Stöd Ukraina

Nictes blogg

Onsdag 26 Maj 2010 - Antigua och Barbuda

Sol och strander pa Antigua

Nu befinner vi oss pa Antigua eller Antiga som man sager pa bruten engelska som alla locals pratar har. Just i detta nu sitter vi pa Antigua Yacht Club, Nicklas laser en bok medan jag forsoker formulera nagot som kan vara kul for er att lasa om varan resa hitintills, man ar lite slut I huvudet av varmen och solen.

Med en timmes forsening landade vi pa Antiguas flygplats till Calypso musik och rumpunch som man bara trodde de va pa film. Forsta tre natterna spenderade vi pa ett litet hotell strax utanfor St John pa en halvo som heter Five Island. Hotellet va halvfullt och hade en helt egen vit strand pa sakert 500m, eller ja alla strander pa Antigua ar publika men de va tydligen inga som hade hittat hit. Kan i och for sig bero pa att de har ytterligare 364 strander pa denna o. Sa klart vaknade vi riktigt tidigt pa grund av tidsomstallning.., tog morgonpromenader pa stranden och bara latade oss I solen. Vi rorde oss nog bara mellan stranden, restaurangen, baren och sangen, men de hjalpte verkligen till att komma in I semesterlunken.

Sen va de dags att se lite mer av on, vi tankte “go local” och letade upp busstationen i st John, tydligen funkar busssystemet sa att bussen inte gar forran den ar full, precis nar man satt och vanta pa de sista passagerarna skulle ga pa, gick ett gang av och man va tillbaka pa noll igen, sa efter att ha suttit i en varm stillastaende buss minst en timme, bestamde aven vi oss for att ge upp, de fick bli taxi. Vi fick tag i en kille som skulle kora oss vasterut, nagon hade rekommenderat Darkwood Beach sa de va tankt att bli vart forsta stopp. Men taxi chaufforen hade ett battre forslag och tog oss till Church Valley Beach. Bade Nicklas och jag har sett ett par strander pa vara resor genom aren, men ingen av oss har nog sett den fargen pa vatten tidigare, en helt fantastisk strand (vi la upp nagra bilder..) Dar stannade vi ett par timmar, vi va helt ensamma pa stranden och aven i baren dar de slank ner en och annan Wadadli, Antiguas lokala ol.

Turen fortsatte sen langs vastkusten med den ena stranden battre an den andra. Sa slappte han av oss vid Oceans Inn, vart hotell de tre kommande nattern. Jag kan nog saga att vi har English Harbours basta utsikt fran var balkong…
Vi trodde nog att vi skulle fa lite mer liv och rorelse nar vi tog oss till English Harbour, under hog sasong ar detta ett riktigt jetset stalle, vi har sett ett antal riktigt vrakiga batar.. Men har ar de verkligen lag sasong, de ar lugnare an Visby en vintrig Decemberdag.. Manga restauranger och barer har slagit igen for sasongen och man ser samma manniskor om och om igen. Kan dock inte pasta att de gor nagot, vi alskar Antigua precis som de ar…

Kram fran Therese & Nicklas
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Antligen Tobago
13 år sedan
Ahhh vilken trakig dag...
13 år sedan
Mer vita strander
13 år sedan
Mayreau och Union Island
13 år sedan
Bequia, St Vincent
13 år sedan