Transfer Gatwick-London med Thameslink-tåg

29 maj 2017 06:10
Visningar: 874
Hej!
Senast jag var i London åkte vi Gatwick Express in till Victoria. Därefter metro med två byten innan vi var vid hotellet. Denna gång tänkte vi pröva ett vanligt Thameslink tåg Gatwick-Blackfriars station, varifrån vi kan gå till hotellet. Jag skulle gärna boka biljetterna i förväg för att slippa köa på plats. Men har nu testat bokningsfunktionen men fattar inte följande:

1. Jag måste välja en avgång, ett klockslag. Vad händer då om vi inte hinner med denna? Man kan ju inte veta på förhand om flyget är i tid och hur länge det tar innan man fått sitt bagage. Kan man då välja en annan, senare avgång samma dag eller gäller biljetten bara på den valda avgången?

2. Det verkar inte finnas något alternativ att få biljetterna på e-post - de ska lösas ut på plats. Men då måste man ju ändå köa för detta på Gatwick och sparar således ingen tid på att förhandsboka eller?

Och ja, jag har googlat och försökt få svar på dessa frågor men utan resultat.Någon som vet?
7 juni 2017 14:06
Ja du kan ta senare eller tidigare tåg eftersom de är som pendeltåg. Vi har hoppat på diverse avgångar genom åren.

Du sparar åtminstone en liten del i pris på att boka i förväg men jo, det ska gå att skriva ut biljetterna också.
8 juni 2017 07:56
Tack för svar! Bokade på nätet igår men nej, kunde inte skriva ut några biljetter, som tex då man bokar Gatwick Express. Biljetterna ska tydligen lösas ut från en automat, vilket betyder att man ändå måste köa. Märkligt system...
Av Asok
18 juni 2017 19:28
Ja du hämtar ut tågbilj i de automater som finns rakt fram när du kommer in på tågstationen på Gatwick. Det brukar väldigt sällan vara någon kö alls. Se bara till att ha med dig kreditkortet du betalade bilj med. Jättesmidigt