll hänger vi i Rotorua.
Plats: Matamata, Nya Zeeland
Bilden tagen: 22 december 2018
Kommentarer
22 dec. 2018 22:18
😉
Av Sofsan
22 dec. 2018 09:32
Wow! Hej där! Ni verkar ha det fantastiskt! De 20%, misstänker vem det rör sig om!