Stöd Ukraina

Nictes blogg

Måndag 14 Juni 2010 - Grand Anse

Mer vita strander

Nu har de gatt lite tid och vi har tagit oss till Grenada, solen skiner fortfarande och det ar fruktansvart varmt:-)

Union Island kommer val inte hamna pa listan over de mest minnesvarda stallena vi besokt, men daremot den dagsturen vi tog andra dagen dar. En heldagstur med lunch och bar, vart forsta stopp var Mayreau och Salt Whistle Bay, visserligen ett stalle vi redan besokt men ocksa en strand jag skulle kunna aterkomma till hur manga ganger som helst. Darefter styrde vi seglen mot Tobago Cays. Tobago Cays ar 5 sma oar som nasta bara bestar av sand och palmer, de va ocksa har delar av Pirates of the Caribbean spelades in, efter att ha sett en stingrocka och en lite sandhaj vid stranden bytte vi o och drog pa oss fenorna. Helt fantastisk snorkling med en 10-15 stycken grona skoldpaddor. Innan vi vande hemmat gjorde vi ett kort stopp pa Palm Island, som egenligen bestar av en enda resort, men eftersom stranderna ar fria sa ar de okej att lagga till aven dar, riktigt fin strand aven dar.

Annars va val inte Union Island nagot speciellt, sista dagen tog vi oss till vastra sida och Chatham Bay, for att vara en sa lang promenade (taxin kan inte kora anda fram) trodde vi definitivt att de skulle vara vart de, men vi blev lite besvikna, visserligen va vi helt ensamma pa en strand med turkost vatten, men vi har blivit lite bortskamda med dessa tomma strander sa de kravs lite mer nu, dessutom borjade de regna och nar vi sokte skydd pa en av “shacken” for lite lunch sa kom sa klart strandflugorna fram, jag kunde rakna till 50 bett bara pa ena benet…

Dan efter tog vi baten fran Union Island till Carriacou, vi trodde att vi hade gjort allt ratt men missade tydligen en lite detalj, eftersom vi bytte land, Carriacou tillhor Grenada, sa visste vi att vi skulle behova ga igenom tullen dar for att fa passen stamplade osv, va vi daremot hade missat va att stampla ut oss dagen innan fran St Vincent. Farjan gick inte ens fran huvudorten pa on, dar tullen ligger, utan fran en liten fiskeby brevid sa de fanns ingen tid att vanda tillbaka och fixa, da borjade vi bli lite nervosa eftersom denna bat bara gar mandagar och torsdagar, och vi hade verkligen ingen lust att vanta 4 dagar till pa Union Island, men med lite hundogon och ursakter om att vi bara ar korkade turister, gick det till slut, 1 timmes batresa senare klev vi i land pa Carriacou.

Vi aaaalskar Carriacou, otroligt trevliga manniskor och fantastiskt fina strander, atomsfaren har va hur skon som helst. Vi tog en taxi 10 minuter norr om Hillsborough till Green Roof Inn dar vi hade bokat boende, de ar ett svenskt par som driver de hotellet, dock hade de missat att beratta for de som skotte hotellet medan de va i Sverige att vi hade bokat, vilket i slutandan inte spelade den minsta roll, vi fick san fantastiskt service, vi ha helt ensamma pa hotellet och valdigt val omhandertagna , pa kvallarna hade vi hela restaurangen for oss sjalva, med den basta maten vi atit pa hela resan. Annars blev de mest strander pa Carriacou, Paradise Beach, va fantastisk men aven Anse La Roche, dit de tog oss 1 timmes vandring genom skogen far att komma fram.. och denna gang va de vart det.

I forrgar tog vi farjan over till Grenada, och till vart hotel mitt emellan tva jatte fina strander, Morne Rouge och Grand Anse, kanonutsikt over bade stranderna som ar vita och hur fina som helst men kanske de ar sa att man borjar fa nog att dessa otroliga strander, sa i dag tog vi oss in till stan, St George, lite sightseeing och lite shopping. I morgon blir de av till en rom fabrik och sen ska vi nyttja stranderna innan vi far vidare till Tobago.

Kram Therese och Nicklas
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Antligen Tobago
13 år sedan
Ahhh vilken trakig dag...
13 år sedan
Mer vita strander
13 år sedan
Mayreau och Union Island
13 år sedan
Bequia, St Vincent
13 år sedan