Transport om man ska bo utanför London?

4 nov. 2013 10:36
Visningar: 511
Många bra Londontips finns att finna här på RG, men jag saknar tips om bästa transportlösningarna om man som vi ska bo utanför London (St Albans).

Det är svårt att söka sig fram till fakta tycker jag, finns hur många olika transportlösningar som helst verkar det och jag får inte klart för mig vilket som är mest prisvärt.

Vi flyger till Stansted och ska därifrån ta oss till St Albans. Vi planerar sen att ta oss in till London 2 eller 3 dagar och tillbringa resten av tiden i St Albans (vi stannar i UK i 5 dagar). Finns det någon med idéer om vad som kan tänkas vara bra att tänka på?
Av Marilcj
4 nov. 2013 10:52
Jag skulle nog kolla in tågförbindelserna, First Capital Connect, där bör du nog kunna få fram om de går o ta sig med tåg hela vägen.
28 nov. 2013 12:56
Ja det är en djungel men till och från St Albans går det massor av tåg från St Pancras Station mitt i London men också från Farringdon och andra "mindre" stationer i London så det är inga problem med dagsturer.

När ni kommer från Stansted så är det Farrington ni får byta på (efter att först ha bytt till tunnelbana dit vid Liverpool Street Station där Stanstedtågen kommer in).

Bussar finns det också flera men de tar längre tid om ni tänkt semestra i fem dagar och inte bara vill sitta på dem. Många stannar dessutom i norra London och vänder igen så jag hade satsat på tåg. Planerar ni väl så köp biljett online innan ni ska åka men då tappar ni ibland i flexibilitet. Se hemsidan som alltså är http://www.firstcapitalconnect.co.uk/tickets-and-fares/buy-tickets/